Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BCE analizeaza cererile bancilor care doresc sa se mute din Marea Britanie in zona euro

16-Nov-2016
1428

In prezent, Banca Centrala Europeana continua sa primeasca din ce in ce mai multe cereri de la bancile care iau in considerare relocarea unor operatiuni din Marea Britanie in zona euro. Anuntul a fost facut saptamana aceasta de Sabine Lautenschlaeger, ce reprezinta Mecanismul European de Supervizare Bancara (SSM) in boardul BCE.

"Avem un grup de lucru care analizeaza toate scenariile, verifica toate datele referitoare la drepturile de pasaport, autorizari, model de aprobare si ce fel de pregatiri pot fi efectuate impreuna cu colegii nostri de la Autoritatea britanica de supervizare bancara (PRA) in Regatul Unit", a explicat Lautenschlaeger la o conferinta desfasurata la Frankfurt, citeaza Agerpres.

In acest moment, bancile cu sediul in Marea Britanie pot oferi gratuit servicii in UE pe baza unui sistem de tip "pasaport", considerat drept cea mai importanta caracteristica a pietei unice europene pentru firmele din sectorul financiar. insa, acest lucru este pus sub semnul intrebarii dupa ce britanicii au votat in favoarea iesirii din Uniunea Europeana.

"Bineinteles ca ne pregatim. Avem multe banci care au solicitat interviuri si intalniri astfel incat putem identifica care sunt subiectele sensibile si unde difera metodele noastre de cele ale PRA", a adaugat oficialul BCE, citat de Agerpres.

Banca Centrala Europeana a cerut recent principalelor institutii de creditare din zona euro sa prezinte detaliat modul in care se pregatesc de Brexit, inclusiv cum vor gestiona turbulentele de pe piete si orice modificari pe care vor trebui sa le faca la modelele lor de afaceri, aminteste aceeasi sursa.

La inceputul saptamanii, Ministerul german de Finante a anuntat ca a primit un numar crescut de solicitari de informatii de la institutii financiare din Marea Britanie interesate sa se mute in Germania, dupa Brexit.

Conform Agerpres, o serie de mari banci au inceput deja sa isi extinda echipele de la Frankfurt, ceea ce creste sansele ca orasul german sa fie unul dintre centrele financiare care vor beneficia cel mai mult de pe urma Brexitului. O serie de surse au declarat pentru Reuters ca banca americana de investitii Goldman Sachs analizeaza posibilitatea mutarii unor active si operatiuni de la Londra la Frankfurt pentru a-si asigura accesul pe piata din UE si dupa ce Marea Britanie paraseste blocul comunitar.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016