Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 beneficii fiscale de care angajatorii pot beneficia in relatia cu angajatii lor

19-Oct-2018
5594

Salariul a fost mereu principalul factor motivant pentru un angajat in relatia cu locul de munca. Insa rotunjirea veniturilor unui angajat nu trebuie sa tina mereu doar de salariu. Legislatia permite si alte beneficii pentru angajati, care sunt extrem de avantajoase si pentru firme, reprezentand facilitati fiscale importante pentru bugetul oricarui tip de business. Prin apelarea la acestea, un angajator se poate asigura ca reuseste sa mentina moralul angajatilor sai la un nivel bun, fara sa pune o presiune prea mare pe buget.

 

4 beneficii fiscale de care angajatorii pot beneficia in relatia cu angajatii lor:

 

1. Fondul facultativ de pensii

 

Pilonul trei de pensii poate fi un ajutor important pe care un angajator il poate oferi salariatilor din firma. Potrivit legislatiei actuale, contributia angajatorului la un fond privat de pensii este neimpozitabil in contextul in care exista o suma maxima de contributie in fiecare an. In clipa de fata, suma maxima pentru care nu se aplica nicio forma de impozitare este de 400 de euro anual. Pentru angajati, avantajul fondului privat de pensii este posibilitatea de a beneficia de venituri rotunjite la varsta de pensionare.

 

2. Tichetele

 

Orice angajator poate oferi salariatilor sai mai multe beneficii financiare care nu reprezinta neaparat bani mai multi la salariu. Cei care apeleaza la solutia de a oferi tichete cadou beneficiaza de avantajul de a nu se mai aplica impozitul de 10%. In acelasi timp, acestea mai au avantajul de a nu intra nici in baza de calcul a contributiilor sociale, atata timp cat valoarea tichetelor nu depaseste suma de 150 de lei pentru fiecare angajat. O alta cheltuiala deductibila este cea a tichetelor de masa, in care angajatul ramane doar cu plata impozitului pe venit. In aceasta situatie, angajatul primeste un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata, fara zilele in care a fost in concediu sau in deplasari cu munca si a incasat diurna pentru acestea.

 

3. Cadourile de sarbatori

 

Acestea nu trebuie confundate cu primele pentru sarbatorile importante din an, precum Pastele sau Craciunul. Cadourile sunt oferite de multe ori cu ocazia acestor evenimente, dar si altor momente importante din an, de ziua copilului sau 1 si 8 martie, iar atata timp cat nu depasesc suma de 150 de lei nu sunt impozitate la nivelul salariatului. Cadourile pot fi oferite atat sub forma banilor, dar si sub forma unor bunuri in aceasta limita, pentru a ramane in aceasta incadrare fiscala.

 

4. Asigurarile de sanatate

 

Vorbim aici, desigur, despre asigurarile private de sanatate, extrem de importante pentru foarte multi angajati. Singura conditie pentru ca acestea sa ramana la statutul de neimpozitate din punct de vedere fiscal este daca, anual, contributia pentru fiecare angajat in parte nu depaseste suma de 400 de euro, aceeasi pe care o regasim si in cazul pensiilor facultative.

 

Aceste beneficii oferite salariatilor din companie pot fi foarte avantajoase pentru ei, dar si pentru patroni. Abilitatea de a le rotunji veniturile cu sume si beneficii substantiale sau de circumstanta, in cazul asigurarilor medicale, poate face de multe ori diferenta in cursa pentru angajarea unor profesionisti.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Stock-Asso

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016