Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia comisarului pentru politici regionale | Cadrul financiar multianual 2014-2020

15-Feb-2013
3044
In ce priveste cadrul financiar multianual 2014-2020, Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale a declarat:

"Stiu ca aceste discutii au fost dificile, asa ca este o usurare pentru mine faptul ca avem acordul Consiliului European in privinta bugetului UE pentru perioada 2014-2020. Ca urmare a deciziei Parlamentului European, putem continua fara alte intarzieri pregatirile pe politica de coeziune pentru urmatoarea perioada de programare. Aceasta vizeaza directionarea investitiilor UE catre zonele in care pot aduce cele mai mari beneficii: crearea de locuri de munca si redresarea economiei Europei. De asemenea, este important sa oferim investitorilor certitudini cu privire la modalitatea in care fondurile private pot consolida eforturile noastre.

Propunerea initiala a Comisiei ar fi fost mai avantajoasa pentru Europa. Nu exista niciun dubiu ca acum va fi mai dificil sa finantam toate prioritatile UE pe care le-am propus."

De asemenea, acesta a facut referiri la importanta politicii de coeziune in contextul actual, mentionand ca aceasta este un instrument major care influenteaza obiectivele stabilite pentru finalul anului 2020:

"Bugetul pentru Politica de Coeziune a fost taiat comparativ cu propunerea initiala a Comisiei, dar 325 de miliarde de euro pentru o perioada de sapte ani sustine in continuare o politica moderna: mai eficienta, mai transparenta, in spiritul european si in conformitate cu principiile trasate prin agenda Europa 2020. Politica de Coeziune este principalul instrument de investitii al UE pentru atingerea tintelor stabilite in cadrul agendei Europa 2020 si mi-am asumat atingerea lor.

De asemenea, aceasta intelegere confirma elementele cheie ale viitoarei reforme pentru a transforma actuala politica intr-una mai eficienta. Important, prin introducerea unei noi categorii, de "regiuni de tranzitie", dar si prin principiul alocarii fondurilor catre regiunile mai dezvoltate, acordul admite ca investitiile sunt necesare pentru sustinerea cresterii economice si crearea de locuri de munca in toate regiunile UE.

In orice caz, in pofida solicitarii in scopul unei utilizari cat mai bune a fondurilor, unele prevederi din aceasta intelegere pot duce la intarzierea unor investitii necesare pentru sustinerea cresterii economice.

Voi face tot ce pot pentru a apara o noua politica de coeziune care se adreseaza viitorului: crearea de locuri de munca si investitii in inovatie, cercetare, afaceri mici si mijlocii, respectiv reducerea emisiilor de carbon. Contez pe faptul ca Parlamentul European va proceda in aceeasi maniera, prin apararea unui buget care raspunde provocarilor zilelor noastre si prin sustinea viitoarelor reforme ale politicii de coeziune, astfel incat fiecare euro cheltuit sa conteze pentru crearea de noi locuri de munca in regiunile Europei."

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Declaratia comisarului pentru politici regionale | Cadrul financiar multianual 2014-2020":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • D212 in 2024: Trebuie depusa rectificativa D212 pentru dobanzile incasate in 2023?

    • Administratorul societatii a depus in luna iunie 2023 declaratia D212 pentru dividendele incasate in anul 2023, calculandu-se CASS la valoarea a 24 salarii minime brute. La inceputul acestui an, administratorul a primit de la banca o informare privind dobanzile incasate in cursul anului 2023 pentru depozitele ce le detine la banca. Intrebare: trebuie depusa D212 rectificativa pentru anul 2023, sau dobanzile sunt incadrate in venituri din investitii si sunt cuprinse in valoarea maxima de 24...» citeste mai departe aici

  • Ghid ANAF pentru persoanele care realizeaza venituri din inchirierea bunurilor mobile si imobile

    • ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistenta contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice care realizeaza venituri din inchirierea si subinchirierea bunurilor mobile si imobile din patrimoniul personal. Intr-o maniera accesibila si simplificata, ghidul contine informatii utile privind definirea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, contractul de locatiune si inregistrarea...» citeste mai departe aici

  • Proiect: Cum va fi inregistrat in contabilitate impozitul minim pentru firmele mari

    • Finantele au pus recent, in dezbatere publica, un nou Proiect de Ordin prin care se stabileste modul in care se vor inregistra in contabilitate anumite impozite. Este vorba despre impozitul minim si impozitul suplimentar datorat de persoanele juridice care desfasoara activitati in sectoarele petrol si gaze naturale. Conform Referatului de Aprobare, potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016