ANAF a realizat o noua sesiune de asistenta, pe tema "Inregistrarea in SPV"
Tema sesiunii de asistenta de miercuri, 23 ianuarie, anuntata de ANAF, a fost "Inregistrarea in Spatiul Privat Virtual", iar specialistii Agentiei au oferit raspunsuri contribuabililor care inca mai au nelamuriri privind inregistrarea in SPV.
In cele ce urmeaza, vom reda o parte dintre intrebarile formulate pe pagina de Facebook a ANAF si raspunsurile oferite de specialisti.
Inregistrarea in SPV a unui SRL
“Care este procedura de inregistrare in SPV a unei SRL ? Administratorul detine semnatura electronica. Multumesc:, intreaba un contribuabil.
Raspunsul ANAF
“Pentru inregistrarea in SPV a unei persoane juridice prin intermediul unui utilizator cu certificat digital, se utilizeaza aplicatia web dedicata, existenta pe site-ul ANAF.
Dupa completarea datelor de indentificare solicitate de formularul de inscriere se selecteaza documentul de confirmare pentru certificatul detinut si arhiva zip cu documentele justificative:
- Actul de identitate al reprezentantului legal/reprezentantului desemnat/imputernicitului,
- Documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal, reprezentant desemnat respectiv de imputernicit.
Ulterior, pentru aprobarea cererii de inregistrare reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/imputernicitul prezinta organului fiscal central urmatoarele:
- Numarul de inregistrare primit ca urmare a trimiterii cererii de inregistrare
- Actul de identitate, in copie si original;
- Documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal, reprezentant desemnat respectiv de imputernicit in original sau copie legalizata, dupa caz.
Procedura completa de inregistrare a persoanelor juridice in SPV poate fi consultata la urmatorul
link”.
Pierderea datelor de inregistrare in SPV
“Buna ziua ! Daca am pierdut plicul din partea dvs. singura modalitate este prezentarea la ghiseu pentru crearea de user si parola? Nu se poate gasi alt mod de lucru? Daca tot am venit cu totul in On-line? Multumesc”, scrie un alt utilizator.
Raspunsul ANAF
“Buna ziua! Va puteti inregistra si in baza unui act administrativ emis de organul fiscal incepand cu anul 2013. In cazul in care nu detineti nici un act administrativ, trebuie sa va prezentati la orice organ fiscal, in 10 zile de la data inregistrarii pe site, pentru validarea datelor”.
Inrolarea in SPV cu procura
“Buna ziua. 1. Va rog sa ne spuneti daca pentru inrolarea in SPV persoane juridice este necesara procura, copie legalizata a procurii deja depuse sau copie simpla a procurii. 2. Este normal sa nu se accepte imputernicirea simpla pe motiv ca nu exista la dosar specimenul de semnatura ca sa poata verifica semnatura? Multumesc”, este intrebarea unui alt contribuabil.
Raspunsul ANAF
“Imputernicirea poate fi autentica (la notariat) sau sub semnatura privata. Dvs veti depune imputernicirea la organul fiscal in original sau copie legalizata. In situatia in care imputernicirea este in forma autentica, aceasta se va depune la orice organ fiscal.
In situatia in care utilizati o imputernicire sub semnatura privata, pentru aprobarea cererii de inregistrare in SPV este necesar sa va prezentati la unitatea fiscala unde este arondat ca platitor de taxe si impozite contribuabilul pentru care se doreste inregistrarea”.
Inregistrarea in SPV a unei persoane fara venituri
“Cum inregistrez in SPV o persoana fara venituri care doreste sa plateasca asigurarea de sanatate?”, vrea sa stie un alt utilizator.
Raspunsul ANAF
"Persoanele fizice se pot inregistra in SPV, pe baza de credentiale (nume utilizator si parola). inregistrarea se poate realiza de acasa, pe site-ul nostru, sau la unitatile fiscale, in cadrul carora contribuabilii au la dispozitie calculatoare destinate auto-servirii. In cazul in care persoanele aleg sa se deplaseze la sediile unitatilor fiscale, acestea vor fi indrumati de colegii nostri pentru a se inregistra in SP”.
Atentie contabili!
Autoturisme pe firma - deducerea cheltuielilor in 2019
Cititi si respectati modificarile din Codul Fiscall
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2019 - MODIFICARI la DEDUCERILE pentru autoturisme