ANAF ar avea target impus pentru inspectori ca pentru agentii de vanzari
O stire a tinut prima pagina a publicatiilor in ultima vreme. Potrivit unor declaratii recente, Agentia Nationala de Administrare Fiscala ar stabili tinte de incasari, verificari si amenzi inspectorilor fiscali, similar modului in care companiile private sau marile corporatii stabilesc target-uri lunare pentru agentii de vanzari sau oamenii de marketing.
Dragos Doros, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor, actualmente director KPMG, a precizat astfel ca ANAF stabileste tinte pentru inspectorii sai, potrivit Romania TV.
Astfel, conform sursei, s-ar tine cont pentru fiecare inspector in parte de mai multi parametri care ar trebui atinsi: numarul verificarilor efectuate, numarul si valoarea amenzilor, numarul de sesizari penale, valoarea confiscarilor, a prejudiciilor sau a masurilor asiguratorii.
"Legea este atat de prost scrisa si atitudinea inspectorilor de la Antifrauda este abuziva. In momentul in care ai o lege proasta si o atitudine abuziva din partea organului de control, nu poate sa rezulte decat o suma stabilita abuziv. si dupa aceea tine-te procese. Niciodata ANAF-ul nu o sa spuna cat la suta din sumele constatate in urma controalelor sunt incasate efectiv in urma proceselor cu contribuabilii", a declarat fostul sef ANAF, Sebastian Bodu, citeaza Romania TV.
In ce priveste realizarea indicatorilor de performanta, iata care au fost declaratiile lui Dragos Doros, citat de profit.ro, in cadrul conferintei TaxEu:
”Astfel, sunt cuantificate pentru fiecare inspector numarul de verificari efectuate, valoarea obligatilor suplimentare stabilite, numarul si valoarea amenzilor, numarul de sesizari penale, valoarea confiscarilor, a prejudiciilor sau a masurilor asiguratorii. De aici pleaca tot. Inspectorii vor sa constate sume. Pentru ca vor sa constate sume cu orice pret, fac abuzuri, nu citesc legea”.
In contextul acestor noi discutii, Dcnews aminteste ca si Politia a fost acuzata ca impune agentilor de circulatie un plan de amenzi, insa acuzatiile au fost dezmintite de MAI. Cu toate acestea, Doros a precizat ca ANAF a impus realmente indicatori de performanta, publicati in buletinul oficial al institutiei. De asemenea, acesta a precizat ca sunt urmarite de ANAF situatii care sa poata fi constatate rapid pentru a putea fi intocmite procese-verbale si stabilite sesizari penale care nu pot fi cnonstate.
Doros a mai explicat ca Antifrauda Fiscala urmareste situatii pe care le poate constata repede, pentru a putea face procese verbale si sesizari penale care nu pot fi contestate.
Atentie contabili!
Autoturisme pe firma - deducerea cheltuielilor in 2019
Cititi si respectati modificarile din Codul Fiscall
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2019 - MODIFICARI la DEDUCERILE pentru autoturisme