Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajari ANAF in 2023: Au fost scoase la concurs peste 300 de posturi. Documente necesare pentru inscriere

15-Feb-2023
20012
Angajari ANAF in 2023: Au fost scoase la concurs peste 300 de posturi. Documente necesare pentru inscriere

Agentia Nationala de Administrare Fiscala scoate la concurs 307 functii de executie, asa cum apare intr-un anunt facut chiar de institutie si publicat pe site-ul oficial. Posturile vacante sunt in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti.

I. ORGANIZAREA CONCURSULUI

Concursul de recrutare in vederea ocuparii functiilor publice de executie vacante se va organiza in datele de 14.03.2023 (proba scrisa), 15.03.2023 (proba scrisa), 16.03.2023 (proba scrisa) si 17.03.2023 (proba scrisa) la sediul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti situat in Bucuresti, Str. Prof. Dr. Dimitrie Gerota nr. 13, sector 2.

In situatia in care numarul candidatilor inscrisi va depasi capacitatea locurilor din sala de examen a institutiei, concursul se va organiza intr-o alta locatie, aceasta urmand a fi comunicata prin mijloacele prevazute de lege. Totodata, mentionam ca repartizarea candidatilor inscrisi la concursul de recrutare pe locatie/sali va fi efectuata la data afisarii rezultatelor selectiei dosarelor de concurs ale acestora.

Concursul consta in trei etape succesive, dupa cum urmeaza:

a) selectia dosarelor de inscriere; b) proba scrisa; c) interviul.

Selectia dosarelor de concurs ale candidatilor se va efectua in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data expirarii termenului de depunere a dosarelor, respectiv in perioada 02.03.2023 - 08.03.2023.

Proba scrisa se va desfasura in datele mai sus amintite, iar interviul va avea loc intr-un termen de maximum 5 zile lucratoare de la data sustinerii probei scrise.

Se vor prezenta la urmatoarea proba numai candidatii declarati admisi la proba precedenta.

II. CONDITII DE PARTICIPARE

In vederea inscrierii la concurs, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii generale cumulative, astfel prevazute la art. 465 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare:

a) are cetatenia romana si domiciliul in Romania;

b) cunoaste limba romana, scris si vorbit; c) are varsta de minimum 18 ani impliniti; d) are capacitate deplina de exercitiu;

e) este apt din punct de vedere medical sa exercite o functie publica. Atestarea starii de sanatate se face pe baza de examen medical de specialitate, de catre medicul de familie;

f) indeplineste conditiile de studii si vechime in specialitate prevazute de lege pentru ocuparea functiei publice;

g) indeplineste conditiile specifice, conform fisei postului, pentru ocuparea functiei publice;

h) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, infractiuni de coruptie sau de serviciu, infractiuni care impiedica infaptuirea justitiei, infractiuni de fals ori a unei infractiuni savarsite cu intentie care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei;

i) nu le-a fost interzis dreptul de a ocupa o functie publica sau de a exercita profesia ori activitatea in executarea careia a savarsit fapta, prin hotarare judecatoreasca definitiva, in conditiile legii;

j) nu a fost destituita dintr-o functie publica sau nu i-a incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 3 ani;

k) nu a fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, in conditiile prevazute de legislatia specifica.

Institutia mentioneaza ca pentru posturile prevazute in Anexa nr. 1 la prezenta nu este necesara organizarea probei suplimentare, informatiile privind studiile si vechimea in specialitatea studiilor pentru fiecare functie publica de executie vacanta fiind precizate in respectiva anexa.

In vederea ocuparii functiilor publice de executie vacante de clasa I, prevazute in Anexa nr. 1, este necesara indeplinirea urmatoarei conditii specifice:

- cunostinte operare calculator: competente de utilizare a calculatorului, nivel de baza, dovedite cu documente specifice, emise in conditiile legii, din care sa rezulte detinerea de cunostinte in domeniul IT.

Pentru posturile de clasa I din cadrul structurilor de tehnologia informatiei nu este necesara dovedirea competentelor de utilizare a calculatorului, intrucat se testeaza un nivel mult mai ridicat al cunostintelor, potrivit scopului principal al postului, in cadrul probei scrise.

Pentru ocuparea functiei publice de executie de auditor din cadrul structurii de audit public intern, candidatului declarat “admis” anterior numirii in functia publica i se vor aplica prevederile pct. 2.3.4. din H.G. nr. 1086/2013 privind aprobarea Normelor generale privind exercitarea activitatii de audit public intern, coroborat cu prevederile Legii nr. 672/2002 (r) privind auditul public intern, conditie ce se dovedeste cu documente specifice.

