Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti alegi creditul potrivit. Sfaturi utile

28-Feb-2023
824
Cum iti alegi creditul potrivit. Sfaturi utile
A venit momentul in viata ta sa iti iei o locuinta sau sa iti faci un credit pentru masina la care visai de ceva vreme. Ca sa poti aplica la un credit, fie de nevoi personale, fie imobiliar, este necesar sa indeplinesti anumite conditii si sa fii eligibil pentru banca de la care iti doresti sa iei banii. Ti-am pregatit cateva sfaturi utile care sa te ajute sa aplici la un astfel de serviciu bancar.

Date despre situatia ta financiara

Ca sa poti aplica pentru credite la diverse banci, mai inainte de orice, este nevoie sa indeplinesti cateva conditii de care orice banca va tine cont atunci cand iti analizeaza dosarul.

Stabilitatea si vechimea la locul de munca este unul dintre criterii. Cele mai multe dintre banci iti vor cere sa ai minim sase luni vechime la ultimul loc de munca. In avantajul tau ar fi sa ai contractul de munca semnat pe o perioada nedeterminata, pentru a prezenta o garantie mai mare. 

In functie de suma pe care ti-o doresti si de tipul de credit, trebuie sa stii ca, de exemplu, pentru a achizitiona o casa sau o masina este neaparat nevoie sa ai bani economisiti pentru avans.


Sa fii atent daca ai mai avut credite si daca ai intarziat cu plata ratei. Daca ai fost pe lista de rau platnici sau daca ai intarziat mai multe zile peste termen cu plata creditului, atunci va fi in dezavantajul tau. In cel mai rau caz, cererea iti va fi refuzata sau vei fi obligat sa platesti o garantie la acordarea creditului.

Datele personale sunt relevante in aceasta situatie. Asigura-te ca oferi bancii o adresa de mail corecta, un numar de telefon valid, dar si adresa de buletin sa fie aceeasi cu aceea unde locuiesti, ca sa ai acces mai usor la corespondenta prin posta.

Detalii de care sa tii cont pentru un credit imobiliar

Aici sunt doua situatii. Poti aplica sa iti achizitionezi un credit pentru prima casa, asta in cazul in care nu detii o alta locuinta care sa depaseasca o anumita suprafata, pe numele tau.

Si aici este obligatoriu sa ai o parte din avans, de obicei 10% din valoarea imobilului pe care vrei sa il cumperi. Trebuie sa indeplinesti si anumite criterii de varsta. Intereseaza-te la fiecare banca ce criterii are in acest sens sau citeste legislatia in domeniu. Daca esti casatorit, vei avea avantajul ca poti primi un imprumut mai mare.

Poti aplica si pentru un credit imobiliar. In aceasta siuatie, varsta poate fi mai inaintata, atunci, insa se va scurta perioada de rambursare, iar rata va fi mai mare pe luna.

Ai nevoie de un avans mai consistent. Poti incerca, in aceasta situatie, o negociere a dobanzii sau poti cauta banci care iti ofera credit cu dobanda fixa pe o anumita perioada de timp.

Pentru creditul de nevoi personale

Aici lucrurile sunt mai simple. Este necesar sa fii major, sa ai un venit stabil, sa nu fi avut datorii neplatite la alte banci si sa fii compatibil din punct de vedere salarial cu suma dorita. Trebuie sa ai grija ca durata imprumutului este pe termen mai scurt, rata este mai mare si dobanda destul de crescuta.

Daca nu stii si nu poti sa te ocupi sa documentezi astfel de situatii, apeleaza la ajutorul unui specialist, care va merge cu dosarul tau de client la mai multe banci si va veni catre tine cu cea mai buna oferta pe care o are.

Indiferent ce optiune preferi, documenteaza-te bine inainte si constientizeaza ca acesta va fi un angajament pe termen lung pentru tine si pentru familia ta. Ia in considerare planurile profesionale pentru urmatorii ani, dar pune intrebari si despre situatiile de criza financiara.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Impozit pe dividende in 2025. Cui se aplica si termen de plata

    • Dividendele sunt partea din profitul unei companii care este distribuita actionarilor ca urmare a investitiei lor in actiunile firmei respective. Dividendele se pot distribui fie anual, fie trimestrial, cu depunerea bilantului interimar si pentru ele se plateste impozit conform prevederilor legale. Afla din acest articol cat este impozitul pe dividende in 2025 si cine are obligatia de a-l plati la bugetul statului si ce alte taxe se platesc pentru dividende. » citeste mai departe aici

  • Venituri din dividende. Ce obligatii fiscale ai daca incasezi dividende

    • Veniturile din dividende reprezinta o sursa de castig pentru multi investitori, dar si o categorie fiscala care implica responsabilitati legale clare. Daca primesti dividende, este important sa cunosti obligatiile fiscale asociate acestora, inclusiv impozitul pe venit si contributiile sociale, acolo unde este cazul. In acest articol, vom detalia ce taxe trebuie sa plateasca beneficiarii de dividende in 2025, ce termene trebuie respectate si care sunt pasii necesari pentru a ramane in...» citeste mai departe aici

  • Doua impozite noi, introduse de autoritati. ANAF actualizeaza formularele 010, 013, 700 privind vectorul fiscal

    • Noi impozite au fost introduse prin Legea nr. 290/2024 si Ordonanta de Urgenta nr. 156/2024, aducand schimbari semnificative pentru contribuabilii din domeniile respective. Este vorba despre obligatii suplimentare pentru institutiile de credit, sub forma unui impozit suplimentar pe cifra de afaceri, precum si pentru persoanele juridice care detin constructii, care vor fi supuse unui impozit pe constructii incepand cu 1 ianuarie 2025. In acest context, ANAF actualizeaza, printr-un...» citeste mai departe aici

  • Reminder ANAF! Luni, 20 ianuarie 2025, termenul limita de depunere a unei notificari importante

    • Conform legislatiei in vigoare, asa cum reaminteste si ANAF contribuabililor, data de 20 ianuarie 2025 este termenul limita de depunere a notificarii pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare. Reminder ANAF! Luni, 20 ianuarie 2025, termenul limita de depunere a notificarii importante Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca, luni 20 ianuarie 2025, este termenul de depunere al urmatoarelor declaratii, in scopul notificarii...» citeste mai departe aici

  • Microintreprindere in 2025. Restrictii privind aplicarea regimului micro, in anumite conditii

    • Pentru a aplica regimul microintreprinderii si in anul 2025, avand in vedere modificarile legislative recente, firmele trebuie sa indeplineasca mai multe conditii la data de 31 decembrie 2024, asa cum apar in Codul Fiscal. Insa, daca firmele au fost platitoare de impozit pe profit in anii 2023-2024, exista mai multe restrictii cu privire la posibilitatea de a reveni la impozitul pe veniturile micro. Microintreprindere in 2025. Restrictii privind aplicarea regimului micro In acest sens, este...» citeste mai departe aici

  • [MODEL] Hotarare AGA dividende si reglementari cheie

    • Distribuirea dividendelor se face pe baza Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Aceasta hotarare se emite in conformitate cu reglementarile legale si statutul companiei, fiind un pas crucial in procesul de remunerare a actionarilor. In articolul de fata, vom prezenta modelul unei hotarari AGA pentru distribuirea dividendelor si vom oferi cateva aspecte cheie de luat in considerare in ceea ce priveste dividendele.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016