
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Legea nr. 129/2019 privind combaterea spalarii banilor a fost modificata de nu mai putin de 7 ori in 2020!
Vorbim aici despre 5 OUG-uri si 2 Legi noi care au adus precizari, clarificari si prorogari de termene, alaturi de proceduri diferite de comunicare a informatiilor solicitate prin lege.
Si, va atragem atentia, Legea nr.129/2019 este unul dintre cele mai importante acte normative din ultimii ani! Si va priveste in mod direct! Ea vizeaza un spectru larg de entitati (societati comerciale, experti contabili si contabili autorizati, consultanti fiscali, agentii imobiliari, persoanele care exercita profesii juridice liberale etc.) si impune sanctiuni foarte dure daca prevederile ei sunt incalcate:
-amenzi de sute de mii de lei
-confiscarea unor sume
-retragerea avizelor sau a autorizatiilor
-blocarea conturilor
-inchiderea unor sucursale sau a altor sedii secundare
-informarea publicului asupra identitatii persoanei contraveniente si a faptei savarsite
-dizolvarea societatii
Cum va protejati?
Achizitionati chiar acum lucrarea pe stick Spalarea Banilor: beneficiari reali, politici de raportare, noi obligatii 2021. Veti avea astfel acces la informatii relevante privind obligatiile ce va revin si, urmand pas cu pas procedurile indicate, va veti pune la adapost de sanctiunile dure!
Atentie! Continutul lucrarii "Spalarea Banilor: beneficiari reali, politici de raportare, noi obligatii 2021" este in curs de actualizare conform noilor reglementari ale Codului fiscal 2021 si va fi disponibil dupa data de 15 februarie 2021.
FOARTE IMPORTANT!
Lucrarea pe care v-o oferim va permite realizarea unor importante economii banesti, deoarece elimina necesitatea apelarii la consultanti externi pentru aplicarea corecta a Legii nr. 129/2019. In plus, procedurile prezentate in lucrare pot fi particularizate si adaptate necesitatilor dvs. concrete.
Cum va afecteaza Legea nr. 129/2019? Ce trebuie sa stiti pentru a evita sanctiunile?
Legea instituie obligatii importante, care sunt de altfel si tratate in capitole distincte in lucrarea pe care v-o punem la dispozitie. Printre aceste obligatii se numara:
1. Obligatia de a declara beneficiarul real al persoanelor juridice
Beneficiarul real este acea persona fizica ce detine sau controleaza societatea ori in interesul careia se realizeaza o tranzactie. El trebuie mentionat intr-o declaratie pe care, potrivit O.U.G. nr. 191/2020, o depuneti in maximum 90 de zile de la incetarea starii de alerta (va reamintim, starea de alerta a fost prelungita pana pe 12 februarie 2021). Amenda: 10.000 de lei si chiar dizolvarea societatii.
2. Obligatia desemnarii persoanelor cu responsabilitati in aplicarea Legii nr. 129/2019.
Conform art. 23 din Lege, entitatile raportoare au obligatia de a desemna una sau mai multe astfel de persoane, cu precizarea naturii si limitelor responsabilitatilor incredintate, ale caror nume vor fi comunicate Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Amenda: de la 25.000 lei la 150.000 lei pentru persoanele fizice + 10% din veniturile totale raportate la perioada fiscala incheiata, pentru persoanele juridice.
3. Obligatia de stabilire a politicilor, normelor interne, mecanismelor de control intern si a procedurilor de administrare a riscurilor de spalare a banilor
Concret, trebuie elaborate si puse efectiv in aplicare masuri privind: cunoasterea clientelei
raportarea, pastrarea evidentelor si a tuturor documentelor mentionate de lege
furnizarea prompta a datelor la solicitarea autoritatilor competente
protectia personalului propriu implicat in procesul de aplicare a acestor politici etc.
4. Obligatia de a raporta tranzactiile suspecte catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor
Raportarea intervine daca entitatile cunosc, suspecteaza sau au motive rezonabile sa suspecteze ca:
bunurile provin din savarsirea de infractiuni sau au legatura cu finantarea terorismului;
persoana sau imputernicitul/reprezentantul/mandatarul acesteia nu este cine pretinde a fi;
Independent de existenta sau nu a unor suspiciuni sau motive rezonabile de suspiciune, entitatile raportoare au obligatia de a raporta catre Oficiu tranzactiile cu sume in numerar, in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 10.000 euro.
Aflati acum informatii complete din lucrarea pe stick Spalarea Banilor: beneficiari reali, politici de raportare, noi obligatii 2021. Veti sti cu exactitate ce aveti de facut!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Care este prevederea legala care precizeaza ca nu este cheltuiala deductibila pentru PFA, II si AF contributia de asigurari de sanatate, in sistem real?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Societatea X este sub beneficiile OUG 132/2020 pentru o parte din salariati. Pentru un astfel de salariat am primit la societate o poprire pe o treime din salariu. Care este suma pentru care ne raportam pentru calculul popririi?...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<