Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Controale in cazul a 73.203 dosare, pentru acordarea cererilor unice de plata din 2018

16-Aug-2018
1946

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta desfasurarea controlului pe teren al cererilor unice de plata depuse in campania 2018, in esantionul de control la nivel national fiind cuprinse 73.203 de dosare selectate pentru verificare. In total, vor fi controlate 885.250 parcele, pentru o suprafata de peste 2,075 milioane hectare, se arata intr-un comunicat al APIA.

Scopul acestor controale pe teren este de a verifica, pe un esantion de cereri, conditiile de acordare a sprijinului financiar. Controlul aferent unor obligatii specifice va avea loc in iarna sau in primavara anului urmator.

Pentru a termina la timp controalele pe teren, in termenul stabilit privind finalizarea, un numar de 738 de functionari, inspectori din cadrul serviciilor control pe teren si inspectii ale Centrelor judetene APIA se vor afla pe teren, cu program normal de lucru in zilele de 16 si 17 august, cu recuperarea timpului lucrat, in conditiile legii.

"Scopul verificarilor la fata locului este acela de a controla conditiile in care se acorda ajutorul in conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste sistemul integrat de administrare masurile de dezvoltare rurala si ecoconditionalitatea, mai exact verificarea fiecarei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafata si aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului", spun reprezentantii APIA.

In sursa citata se arata ca fiecare verificare la fata locului va fi obiectul unui raport de control conform regulamentului european care permite revizuirea detaliilor verificarilor efectuate si intocmirea concluziilor privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate, angajamentele si alte obligatii.

Pentru campania de primire a Cererilor Unice de Plata pentru anul 2018, s-a incheiat pe data de 15 mai, in cadrul careia au fost inregistrate un numar de 866.749 cereri, pentru o suprafata declarata la plata de circa 9,648 milioane de hectare, cele mai multe cereri s-au inregistrat in judetele Suceava (47.438 cereri), Dolj (37.344), Bihor (36.432), Maramures (34.383) si Botosani (34.176).

Pe lista judetelor cu cele mai mari suprafete solicitate la plata se afla Timis (527.762,46 hectare), Constanta (495.029,96 hectare), Teleorman (419.661,07 hectare), Dolj (418.818,68 hectare) si Calarasi (375.232,41 hectare).

Intre 1 iunie - 1 iulie 2018, reprezentantii institutiei au efectuat controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plata, esantionarea acestora precum si transmiterea esantioanelor, conform dispozitiilor europene. De asemenea, intre 1 iulie si 1 octombrie 2018 se realizeaza controlul la fata locului pentru cererile unice de plata esantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligatii specifice, in iarna sau in primavara anului urmator.

In acest an, plafonul alocat Romaniei pentru acest program, asa cum este prevazut in regulamentul Comisiei Europene (CE), este 1,912 miliarde de euro, in crestere fata de 2017 cand s-a cifrat la 1,801 miliarde de euro.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Exemplu calcul recuperare pierdere fiscala

    • Atunci cand firmele inregistreaza pierderi fiscale intr-un an pot, printr-un mecanism legislativ, sa beneficieze de recuperarea lor prin reducerea anumitor impozite si obligatii fiscale viitoare. Important este de mentionat ca acestea trebuie sa fie raportate de contribuabili pentru a putea fi compensate. In acest articol vom vedea exact ce sunt pierderile fiscale, cum pot fi recuperate, dar si un exemplu util de calcul recuperare pierdere fiscala, explicat pe indelete de specialistul...» citeste mai departe aici

  • TOATE obligatiile fiscale ale anului 2025

    • Toti contabilii trebuie sa aiba pe birou singura Agenda care contine toate obligatiile fiscale ale anului! Aceasta va este de folos pentru a va asigura ca nu ratati termene limita la depunerea declaratiilor obligatorii catre ANAF sau pentru a stii cu exactitate cand trebuie sa respectati noutatile fiscale aparute in anul precedent. TOATE obligatiile fiscale ale anului 2025 Nu aveti inca Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025? Atunci este cazul sa o comandati chiar acum! Mai ales ca...» citeste mai departe aici

  • E-Factura: Ce modificari legislative au fost aduse sistemului prin OUG 138/2024

    • In ceea ce priveste sistemul RO e-Factura, incepand cu data de 1 ianuarie 2025 se aplica modificarile aduse prin OUG 138/2024 mai multor legi care vizeaza sistemul: OUG nr. 120/2021, OUG nr. 70/2024, OUG nr. 8/2009. E-Factura: Ce modificari legislative au fost aduse sistemului prin OUG 138/2024 I. OUG 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania a fost modificat prin OUG 138/2024....» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016