Raportul Special
realizat de specialisti
Liderii din tarile membre UE sprijina introducerea unei taxe europene pentru banci pentru a ajuta sistemul sa faca fata costurilor uriase create de criza financiara, potrivit unui document obsinut de AFP.
In absenta unui consens global in aceasta privinta, tarile din Uniunea Europeana sunt pregatite sa insiste asupra acestui aspect in cadrul summit-ului sefilor de stat si de guvern din UE care va avea loc pe 17 iunie, la Bruxellels.
Conform documentului citat, liderii "au cazut de acord ca o taxa pentru institutiile financiare trebuie introdusa pentru a garanta contributia lor la plata costurilor de criza".
Documentul specifica totodata ca planul de implementare a taxei ar trebui sa aiba in vedere modul in care taxa va fi introdusa pentru ca sa nu dezavantajeze bancile din UE in fata competitorilor care nu trebuie sa plateasca o astfel de contributie.
Desi s-a ajuns la un consens in Europa, exista in continuare neintelegeri cu privire la modalitatea de aplicare a acestia: daca va afecta activele sau profitul bancilor.
"In realitate, dezbaterea ramane deschisa", a declarat un diplomat european.
In ciuda lipsei de consens international pentru introducerea unei astfel de taxe la nivel mondial, tarile europene isi vor sustine cazul si in fata liderilor puterilor economice, la urmatorul summit G20, din 26- 27 iunie, din Toronto.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Taxa bancara globala este suportata de FMI, puterile europene si de SUA. I se opun cateva puteri nationale plus Canada si Australia care spun ca nu trebuie sa plateasca ele pentru stricaciunile pe care nu le-au creat.
Canada si Brazilia, ale caror sectoare bancare au ramas in mare parte neatinse de criza financiara, cer in schimb rezerve de capital mai mari.
Sursa Adevarul 12/06/2010
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Sfaturi de la experti
Declaratia 205 venituri din chirii
Intrebare: 1. O persoana fizica cu dubla cetatenie - romana si israeliana - cu NIF si rezident in Israel, obtine venituri din chirii in Romania. Persoana juridica careia i-a inchiriat spatiul a platit impozitul pe chirie prin retinere la...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Preluare parti sociale societate noua
Intrebare: Societatea A, cu patru actionari persoane fizice (2 actionari detin cate 44% parti sociale din capitalul de 51.000.000 lei, iar ceilalti doi cate 6%), a achizitionat actuala firma de la o multinacionala la pretul de 255.000 euro,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Subiectele saptamanii
Impozit pe dividende in 2025. Cui se aplica si termen de plata
Venituri din dividende. Ce obligatii fiscale ai daca incasezi dividende
Reminder ANAF! Luni, 20 ianuarie 2025, termenul limita de depunere a unei notificari importante
Microintreprindere in 2025. Restrictii privind aplicarea regimului micro, in anumite conditii
Noutati e-Transport pentru anul 2025. Ce trebuie sa stie contribuabilii
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA