Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Raspunsuri cu privire la inregistrarea persoanelor juridice in Spatiul Privat Virtual

16-Mar-2018
17043

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a organizat miercuri, 14 martie, pe pagina oficiala de facebook ANAF, o sesiune de asistenta online cu privire la inregistrarea persoanelor juridice in Spatiul Privat Virtual.

Specialistii de la Directia Generala de Asistenta pentru Contribuabili au oferit raspunsuri referitoare la inregistrarea persoanelor juridice in Spatiul Privat Virtual

Fiscalitatea.ro a realizat o lista cu cele mai interesante intrebari discutate in timpul sesiunii online.

1.

Intrebare:

"Se renunta la formularul C800? La ce am acces pe SPV daca nu depun C800?"

Raspuns ANAF:

"Formularul C800 a fost o metoda tranzitorie de inregistrare in SPV. Incepand cu 8 martie 2018 pentru inregistrarea persoanelor juridice, a altor entitati fara personalitate juridica, a reprezentantilor, precum si a imputernicitilor in Spatiul privat virtual se utilizeaza formularul online, disponibil pe website-ul A.N.A.F la urmatorul link

https://www.anaf.ro/InregPersFiziceP.../formularjuridice.jsp"

2.

Intrebare:

"In SPV figurez cu obligatii de plata pe care la ghiseu nu le regasesc colegii dvs pentru a le plati. Cum pot sa obtin o situatie curata in SPV?

De asemenea,

- Ce pasi trebuie sa fac ca situatia mea financiara in SPV sa fie actuala?
- Ce pasi trebuie sa urmez pentru a primi raspunsuri la intrebarile adresate echipei SPV?"

Raspuns ANAF:

"Modul de actualizare a datelor disponibile in serviciul Spatiul Privat Virtual este urmatorul:

- Zilnic pentru deciziile de impunere si pentru platile efectuate si incarcate in sistemul informatic;

- Saptamanal pentru informatiile disponibile in documentul „Nota obligatiilor de plata”;

- Lunar pentru informatiile disponibile in documentul Obligatii de plata (in data de 10 a fiecarei luni).

Pentru solicitarile de asistenta transmise prin formularul de contact umeaza sa primiti raspuns in termenul legal de 45 de zile, conform Codului de procedura fiscala. In situatia in care nu ati primit raspuns puteti sa reveniti cu o noua solicitare prin formularul de contact in care sa faceti referire ?i la numarul de inregistrare primit la solicitarea anterioara."

3.

Intrebare:

"Din SPV pot lista note de compensare TVA? Nu am gasit nicaieri la sectiunea Solicitari-eliberare documente."

Raspuns ANAF:

"Notele de compensare a TVA nu fac parte din categoria documentelor si informatiilor comunicate prin intermediul Spatiului Privat Virtual, prevazute la art. 24 din O.M.F.P. nr. 660/2017 privind aprobarea procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica."

4.

Intrebare:

"Am depus online cerere pentru accesarea SPV cu zip si documentul de confirmare, saptamana trecuta joi. Si nici pana azi nu pot accesa SPV pentru acea firma. Mai trebuie facut ceva dupa trimiterea cererii online?"

Raspuns ANAF:

"Trebuie ca in termen de 10 zile de la data la care v-ati inregistrat online, sa va adresati organului fiscal pentru verificarea documentelor transmise. Atentie insa, daca actul de imputernicire este in forma autentica (la notariat), va puteti prezenta la orice organ fiscal. Daca actul este sub semnatura privata, trebuie sa va prezentati la unitatea fiscala, care administreaza contribuabilul pentru care solicitati inregistrarea in SPV."

5.

Intrebare:

"PFA-urile din ce sectiune se inregistreaza, Persoane Fizice sau Persoane Juridice?"

Raspuns ANAF:

"Persoanele fizice care desfasoara activitate ca Persoana Fizica Autorizata au posibilitatea inregistrarii in Spatiul Privat Virtual atat la sectiunea persoane fizice (inregistrare in SPV utilizand Codul numeric personal, in vederea vizualizarii situatiei fiscale pe CNP) cat si la sectiunea persoane juridice si alte entitati fara personalitate juridica, inregistrare in SPV utilizand Codul de identificare fiscala al PFA-ului, in vederea vizualizarii situatiei fiscale pe cod fiscal al PFA-ului."

