Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata perspectivele economiei mondiale? Discutii in cadrul reuniunii anuale a FMI si Bancii Mondiale

12-Oct-2016
1449

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, impreuna cu secretarii de stat, Mariana Vizoli si Attila Gyorgy, cu presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu, precum si presedintele ANAP, Bogdan Puscas au participat in perioada 7-11 octombrie la reuniunea anuala a Grupului Bancii Mondiale si Fondului Monetar International de la Washington. Temele principale au vizat perspectivele economice mondiale, teme legate de politicile de dezvoltare si cele monetare, precum si aspecte privind guvernanta si rolul FMI.

Romania si-a aratat interesul de a continua relatiile de parteneriat cu institutiile internationale precum Banca Mondiala sau Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD). Ministerul Finantelor si-a exprimat increderea ca proiectele realizate cu partenerii internationali vor reprezenta in continuare instrumente care sa sustina masurile de reforma ale Guvernului, destinate reducerii saraciei si eliminarii disparitatilor de orice natura, accelerarii convergentei la standardele de trai din Uniunea Europeana, precum si consolidarii increderii investitorilor in economia romaneasca.

In marja reuniunii anuale a FMI si Bancii Mondiale, reprezentantii Ministerului Finantelor au avut discutii cu bancile de investitii, agentii de rating, precum si cu oficiali ai institutiilor financiare internationale. Au fost prezentate aspecte legate de cadrul macroeconomic din Romania, datoria publica guvernamentala, stadiul reformelor si impactul acestora asupra cresterii economice, reforma in domeniul achizitiilor publice pentru cresterea calitatii cheltuielilor publice si asigurarea conditiilor pentru accelerarea investitiilor in Romania.

"Prioritatile mandatului meu au fost inca de la inceput legate de realizarea unor reforme ireversibile, de crearea unui cadru fiscal predictibil, propice dezvoltarii afacerilor ?i cre?terii numarului de investitori in Romania, precum si de simplificare, debirocratizare a sistemului fiscal. Consider ca reformele incepute trebuie continuate pentru asigurarea stabilitatii economice, accelerarea investitiilor si mentinerea increderii investitorilor in Romania", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, in cadrul intalnirilor avute la Washington.

In ceea ce priveste datoria publica guvernamentala, reprezentantii Ministerului Finantelor au aratat ca rezultatul referendumului privind iesirea Marii Britanii din UE nu a generat presiuni asupra randamentelor titlurilor de stat romanesti. Randamentele si-au continuat tendinta descrescatoare, in special pe maturitatile pe termen mediu si lung.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016