Pentru functiile publice de inspector casier, clasa I, grad profesional asistent si referent casier, clasa a III-a, grad profesional asistent din cadrul structurilor de trezorerie, prevazute in Anexa nr. 1, este necesara urmatoarea conditie specifica:

- indeplinirea conditiilor de gestionar prevazute de Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare si de Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1767/1998 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor in centrala Ministerului Finantelor Publice si unitatile sale subordonate: "Stagiul minim in functii de gestionar, economice sau cu gestiune - 1 an".

Pentru functiile publice de inspector casier, clasa I, grad profesional principal si referent casier, clasa a III-a, grad profesional superior din cadrul structurii de trezorerie, prevazuta in Anexa nr. 1, este necesara urmatoarea conditie specifica:

- indeplinirea conditiilor de gestionar prevazute de Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare si de Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1767/1998 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor in centrala Ministerului Finantelor Publice si unitatile sale subordonate: "Stagiul minim in functii de gestionar, economice sau cu gestiune - 2 ani ".

Pentru functiile publice mentionate mai sus si anume inspector casier, clasa I, grad profesional asistent, inspector casier, clasa I, grad profesional principal, respectiv referent casier, clasa a III-a, grad profesional asistent, referent casier, clasa a III-a, grad profesional superior din cadrul structurilor de trezorerie, candidatii trebuie sa aiba varsta de 21 ani implinita, sa prezinte adeverinta de la ultimul loc de munca din care rezulte daca a produs pagube, natura acestora s?i daca ele au fost acoperite, declaratie pe propria raspundere ca nu a fost condamnat, conform art. 4 din Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare si sa aiba in vedere constituirea de garantii (cuantumul a 3 salarii brute), conform Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 1767/1998 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor in centrala Ministerului Finantelor Publice si unitatile sale subordonate.

III. ACTE NECESARE IN VEDEREA INTOCMIRII DOSARULUI DE INSCRIERE

In vederea participarii la concurs, in termen de 20 de zile de la data publicarii anuntului pe pagina de internet a autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului, conform prevederilor art. 49 alin. (1) din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, candidatii vor depune dosarul de concurs, care va contine in mod obligatoriu:

a) formularul de inscriere (se poate descarca de pe: http://www.anaf.ro→Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucures?ti →Anunturi DGRFP Bucuresti → Concursuri, model prevazut in Anexa nr. 3 la prezentul anunt);

Formularul de inscriere se pune la dispozitia candidatilor de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, prin publicare pe pagina de internet in format deschis, editabil,in cadrul sectiunii dedicate publicitatii concursului, precum si la sediu, in format letric.

b) curriculum vitae, modelul comun european (potrivit modelului astfel prevazut in Anexa nr. 4);
c) copia actului de identitate;
d) copii ale diplomelor de studii, certificatelor si altor documente care atesta efectuarea unor specializari s?i perfectionari; e) copiacarnetuluidemuncas?idupacaz,aadeverinteieliberatedeangajatorpentru perioada lucrata, care sa ateste vechimea in munca si in specialitatea studiilor solicitate pentru ocuparea postului/functiei sau pentru exercitarea profesiei (modelul orientativ al adeverintei eliberata de angajator pentru perioada lucrata, care sa ateste vechimea in munca si in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice este atasat la prezentul anunt).

Adeverintele care au un alt format trebuie sa cuprinda elementele similare celor prevazute in modelul orientativ al adeverintei anexat, din care sa rezulte cel putin urmatoarele informatii: functia/functiile ocupata/ocupate, nivelul studiilor solicitate pentru ocuparea acesteia/acestora, temeiul legal al desfasurarii activitatii, vechimea in munca acumulata, precum si vechimea in specialitatea studiilor) - Anexa nr. 5;

f) copia adeverintei care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare, eliberata cu cel mult 6 luni anterior derularii concursului de catre medicul de familie al candidatului; adeverinta trebuie sa contina, in clar, numarul, data, numele emitentului si calitatea acestuia, in formatul standard stabilit prin ordin al ministrului sanatatii. Pentru candidatii cu dizabilitati, in situatia solicitarii de adaptare rezonabila, adeverinta care atesta starea de sanatate trebuie insotita de copia certificatului de incadrare intr-un grad de handicap, emis in conditiile legii;

Prin raportare la nevoile individuale, candidatul cu dizabilitati poate inainta comisiei de concurs, in termenul prevazut pentru depunerea dosarelor de concurs, propunerea sa privind instrumentele necesare pentru asigurarea accesibilitatii probelor de concurs.

