Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR are o noua structura de conducere. Florin Jianu e noul presedinte CNIPMMR

19-Apr-2016
1932

La finele saptamanii trecute, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a ales o noua structura de conducere in cadrul Conventiei Nationale. Noul presedinte al organizatiei este Florin Jianu, cel care a detinut anterior functia de Presedinte al Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (2008-2016) si de Ministru al IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului (2014).

Cea de-a VII-a Conventie Nationala CNIPMMR a avut loc vineri, 15 aprilie 2016 la Sinaia, reunind 200 de reprezentanti ai structurilor CNIPMMR active la nivel national, avand ca obiectiv prezentarea Raportului activitatii in perioada 2012 – 2016 si alegerea unei noi structuri de conducere a organizatiei pentru perioada 2016 – 2020. De asemenea, la eveniment au participat si reprezentanti ai mediului public: Costin Borc, Viceprim-ministru, Claudiu Vrinceanu, Secretar de Stat – Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Kara Aylward, Consilier economic Ambasada SUA, Peter Faross, Secretar General Organizatia Europeana pentru IMM-uri (UEAPME), Marian Neacsu, Deputat, Virgil Guran, Deputat, Constantin Nita, Deputat, Eugen Teodorovici, Senator, George Constantin Paunescu, Presedinte ACPR, Florian Costache, Presedinte CES, Robert Aurelian Sova, Presedinte CECCAR, Dragos Anastasiu, Romanian Business Leaders.

"CNIPMMR va fi pana in 2020 cea mai puternica organizatie patronala din Sud-Estul Europei, iar la acest obiectiv va lucra toata echipa de conducere a organizatiei. O organizatie puternica inseamna un mediu de afaceri reprezentat si consolidat. Iar pentru ca acest lucru sa se indeplineasca am elaborat o strategie de dezvoltare a organizatiei care va viza reprezentarea a cel putin 50.000 de companii cu peste 1.000.000 de angajati, 12 proiecte implementate (Invest in Romania, Capitala antreprenoriatului, Romania educativaa, etc), lansarea unui fond de investitii privat si a unei retele de business angels", a declarat Florin Jianu, Presedinte CNIPMMR.

"Perioada 2012 – 2016 a reconfirmat statutul CNIPMMR de confederatie patronala reprezentantiva la nivel national cu un impact major asupra functionalitatii si performantei economiei nationale. Am ferma convingere ca aceasta evolutie va continua si in decursul urmatorilor 4 ani sub leadership-ul noii echipe de conducere.", a declarat Ovidiu Nicolescu, Presedinte de onoare CNIPMMR.

Raportul de activitate al CNIPMMR aferent perioadei 2012 – 2016 subliniaza cele mai importante rezultate obtinute de catre reprezentantii organizatiei. Astfel, 4 ani CNIPMMR a continuat o evolutie ascendenta reflectata prin cresterea numarului de salariati din randul firmelor membre cu 60%, in existenta a 102 structuri teritoriale si a 14 structuri sectoriale, in contributia substantiala in adoptarea a 21 de legi, Ordonante de Urgenta si Hotarari de Guvern prin care a influentat semnificativ imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si dezvoltarea sectorului IMM-urilor.

Obiectivele CNIPMMR pentru perioada 2016 – 2020 vizeaza:

Consolidarea capacitatii administrative si institutionale si mentinerea reprezentativitatii nationale a organizatiei;

Promovarea si protejarea intereselor IMM-urilor la nivel local, regional, national si international;

Constituirea unei imagini consolidate a CNIPMMR si sporirea gradului de vizibilitate a organizatiei;

Dezvoltarea unui portofoliu de actiuni si proiecte finantate din fonduri nerambursabile si/ sau din fonduri proprii, care sa sprijine dezvoltarea antreprenoriatului la nivel national si sa faciliteze educatia, accesul la finantare, accesul la piete si internationalizare.


Sursa: CNIPMMR

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • TOATE obligatiile fiscale ale anului 2025

    • Toti contabilii trebuie sa aiba pe birou singura Agenda care contine toate obligatiile fiscale ale anului! Aceasta va este de folos pentru a va asigura ca nu ratati termene limita la depunerea declaratiilor obligatorii catre ANAF sau pentru a stii cu exactitate cand trebuie sa respectati noutatile fiscale aparute in anul precedent. TOATE obligatiile fiscale ale anului 2025 Nu aveti inca Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025? Atunci este cazul sa o comandati chiar acum! Mai ales ca...» citeste mai departe aici

  • Exemplu calcul recuperare pierdere fiscala

    • Atunci cand firmele inregistreaza pierderi fiscale intr-un an pot, printr-un mecanism legislativ, sa beneficieze de recuperarea lor prin reducerea anumitor impozite si obligatii fiscale viitoare. Important este de mentionat ca acestea trebuie sa fie raportate de contribuabili pentru a putea fi compensate. In acest articol vom vedea exact ce sunt pierderile fiscale, cum pot fi recuperate, dar si un exemplu util de calcul recuperare pierdere fiscala, explicat pe indelete de specialistul...» citeste mai departe aici

  • E-Factura: Ce modificari legislative au fost aduse sistemului prin OUG 138/2024

    • In ceea ce priveste sistemul RO e-Factura, incepand cu data de 1 ianuarie 2025 se aplica modificarile aduse prin OUG 138/2024 mai multor legi care vizeaza sistemul: OUG nr. 120/2021, OUG nr. 70/2024, OUG nr. 8/2009. E-Factura: Ce modificari legislative au fost aduse sistemului prin OUG 138/2024 I. OUG 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania a fost modificat prin OUG 138/2024....» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016