Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 reguli de imbogatire de la cel mai bogat om din Babilon

30-Aug-2017
3482

George Clason, omul care a scris cartea "Cel mai bogat om din Babilon", are o experienta de viata extrem de interesanta si care nu l-a impiedicat sa ajunga atat de cunoscut in zilele noastre. Nascut in 1874 in Louisiana, a urmat cursurile Universitatii Nebraska si a participat la razboiul dintre Spania si America in 1898. 

La inceputul anilor 1900 a infiintat compania Clason Map Company (producatoare de harti), iar in 1923 compania sa a fost cea care a publicat primul atlas al drumurilor din Statele Unite si Canada. 

A inceput sa scrie din dorinta de a-i invata si pe altii sa se imbogateasca, folosind parabolele pentru a oferi lectii despre bani si investitii. Multe dintre lectiile din "Cel mai bogat om din Babilon" se refera la cum sa eviti datoriile, cum sa gasesti mentori si cum sa-ti protejezi bunurile. 

Pe scurt, 10% din ceea ce castigam ar trebui investit, cu conditia sa obtinem si profit sau dividende care sa devina un venit pasiv si sa se creeze astfel un flux financiar continuu. Chiriile sunt un astfel de venit pasiv. 

Iata, in detaliu, 6 reguli de aur de la George CLason, pentru cei care vor sa isi creasca in mod considerabil veniturile:

1. Ingrasati-va portofelul! "Ce s-ar intampla daca ati castiga 10 lire in fiecare zi si ati cheltui doar noua?". In mod cert, ar creste ceea ce puneti deoparte, cu fiecare zi. Trebuie sa ne intrebam si ce actiuni concrete facem pentru a ne creste veniturile? Conteaza fiecare banut pe care il punem deoparte, insa trebuie sa economisim cu adevarat, nu doar in mintea noastra. 

2. Controlati-va cheltuielile! E un sfat simplu, dar oare chiar il aplicam? Pentru a inainta si pentru a ne indeplini obiectivele financiare, trebuie sa ne controlam cheltuielile. Calea sigura catre saracie e sa cheltuim mai mult decat castigam. Tocmai de aceea e esential sa lucram la un buget luna de luna si sa evitam cumparaturile din impuls. 

3. Faceti ca banii dumneavoastra sa se inmulteasca. E ceea ce, in teorie, ne dorim cu totii. Ce facem insa in practica pentru aceasta regula sa devina realitate? Trebuie sa economisim pentru a investi. Banii tinuti in banca se depreciaza din cauza inflatiei asa ca e mai intelept sa economisim avand ca scop investitiile, in caz contrar s-ar putea sa nu avem rezultate prea mari. Putem sa cumparam actiuni, sa incepem o afacere etc. 



4. Paziti-va investitiile de pierdere! O buna metoda e sa incheiati asigurari care sa puna la adapost investitiile de eventualele pierderi. Daca nu facem acest lucru, atunci riscam sa pierdem investitiile in cazul unei crize, de exemplu. Putem incheia contracte care sa ne permita sa ne pastram investitiile in cazul in care afacerea se inchide. 


5. Asigurati-va un venit viitor! Un plan de pensie sau niste fonduri care sa ne asigure un trai decent la o varsta inaintata reprezinta o idee buna. Vom depinde de ceea ce am pus deoparte in prezent sau de felul in care vor exista venituri din investitii facute acum. 

6. Nu uitati sa va educati tot timpul! Sa fiti curiosi, sa invatati lucruri noi si sa le incercati, sa va imbunatatiti persoana si viata zi de zi. Sa investiti in propria persoana si sa va depasiti conditiile curente.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • OUG 125/2024. Se amana pana la 31 decembrie 2024 aplicarea amenzilor pentru nedotarea cu case de marcat

    • Se amana din nou aplicarea contraventiilor pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, conform OUG 125/2024. Prin actul normativ au fost introduse si alte obligatii de raportare. OUG 125/2024. Se amana pana la data de 31 decembrie 2024 aplicarea amenzilor pentru nedotarea cu aparate de marcat Reamintim ca prin OUG 115/2023 a fost amanata, pana la data de 1 octombrie 2024, aplicarea sanctiunii prevazute de lege pentru nedotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat...» citeste mai departe aici

  • Amnistie fiscala 2024: Contribuabilii trebuie sa depuna cererile pana pe 25 noiembrie

    • Amnistia fiscala pentru anul 2024 a fost implementata prin OUG 107/2024 si prevede mai multe facilitati fiscale, atat pentru persoanele juridice, cat si pentru cele fizice. Termenul limita pentru a beneficia de acestea este data de 25 noiembrie 2024. Amnistie fiscala 2024 - ce facilitati se acorda 1. anularea dobanzilor, penalitatilor si a tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv; 2. anularea dobanzilor, penalitatilor si a...» citeste mai departe aici

  • Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAF

    • ANAF Ialomita anunta, printr-un comunicat de presa, ca a fost publicata lista contribuabililor persoane juridice care au declarat si au achitat la scadenta obligatiile fiscale de plata si care, la finele trimestrului III 2024, nu mai inregistrau obligatii fiscale restante. Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAF Conditiile legale necesar a fi indeplinite in acest scop: a) toate declaratiile fiscale sunt depuse, pe perioada de prescriptie a dreptului de a...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016