Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sistem automat de facturare. Cum procedam pentru arhivare electronica?

14-Ian-2015
1805
In analiza de mai jos, societatea emite facturi clientilor pe baza unui sistem automat de facturare. Mai exact, in momentul in care clientul achita serviciul (abonamentul), i se emite factura automat de catre sistem.

Vom vedea daca firma este obligata sa aiba facturile si listate sau daca este suficient sa le arhiveze numai in forma electronica.

De asemenea, vom identifica baza legala care reglementeaza acest lucru.

Factura in forma electronica are ca baza legala Legea 148/2012 privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice.

Acestea constituie documente justificative conform prevederilor Legii contabilitatii 82/1991 republicata, art. 6. - orice operatiune economico financiara efectuata se consemneaza, in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.

Facturile si chitantele emise si arhivate in forma electronica au calitatea de document justificativ iar emiterea facturilor se face la alegerea exclusiva a emitentului, in forma electronica sau pe suport hartie.

Emitentul facturii in forma electronica raspunde pentru legalitatea, autenticitatea, originea si integritatea continutului acesteia.

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Sistem automat de facturare. Cum procedam pentru arhivare electronica?":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016