Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consumatorii industriali scutiti de plata certificatelor verzi nu pot face concedieri timp de 10 ani

23-Apr-2014
2927
Scutirea de la plata certificatelor verzi de catre consumatorii industriali vine cu o conditie la care nu se astepta nimeni. Astfel, consumatorii industriali care vor fi exceptati de la plata a pana la 85% din certificatele verzi nu vor avea voie sa isi concedieze angajatii timp de 10 ani.

Consumatorii industriali care se incadreaza in categoria de mai sus vor fi nevoiti, potrivit Agerpres, sa mentina locurile de munca pe durata schemei de sprijin, adica timp de 10 ani, si vor trebui sa-si diminueze consumul de energie cu 20%, pana in 2020.

Aceste modificari au fost incluse in anexa proiectului de Hotarare de Guvern initiat de Ministerul Economiei privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Astfel, pentru a primi finantare prin schema de ajutor, se adauga la conditiile stabilite initial si cele de mai sus. Companiile nu trebuie sa inregistreze debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat si trebuie sa efectueze investitii in urma carora consumul de energie primara sa scada cu 20% pana in anul 2020, informeaza Agerpres.

Totodata, companiile vor efectua audituri energetice impreuna cu experti autorizati, atat inainte, cat si dupa implementarea acestor investitii.


Noua interdictie privind concedierea precizeaza ca se va mentine "numarul de locuri de munca pe durata schemei si incheie parteneriate cu institutii de invatamant pentru realizarea de specializari in domeniul de activitate (scoli profesionale, calificare la locul de munca, burse de studii etc.), in vederea cresterii nivelului profesional si atragerea de personal calificat)".

Prin aceasta schema de ajutor se ofera sansa consumatorilor mari de energie sa achizitioneaze cu pana la 85% mai putine certificate verzi decat trebuiau sa achizitioneze pana in prezent.

Astfel, noteaza agentia, cei a caror intensitate energetica este cuprinsa intre 10% si 20% vor fi scutiti de 60% din certificate, iar cei cu o intensitate cuprinsa intre 5% si 10% pot achizitiona doar 40% din cat erau obligati pana acum.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Obiecte de inventar. MONOGRAFIE contabila privind casarea obiectelor de inventar

    • In practica, firmele se confrunta frecvent cu situatii in care anumite obiecte de inventar se deterioreaza iremediabil si nu mai pot fi utilizate in activitatea economica. In lipsa predarii catre o unitate specializata pentru casare, este important ca scoaterea acestora din gestiune sa fie realizata corect din punct de vedere contabil si fiscal. In acest articol explicam care sunt pasii necesari: de la documentele obligatorii (inventariere, proces-verbal, decizia de scoatere), pana la...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit. Exemplu de calcul pentru suma care poate fi redirectionata prin D177

    • Redirectionarea unei parti din impozitul pe profit catre cauze sociale sau culturale reprezinta o oportunitate importanta pentru contribuabili de a sprijini proiecte cu impact pozitiv in comunitate. Totusi, suma care poate fi directionata prin formularul D177 este limitata si calculata conform unor reguli specifice din Codul fiscal, care tin cont atat de cifra de afaceri, cat si de impozitul pe profit datorat, dar si de sponsorizarile efectuate si alte bonificatii fiscale aplicabile. In acest...» citeste mai departe aici

  • E-Transport: A fost extinsa lista de bunuri cu risc fiscal ridicat?

    • In contextul in care obligatiile de declarare in RO e-Transport devin din ce in ce mai stricte, tot mai multe companii se intreaba daca lista bunurilor cu risc fiscal ridicat a fost modificata sau extinsa. Aceasta intrebare este esentiala, deoarece doar anumite categorii de bunuri, in anumite conditii, impun declararea transportului intern in acest sistem. In acest articol clarificam daca lista oficiala a suferit modificari, ce transporturi intra sub incidenta declararii, cine are aceasta...» citeste mai departe aici

  • Cum sa-ti organizezi mai eficient veniturile si cheltuielile atunci cand esti freelancer

    • Munca de freelancer vine cu multa libertate, dar si cu responsabilitati semnificative in ceea ce priveste administrarea banilor. Fara un salariu fix si cu venituri fluctuante, este esential sa ai o strategie clara de gestionare a finantelor, astfel incat sa poti acoperi toate obligatiile si sa iti construiesti un echilibru financiar pe termen lung. Afla in continuare cum poti sa iti gestionezi veniturile si cheltuielile pentru prosperitate pe termen lung. 1. Tine o evidenta clara si constanta a...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016