6.

Intrebare:

"Unde se pot depune petitii legate de acest acces la SPV pentru persoane juridice?"

Raspuns ANAF:

"Puteti utiliza formularul de contact de la website-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pe care il puteti accesa prin link-ul https://www.anaf.ro/asistpublic/, selectand la categoria solicitarii Cereri, sesizari sau propuneri."

7.

Intrebare:

"M-am autentificat acum in SPV cu certificat digital si vad declaratiile depuse si stingerea obligatiilor, dar nu am primit nici un mesaj pe email despre emiterea acestor adrese, intocmire recipise etc. Va rog sa imi spuneti care este procedura de primire pe email a acestor informari ANAF."

Raspuns ANAF:

"Pentru a primi prin e-mail astfel de informari, la completarea formularului de inscriere trebuia bifata casuta cu denumirea Sunt de acord sa primesc atentionari prin email de la ANAF - Gratuit.

Atentionarile prin email se trimit doar daca nu consultati mesajele 24 ore de la primire in cazul in care ati bifat aceasta casuta si nu primiti mesaje prin e-mail va rugam sa transmiteti prin formularul de contact disponibil in serviciul Spatiul Privat Virtual o sesizare in acest sens, alegand la categoria solicitarii Asistenta tehnica servicii informatice."

8.

Intrebare:

"Pentru anularea accesului fostului contabil la C800 trebuie completat un document de revocare? Sau din moment ce C800 nu mai exista e clar ca nu mai are acces la dosarul fiscal al firmei?"

Raspuns ANAF:

"In acest caz trebuie completata de catre reprezentantul legal al firmei o cerere de revocare a imputernicirii sau a desemnarii ca utilizator SPV."

9.

Intrebare:

"De ce sunt obligat sa merg sa obtin si aprobare pentru SPV? Odata ce m-am inregistrat?"

Raspuns ANAF:

"Este necesar sa va adresati organului fiscal, pentru ca acesta sa verifice fizic documentele incarcate de dvs. Astfel, in vederea aprobarii cererii depusa prin formularul web, reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/imputernicitul prezinta organului fiscal urmatoarele:

a) numarul de inregistrare atribuit automat (ca urmare a completarii formularului web);
b) actul de identitate, in copie si original;
c) documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal sau reprezentant desemnat, respectiv de imputernicit potrivit art. 18 alin. (2) din Codul de procedura fiscala, in original sau copie legalizata, dupa caz."

 

Sursa: ANAF

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Exemplu calcul recuperare pierdere fiscala

    • Atunci cand firmele inregistreaza pierderi fiscale intr-un an pot, printr-un mecanism legislativ, sa beneficieze de recuperarea lor prin reducerea anumitor impozite si obligatii fiscale viitoare. Important este de mentionat ca acestea trebuie sa fie raportate de contribuabili pentru a putea fi compensate. In acest articol vom vedea exact ce sunt pierderile fiscale, cum pot fi recuperate, dar si un exemplu util de calcul recuperare pierdere fiscala, explicat pe indelete de specialistul...» citeste mai departe aici

  • TOATE obligatiile fiscale ale anului 2025

    • Toti contabilii trebuie sa aiba pe birou singura Agenda care contine toate obligatiile fiscale ale anului! Aceasta va este de folos pentru a va asigura ca nu ratati termene limita la depunerea declaratiilor obligatorii catre ANAF sau pentru a stii cu exactitate cand trebuie sa respectati noutatile fiscale aparute in anul precedent. TOATE obligatiile fiscale ale anului 2025 Nu aveti inca Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025? Atunci este cazul sa o comandati chiar acum! Mai ales ca...» citeste mai departe aici

  • E-Factura: Ce modificari legislative au fost aduse sistemului prin OUG 138/2024

    • In ceea ce priveste sistemul RO e-Factura, incepand cu data de 1 ianuarie 2025 se aplica modificarile aduse prin OUG 138/2024 mai multor legi care vizeaza sistemul: OUG nr. 120/2021, OUG nr. 70/2024, OUG nr. 8/2009. E-Factura: Ce modificari legislative au fost aduse sistemului prin OUG 138/2024 I. OUG 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania a fost modificat prin OUG 138/2024....» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016