Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand este momentul sa ai casa ta? 3 metode prin care sa afli

30-Mai-2018
2279
Cand este momentul sa ai casa ta? 3 metode prin care sa afli

Casa ta personala este mai mult decat o proprietate pe care varsta, planurile prin termen lung sau poate chiar familia ti le impun. Faptul ca detii spatiul in care locuiesti iti da stabilitate, te motiveaza si te sprijina sa construiesti mai departe noi posibilitati, planuri si idei de viitor.

Casa in proprietate personala a depasit de mult stadiul de cliseu pe care parintii si-l doreau pentru copiii lor – sa fie casatoriti, sa aiba cel putin un copil, o masina si o casa. Locuinta personala va fi oaza de relaxare si spatiul in care iti amenajezi toate posibilitatile care te ajuta sa te relaxezi, dar si sa cresti. De ce sa cresti? Vom vedea in randurile care urmeaza.

Ce cauti acum si gasesti, de fapt, in casa ta

Exista anumite motive pentru care multi tineri renunta la chiriile restrictive si cauta fie vile de vanzare in Pipera sau alte zone amplasate suficient de aproape de oras, fara zgomotele implicite sau un apartament in cartierul preferat. Mai jos iti aratam ce vei gasi in viitoarea ta casa si cum te poate ajuta chiar ea sa evoluezi in domeniile pe care ti le propui.

Un nou spatiu de amenajat

Casele ofera evident mai mult spatiu decat apartamentele la bloc. Nu trebuie sa iti cumperi o casa cu doua camere daca pleci dintr-un apartament cu aproximativ aceeasi suprafata. Fara sa fie o discrepanta mare intre numarul locuitorilor casei si cel al camerelor, casa iti ofera spatiu in plus.

Fiecare dintre noi ne dorim sa avem o camera in plus care sa fie folosita exclusiv pentru o activitate pe care ti-o doresti sau care iti va fi usurata. Poti sa te gandesti la un birou, o sala de fitness, un atelier sau sa mergi pe intuitie si sa iti gasesti un hobby proaspat.

Echilibrul dintre interior si exterior

Cei care locuiesc in blocuri aflate la bulevard si au ferestrele catre fata blocului stiu ce inseamna linistea de dinaintea primului tramvai sau autobuz. Poate ca iti doresti sa auzi triluri de pasari pe geam sau iti place agitatia continua data de oras. Le poti gasi pe amandoua, atunci cand stii ce cauti. Exista, la dispozi?ia ta, cartiere cu strazi pe care masinile nu circula sau chiar un complex rezidential in Bucuresti unde te po?i muta imediat.

Cele doua te pot pastra aproape de locatiile preferate sau locuintele prietenilor, in timp ce te bucuri de liniste. Îti poti nota obiectivele mutarii chiar inainte sa iti cauti o locuinta noua – pentru interiorul si exteriorul casei.

Mai mult decat un balcon

Am mentionat exteriorul locuintei ca sa te pregatim de intrebarea urmatoare: ce ti-ai dori de la o curte? Tinzi catre un design modern, cu modele de pavele si zone cu iarba tunsa ori o mini-gradina cu legume, fructe si flori? De ce nu le poti avea pe amandoua?

 

Poti cauta case in oras care sa aiba curti cu spatiu atat in fata casei, cat si in spatele ei. Astfel, poti obtine cat mai multe de la curtea ta, cum ar fi: un gratar, o zona de relaxare, chiar si o mini-piscina.

Stabilitatea din casa ta

Potrivit unui studiu, circa 96% dintre romani detin o locuinta. Aceste date arata cat de multi romani sunt in cautarea acelei stabilitati pe care casa le-o ofera.

Atunci cand te muti in locuinta ta, iti iei angajamentul sa o amenajezi cat mai aproape de ceea ce iti doresti. În plus, iti oferi garantia ca nu vei mai trece printr-o alta mutare pe termen lung. Dupa ce iti analizezi dorintele si prioritatile, poti incepe cautarile. Atunci cand iti doresti ceva, gasesti mai multe posibilitati prin care sa iti indeplinesti visul. S-ar putea ca acea posibilitate sa fie chiar viitoarea ta casa de vis.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Noi OBLIGATII pentru anumiti contribuabili care obtin venituri din chirii, incepand cu 1 ianuarie 2025

    • Incepand cu data de 1 ianuarie 2025 anumite persoane care obtin venituri din chirii vor avea o noua obligatie catre ANAF: depunerea unei cereri de inregistrare pentru contractele de locatiune. Este vorba despre contractele de inchiriere incheiate incepand cu data de 1 ianuarie 2025, precum si pentru actele de modificare a acestora, in cazul in care bunul este detinut in comun, pentru a se desemna proprietarul, uzufructuarul sau alt detinator legal care sa indeplineasca obligatia inregistrarii...» citeste mai departe aici

  • Proiect: Cum arata noua cerere pe care proprietarii trebuie sa o depuna la ANAF

    • ANAF a pus in dezbatere publica un nou Proiect de Ordin, pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a contractelor de locatiune, precum si a modelului si continutului formularului „Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune". Reamintim ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.128/2024 s-a stabilit ca pentru contractele de inchiriere incheiate incepand cu data de 1 ianuarie 2025, precum si pentru actele de modificare a acestora, in cazul in care bunul este detinut in comun,...» citeste mai departe aici

  • Prescriere datorii ANAF. Cand si cum se prescriu datoriile fiscale

    • Prescrierea datoriilor fiscale este un subiect de interes major pentru contribuabili, fie ca sunt persoane fizice sau juridice. Aceasta procedura reglementata de legislatia fiscala defineste termenul in care ANAF poate recupera obligatiile fiscale restante si conditiile in care acestea devin nule din punct de vedere juridic. In acest articol, vom analiza ce inseamna prescrierea datoriilor fiscale, in cat timp se prescriu datoriile fiscale.» citeste mai departe aici

  • Modificari la Legea societatilor: Actionarii pot vota si prin corespondenta sau online in Adunarile Generale (Legea 299/2024)

    • Legea 299/2024 pentru modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990 a introdus si reglementarea conform careia actionarii unor societati pot vota online sau prin corespondenta la Adunarile Generale. Legea nr. 299/2024 pentru modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1212 din 3 decembrie 2024. Modificari la Legea societatilor: Actionarii pot vota si prin corespondenta sau online in Adunarile Generale (Legea 299/2024)...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016