g) cazierul judiciar;

Cazierul judiciar poate fi inlocuit cu o declaratie pe propria raspundere (model Anexa nr. 6).
In acest caz, candidatul declarat admis la selectia dosarelor s?i care nu a solicitat expres la inscrierea la concurs preluarea informatiilor direct de la autoritatea sau institutia publica competenta are obligatia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfasurarii concursului, dar nu mai tarziu de data si ora organizarii interviului, sub sanctiunea neemiterii actului administrativ de numire.

h) declaratia pe propria raspundere, prin completarea rubricii corespunzatoare din formularul de inscriere, sau adeverinta care sa ateste lipsa calitatii de lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, in conditiile prevazute de legislatia specifica.

Pentru functiile publice de inspector casier, clasa I, grad profesional asistent, inspector casier, clasa I, grad profesional principal, respectiv referent casier, clasa a III-a, grad profesional asistent, referent casier, clasa a III-a, grad profesional superior din cadrul structurilor de trezorerie, candidatii vor depune dosarul de concurs urmatoarele documente pe langa cele mentionate mai sus:

a) adeverinta de la ultimul loc de munca din care rezulte daca a produs pagube, natura acestora si daca ele au fost acoperite;

b) declaratie pe propria raspundere ca nu a fost condamnat, conform art. 4 din Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare (Anexa nr. 7, atasata prezentului anunt).

Copiile de pe actele mai sus mentionate, precum si copia certificatului de incadrare intr- un grad de handicap se vor prezenta in copii legalizate sau insotite de documentele originale, care se certifica pentru conformitatea cu originalul de catre secretarul comisiei de concurs.

Dosarele de concurs se depun la sediul institutiei situat in Str. Prof. Dr. Dimitre Gerota nr. 13, sector 2 la Registratura Generala a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, in perioada 10.02.2023 – 01.03.2023 (inclusiv), de luni pana joi intre orele 08.30 - 16.30 si vineri 08.30 - 14.00.

Comunicarea rezultatelor obtinute de candidati la probele de concurs (selectia dosarelor, proba scrisa, proba interviu), precum si a eventualelor contestatii depuse urmare sustinerii probelor de concurs vor fi afisate, potrivit reglementarilor legale in vigoare, cu mentiunea “admis/respins”, inclusiv prin specificarea punctajului obtinut pentru proba scrisa si interviu/rezultatelor finale ale concursului, fiecare candidat urmand a se identifica pe listele astfel afisate si publicate prin numarul de inregistrare al dosarului depus la registratura institutiei ori prin celelalte mijloace prevazute de lege.


Sursa: ANAF

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Legea contabilitatii. Noutati care se aplica incepand cu anul 2025

    • In acest articol vom reda noutatile care se aplica din anul 2025 in privinta Legii contabilitatii. Legea contabilitatii. Noutati care se aplica incepand cu anul 2025 Pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor efectuate, balanta de verificare se va intocmi obligatoriu lunar. Institutiile publice intocmesc situatii financiare trimestriale si anuale, conform normelor elaborate de Ministerul Finantelor si se pastreaza timp de 10 ani. Situatiile financiare anuale...» citeste mai departe aici

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Bonificatie de 3% in 2025 pentru contribuabilii bun-platnici. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

    • Prin OUG 107/2024, a fost introdusa facilitatea conform careia se aplica, incepand cu anul 2025, o bonificatie de 3% pentru contribuabilii bun-platnici. Bonificatie de 3% in 2025 pentru contribuabili bun-platnici. Ce conditii trebuie sa indeplineasca acestia Ordonanta de urgenta nr. 107/2024 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare in domeniul gestionarii creantelor bugetare si a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al Romaniei in anul 2024, precum si pentru...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Microintreprindere in 2025. Ponderea veniturilor din consultanta si/sau management se aplica la calculul plafonului de 250.000 euro?

    • Reguli importante de aplicare a sistemului pe veniturile micro pentru firme, valabile incepand cu 1 ianuarie 2025, au fost aduse ca urmare a modificarilor incluse in OUG 156/2024 privind unele masuri fiscal-bugetare. Ponderea veniturilor din consultanta si/sau management se aplica la calculul plafonului 250.000 euro? Microintreprindere in 2025. Ponderea veniturilor din consultanta si/sau management se aplica la calculul plafonului 250.000 euro? Reamintim ca, asa cum apare in prevederile art. 47...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016