Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA
Pentru o persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, anularea din oficiu a inregistrarii efectuate initial poate avea loc ulterior inregistrarii, intr-una din urmatoarele situatii in care persoana respectiva:
- figureaza in lista contribuabililor inactivi;
- se afla in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului;
- s-a inregistrat doar pentru realizarea de achizitii intracomunitare de bunuri, dar nu mai realizeaza astfel de operatiuni;
- nu era obligata sa solicite inregistrarea sau nu avea acest drept de inregistrare.
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
Prin anularea din oficiu are loc modificarea vectorului fiscal al persoanei impozabile, aspect reglementat prin O.M.F.P. nr. 1.786 din 28 aprilie 2010 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare.
La anularea din oficiu, fiecare contribuabil este obligat sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent formularul cod 010 denumit ?Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (010)?, cod M.F.P. 14.13.01.10.11/1, reglementat prin O.M.F.P. nr. 262 din 19 februarie 2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor cu ultima modificare efectuata prin O.M.F.P. nr. 34 din 5 ianuarie 2011.
Anularea inregistrarii in scopuri de TVA este reglementata prin alin. (9) al art. 153 din Codul fiscal.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Scoaterea din evidenta a creantelor incerte neincasate. TVA la incasare
Intrebare: La sfarsitul exercitiului financiar, cu ocazia inventarierii, administratorul decide scoaterea din evidenta a creantelor neincasate existente in sold din anii precedenti (peste 3 ani), a caror sume nu se mai pot recupera. Societatea nu are constituita rezerva pentru depreciere, cheltuiala fiind nedeductibila integral. Fiind platitor de TVA la incasare, cum se procedeaza la ajustarea TVA? Care este monografia contabila pentru scoaterea din evidenta a creantelor incerte neincasate?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Stingerea obligatiilor prin plata efectuata de terti
Intrebare: Va rugam sa ne spuneti daca exista temei legal pentru stingerea obligatiei unei societati (B) fata de alta societate (A), in urmatoarele conditii: - asociatul firmei debitoare achita partial debitul societatii pe care o detine (B) prin plata directa catre firma A, din cont personal (nu din contul firmei B); - acelasi asociat, care mai detine inca o firma (C), achita partial din debitul firmei B catre firma A, prin transfer bancar din societatea C, chiar daca intre societatile A si C nu exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Impozit pe cladiri
Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca se mai aplica prevederile Ordonantei 59/2010 referitoare la completarea declaratiei de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri majorat pentru persoanele fizice detinatoare de mai multe cladiri.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<