
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Dupa ce, zilele trecute, opozitia a prezentat o curculara privind anumite masuri impuse de ministrul Finantelor in sectorul public, intre care reducerea cheltuielilor cu personalul, Teodorovici a oferite explicatii privind acest subiect.
El este de parere ca "daca o cheltuiala publica poate fi ajustata intr-un mod logic, de ce sa nu se faca acest lucru?", precizand, totodata, ca bani exista la bugetul de stat, pana la finalul anului, atat pentru plata pensiilor si a salariilor, cat si pentru investitii.
"Un minister are un numar de personal. Un numar total, din care sunt posturile vacante, din posturile vacante, sunt posturi bugetate si o parte nebugetate. Practica anilor trecuti arata ca se faceau angajari chiar si peste banii alocati sau se alocau, de exemplu, anumite sporuri, pe diverse motive. Acel spor de antena, spor de praf… Sunt analize de acest tip care arata ca in biroul nu stiu care, intr-un minister, praful sau particulele din aer duc la obligatii de acest tip. Poate doamna de serviciu sau cineva de acolo nu a curatat cum trebuia respectiva incaper, drept pentru care un intreg minister sau agentie primeste un astfel de spor. Deci practicile au fost de acest tip de-a lungul anilor. Ministrul de Finante trebuie sa se uite la acest deficit care trebuie tinut sub control, cel putin in aceasta zona de cheltuieli de personal", a spus, marti, ministrul Eugen Teodorovici.
Acesta sustine ca este obligatia fiecarui minister sa isi gestioneze cum trebuie bugetul alocat, mai ales ca nu i-a fost taiat nimanui “niciun ban”.
"Repet. Fiecare ministru in parte are obligatia legala sa-si gestioneze bugetul pe care l-a primit la momentul la care Parlamentul l-a adoptat. Nu s-a intamplat absolut nimic de la acel moment pana azi. Nu a taiat nimeni niciun fel de bani, dar ministrul de Finante trebuie sa aiba acel instrument legal la dispozitie prin care sa impuna luna de luna limite de angajamente”, arata seful de la finante.
Acesta a subliniat ceea ce a spus si in documentul publicat ieri (vezi detalii AICI >>) ca in cazul in care un ministru nu se supune prevederilor legale, atunci va trebui sa plateasca amenzi de pana la 100.000 de lei.
“Ordonatorul de credit are obligatia sa revina obligatoriu la ce Parlamentul a adoptat pentru acest an ca si cheltuieli de personal. Nu o face, primeste amenda", a concluzionat seful de la Finante.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Ca urmare a unei hotarari judecatoresti, instanta decide ca se anuleaza in parte decizia de impunere: 1. venit suplimentar in suma de 10.609 lei, tva aferenta in suma de 8.835 lei si penalitatile si dobanzile aferente. 2. venit...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate x, achizioneaza o constructie noua cu teren in vederea fnantarii pe masura 3. In contractul de vanzare cumparare (din informatiile primite de la notar) valoarea terenului este specificata distinct de valoarea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<