Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Fiscalitatea.ro cauta meniu

Editorial - Specialitatea casei: branza buna in burduf de caine

26-Oct-2010
1760
In acest sfarsit de saptamana, norocul a imbracat forma unei vremi superbe de toamna si a dat peste Bucuresti. Foarte frumos sfarsit de octombrie, cu frunze ingalbenind si pierind fiecare pe limba/nuanta ei, cazandu-ti la picioare ca pescarusii ramasi fara tarm.

Trecand de la stilul unei compuneri de clasa a treia la unul de clasa a sasea, macar vreme frumoasa sa avem ca vremurile tulburi, agitate ne-au ajuns la os ca reumatismul. Prin urmare, a sta in casa ar fi fost pacat capital. Pentru cine a batut/batatorit de mai multe ori fiecare centimetru de Herestrau, Cismigiu si IOR (mai nou i se spune "Alexandru Ioan Cuza"), suna bine un fel de iesire din Bucuresti pana la o cunoscuta si apropiata localitate. Mogosoaia, de exemplu.

Multi sunt bucurestenii si nu numai ei care au vazut Palatul Mogosoaia numai in reclame si pictoriale. Asadar, nu tu ploaie, nu tu vant ci soare si vreo 14 kilometri de trafic rezonabil. Complexul in care este palatul arata bine, cu tot cu muzeul la intrarea in care primesti, o data cu biletul, "sosoni" de panza. Cat se poate de buna masura. Dupa vizita, un lac calm si cald precum cada de baie si o gradina in care era "coada" la? pictoriale, prin tufisuri si firide insinuandu-se manechine si fotografi de reviste colorate.

Cu sau fara liniste, cu sau fara pace sau aer curat, tot ti se face foame ca deh, asa-s concepute mai toate fiintele. Asa ca intri in primul si singurul local, cu pretentii de restaurant, din incinta complexului. Nu arata deloc rau, e incalzit exact cat trebuie si are mese si scaune nefacand nota discordanta cu Brancoveanu. Dar asa cum bacteriile strica mancarea, asa-ti strica unicul chelner cheful, pofta. Desi are inspre 50 de ani, nu a invatat lectia de "buna ziua" si, in loc sa te pofteasca la o masa, te intreaba aproape rastit daca vrei sa mananci sau sa bei. De parca restaurantele ar fi ca pensioanele: unele numai pentru fete si altele pentru baieti. Optam pentru? mixt si ne asezam.

E posibil sa simti simultan doua goluri in stomac? Da, unul provocat de foame si celalat de preturile unui meniu din care paginile tind sa se desprinda ca frunzele sus pomenite. Comanda soseste dupa vreo juma? de ora si este la fel de rece ca primirea facuta de chelner. Sunt (ne)sanse mari sa fi fost scoasa din refrigerator si nu din cuptor. Nu numai chelnerul este unic ci si oliviera transferata de la o masa la alta. Pe langa oliviera, ne este adus si ?sosul de usturoi? figurand in meniu. Numai ca sosul este prizonierul unei sticle de plastic purtatoare de marca de fast-food. Ca tot veni vorba, fata de mancarea de ne-o aduse asta, cea de la fast-food avea gust de... haute gastronomie. Asta era mai fada ca o gluma nesarata, mai terna decat culorile unui pulover uzat, mai insipida ca declaratiile unui politician...
Manualul de Inventariere. Societati Comerciale. PFA. ONG
Manualul de Inventariere. Societati Comerciale. PFA. ONG
Vezi detalii
Contabilitatii microintreprinderilor
Contabilitatii microintreprinderilor
Vezi detalii
Cartea Verde a Contabilitatii pentru PFA 2016
Cartea Verde a Contabilitatii pentru PFA 2016
Vezi detalii

Mare pacat de spatiul in care se afla restaurantul. Pacat ca locurile care merita vizitate sunt deservite, de cele mai multe ori, de personaje certate cu bunul simt mai rau decat Capulet cu Montague, neinstruite, neprofesioniste, needucate. Pacat ca multe dintre aceste locuri isi pot trece in meniu, ca specialitate a casei, branza buna pusa in burduf de caine...

Alexandra Stanescu
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul "Editorial - Specialitatea casei: branza buna in burduf de caine":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Noul Cod Fiscal: Impozite si taxe modificate in 2016

Atentie contabili!

"Noul Cod Fiscal: Impozite si taxe modificate in 2016"

Cititi modificarile in vigoare de la 1 ianuarie, analizele si sfaturile specialistilo!

Abonati-va GRATUIT si descarcati Raportul Special



x

Trimite opinia ta comunitatii Fiscalitatea.ro



Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!




Subiectele saptamanii

  • Sisteme moderne de plata la comercianti. Oficial ANAF
    • Autoritatile fiscale aduc in atentia contribuabililor faptul ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 913 din 14 noiembrie 2016 a fost publicata Legea 209/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata. Astfel, odata cu Legea 209/2016 pentru modificarea si completarea OUG 193/2002 si noile reglementari aferente, se instituie obligatia pentru persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care realizeaza anual o...» citeste mai departe aici

  • O sansa unica pentru profesionistii din domeniul fiscal-contabil
    • Ca profesionist, aveti sansa de a testa gratuit si de a beneficia astfel de cel mai puternic instrument de informare legislativa si consultanta specializata in domeniul taxelor si impozitelor!. Consilierul de Taxe si Impozite pentru Contabili cuprinde raspunsurile in concordanta cu litera legii, va asigura ca inregistrarile fiscal-contabile sunt perfecte in cazul unei inspectii si va aduce un sprijin esential pentru a avea declaratiile completate corect si raportate la timp! Profitati de o sansa...» citeste mai departe aici

MonitorulJuridic.ro - Cel mai bun serviciu de monitorizare a actelor publicate in Monitorul Oficial

Atentie contabili!

Noul Cod Fiscal 2016!! Modificari in ceea ce priveste Impozitul pe Profit, Impozitul pe Venit si TVA-ul!

Cititi modificarile in vigoare de la 1 ianuarie, analizele si sfaturile specialistilor

Descarcati GRATUIT Raportul Special "Noul Cod Fiscal: Impozite si taxe modificate in 2016"!


2007 - 2015 RENTROP & STRATON. All rights reserved.