Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieli cu transportul personalului intre puncte de lucru. Ce putem deduce?

19-Oct-2017
2429

Prin cele ce urmeaza, vom vedea care este baza legala si ce documente trebuie intocmite (contract comodat, decont cheltuieli, foi de parcurs etc.) in cazul decontarii/deplasarii angajatilor de la un punct de lucru al societatii la alt punct de lucru pentru desfasurarea sarcinilor de serviciu:


1. cu mijlocele de transport in comun
2. cu masina personala a angajatului.

Vom stabili daca sunt deductibile aceste cheltuieli la calculul impozitului pe profit.

Iata raspunsul specialistului:

Permisele de calatorie pe orice mijloc de transport, acordate in interes de serviciu salariatilor a caror activitate presupune deplasari frecvente in interiorul localitatii nu sunt avantaje de natura salariala conform normelor metodologice date in aplicarea art. 76 alin. (3) din Codul fiscal si nu intra in baza de calcul a contributiilor obligatorii conform art. 142 lit. (s) pct. 5 din Codul fiscal.
Cheltuielile sunt deductibile in baza art. 25 alin. (1) din Codul fiscal.


Pentru decontarea cheltuielilor salariatul intocmeste Decont de cheltuieli. Tratamentul fiscal se justifica cu fisa postului din care rezulta atributiile ce presupun deplasarea frecventa in interiorul localitatii (intre punctele de lucru, la clienti, institutii s.a.).

In situatia in care pentru realizarea sarcinilor de serviciu salariatii utilizeaza autoturismele proprii consider ca societatea trebuie sa incheie cu acestia contracte de comodat/inchiriere. Cheltuielile cu combustibilul sunt deductibile limitat (50%) conform art. 25 alin. (3) lit. l) din Codul fiscal intrucat autoturismele nu sunt utilizate exclusiv in folosul activitatilor economice. Desi pentru situatiile in care cheltuielile aferente autoturismelor aflate in proprietatea sau folosinta entitatilor normele metodologice de aplicare a Codului fiscal nu prevede obligativitatea intocmirii foilor de parcurs, in aceasta situatie, in care autoturismele sunt utilizate pe perioade limitate in folosul societatii este recomandat sa se intocmeasca foi de parcurs pentru a justifica utilizarea in scopul activitatii societatii.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Irina Dumitrescu - Economist

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016