Codul Fiscal: 67 de MODIFICARI aduse in 2 luni. Noutatile valabile din 2021
Ultimele 2 luni au adus 67 de modificari in Codul fiscal. Incepand cu 1 ianuarie 2021 se modifica:
- art. 456 si art. 464 din Titlul IX – Impozite si taxe locale prin Legea nr. 230 din 4 noiembrie 2020
- art. 459 din Titlul IX – Impozite si taxe locale prin Legea nr. 241 din 6 noiembrie 2020
- art. 291 din Titlul VII – Taxa pe valoarea adaugata prin Legea nr. 248 din 13 noiembrie 2020
- art. 103 din Titlul IV – Impozitul pe venit, prin Legea nr. 258 din 19 noiembrie 2020
Atentie! Modificarile nu se opresc aici! Fiscul anunta modificari fiscale masive la inceput de 2021.
Sunteti pregatiti pentru noul val de schmbari fiscale? Noi suntem pregatiti sa venim in ajutorul dvs.!
Pachetul Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala va tine la curent cu noutatile, prin acces online permanent la textele de lege!
Pachetul va ajuta sa aveti permanent acces la legislatia fiscala la zi si sa o aplicati fara teama erorilor si a amenzilor! Aflati mai multe detalii
AICI >>
Concret, Pachetul Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala va ofera 3 servicii de top:
1) Acces online pe platforma https://www.rsonline.ro la textul integral al Codului Fiscal si al Codului de Procedura Fiscala. O simpla cautare dupa cuvantul-cheie dorit si informatia relevanta pe acel subiect se va afisa instantaneu;
2) Informatie legislativa grupata intr-un singur loc. Concret, dupa fiecare articol de lege sunt inserate IMEDIAT normele de aplicare aferente. In consecinta, intelegerea prevederilor si a modului cum trebuie puse in pracica devin mult mai facile;
3) Consultanta personalizata GRATUITA in scris prin e-mail pe adresa consilier@rs.ro (14 intrebari) si telefonic in fiecare miercuri in intervalul 17.15 – 19.15.
Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala 2021 sunt disponibile
AICI >>
De ce trebuie sa aveti acest pachet? Pentru a nu rata modificarile Codului fiscal! Doar anul acesta a suferit 261 de modificari!
Prevederile Codului fiscal privesc pe absolut oricine, este prin definitie un document foarte complex si foarte stufos, care trebuie sa reglementeze absolut toate situatiile ce pot aparea, legate de taxe si impozite.
Pe de alta parte, Codul de procedura fiscala intregeste acest tablou. El stabileste modul in care se declara impozitele de toate tipurile, cum se motiveaza deciziile organelor fiscale, cum se comunica aceste decizii si – un lucru esential! - care sunt drepturile si obligatiile dvs. in cazul unui control fiscal.
Nu se pune problema, aveti nevoie de ambele acte normative, permanent actualizate. ACUM le aveti la dispozitie intr-un pachet cu
REDUCERE SPECIALA, vezi
AICI>>
Este vital sa aveti permanent la indemana textul Codului Fiscal si al Codului de Procedura Fiscala impreuna cu Normele Metodologice de Aplicare, in varianta completa si actualizata permanent! Este exact ceea ce va ofera serviciul Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala - actualizate la zi!
Serviciul Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala - actualizate la zi va arata intotdeauna, cu promptitudine, cum trebuie abordata si rezolvata fiecare chestiune legata de taxe si impozite. Va asigurati astfel ca procedati intotdeauna corect, ca veti fi complet imun la pericolul unor amenzi si, mai ales, ca veti preintampina eficient orice situatie sensibila ce se poate crea.
Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Titularul de PFA fara venituri in 2021 si 2022 poate declara contributii CAS pe declaratia unica sau trebuie facut contract cu casa locala de pensii? Cu alte cuvinte, desi nu are venituri, completarea in declaratia unica 212 a rubricilor CAS cu sume datorate, urmata de plata acestora este suficienta sau trebuie o alta procedura?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O persoana fizica vinde in anul 2021 o casa mostenita de la bunici. Valoare de vanzarea a casei este mai mare decat plafonul a 12 salarii valabil in 2021, egal cu 27.600 lei. In ceea ce priveste CASS, contributia la sanatate si veniturile obtinute din vanzare casei sunt luate in calcul la stabilirea obligatiei de a plati contributie sociala de sanatate? Prin urmare, persoana datoreaza CASS pentru anul 2021 in valoarea de 2.760 lei? Persoana fizica a obtinut venituri in anul 2021 doar din...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma are un autoturism in patrimoniu in valoare de 100.000 lei, iar administratorul firmei, care este si angajat al firmei de 5 ani de zile, nu si-a ridicat drepturile salariale in suma de 75.000 lei, iar acum ar dori sa vanda autoturismul de pe firma catre persoana fizica (administrator), insa sa se compenseze sumele de mai in sus si sa se achite doar diferenta catre firma. S-ar putea efectua aceasta operatiune si care ar fi inregistrarile contabile?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O SRL are 4 asociati. Doreste sa distribuie dividende din profitul anilor anterior si partial din 2021. Asociatii sunt: - persoana juridica cu rezidenta in Emiratele Arabe Unite (majoritar), - persoana fizica rezidenta in Ungaria, - persoana fizica rezident in Mexic, - persoana fizica rezidenta in Romania. Care sunt cotele de impozit pentru fiecare asociat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un model "agreat" de catre ANAF de BVC si o situatie a indicatorilor orientativi, precum si un model a evolutiei acestora pentru o esalonare pentru suma de 190.000 pe 5 ani pe Legea 207/2015.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatate noastra a repartizat pe dividende in anul 2016 si 2017 sume din profitul anilor 2007-2009 catre asociatii sai. Sumele au fost impozitate, iar in evidenta contabila figureaza doar unul dintre asociati cu sume nete neridicate. Aceste valori se pot inchide ca fiind prescrise prin "Alte venituri din exploatare" (contul 758)?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Deducerile in 2022 - studii de caz detaliate