Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
Daca esti in cautarea unui nou job sau urmaresti sa obtii o avansare in post, cu totii stim ca trebuie sa negociem salariul. Indiferent ca esti femeie sau barbat, la primul sau la al saselea job, e momentul sa inveti sa negociezi. Afla care sunt previziunile angajatorilor si cum sa inveti sa treci peste teama de a negocia, caci mai infricosator e sa nu ceri ceea ce ti se cuvine.
Care e pulsul pietei?
Raportul realizat de hipo.ro, "Piata fortei de munca in 2017", arata ca anul 2017 este cel mai optimist an de pana acum din punct de vedere al cresterilor salariale, in premiera de la demararea acestui studiu.
Astfel, 65% dintre angajatori declara ca salariile vor creste, dar sub 10%; 19% considera ca salariile vor ramane constante, iar 16% dintre angajatori spun ca preconizeaza cresteri de peste 10% la nivel national, nu doar pentru joburi in Bucuresti.
Cum sa te pregatesti pentru negocierea cu angajatorul
Cunoaste-ti valoarea
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Examen Consultant Fiscal 2024
Discuta cu oamenii de recrutare
O alta modalitate de a face research e sa raspunzi apelurilor si mesajelor din partea recruiterilor care te abordeaza. Ei stiu cat merita oamenii cu experienta si expertiza ta, asa ca implica-te in conversatie si afla despre responsabilitatile pozitiei si nivelul de salarizare. Chiar daca nu vei primi un numar exact, un interval iti va fi la fel de folositor.
Alege limita superioara a intervalului
Pe masura ce faci cercetarea, vei gasi intervalul in care se situeaza salariul tau si, desi esti tentat sa ceri o suma de pe la mijlocul acestui interval, specialistii te sfatuiesc sa ceri cat mai mult deoarece orice angajatori va negocia cu siguranta spre limita inferioara. Negocierea trebuie sa se termine cu un salariu de care sa fii multumit.
Gaseste momentul potrivit
Cei mai multi oameni asteapta pana la evaluarea periodica pentru a cere o marire de salariu, dar in acel moment, seful tau a stabilit deja evolutia salariilor. in loc sa astepti pana la evaluare, incepe sa discuti cu superiorul tau cu 3 - 4 luni inainte, momentul in care decid bugetul.
Seteaza intalnirea pentru joi
Studiile arata ca sansele sa obtii o marire salariala sunt mai mari joia. in ultimele doua zile lucratoare devenim mai flexibili si serviabili, asa ca suntem mai deschisi catre negociere si compromis deoarece vrem sa ne indeplinim munca inainte de terminarea saptamanii.
Un truc inainte de a intra in sedinta
E normal sa ai emotii daca discutiile despre bani nu sunt tocmai in topul preferintelor tale. Asa ca mergi intr-un loc in care esti singur, stai drept cu mainile in solduri, cu pieptul si barbia ridicate cu mandrie si picioarele ferm asezate pe pamant. Pozitia aceasta puternica, care te duce probabil la cea a super-eroilor, va creste nivelul de incredere si inhiba hormonul stresului.
Paseste cu incredere
Felul in care intri in sala de sedinta dicteaza felul in care va decurge intreaga interactiune. tine capul sus si zambeste cand intri, caci inceputul cu un vibe pozitiv este foarte important, indiferent care e subiectul discutiei.
Incepe cu intrebari
Negocierea trebuie sa inceapa cu niste intrebari de diagnostic pentru a intelege care sunt nevoile, dorintele, temerile, preferintele si prioritatile angajatorului. Dupa ce pui astfel de intrebari, prezinta-i felul in care poti tu veni cu solutii.
Arata-i angajatorului ce poti face
inainte sa treci la sume, vorbeste cu angajatorul despre ce ai facut si, mai ales, despre ce poti face in viitor in cadrul companiei. Daca viitorul angajator te intreaba cat castigi in prezent, spune suma reala, chiar daca e sub nivelul asteptarilor tale, dar apoi muta discutia asupra sumei pe care o doresti, concentrandu-te asupra felului in care vrei sa cresti, asupra explicarii noilor tale skill-uri si responsabilitati.
Prima suma e spusa de tine
E ideal sa pui tu primul suma pe masa negocierilor, deoarece intreaga discutie va orbita in jurul acesteia. Daca iti doresti sa obtii o suma pe masura asteptarilor, cere mai mult decat iti doresti si nu te teme sa cer prea mult. Cel mai rau lucru care se poate intampla este ca angajatorul sa vina cu o contra-oferta, iar cel mai rau lucru ce ti se poate intampla daca nu negociezi este sa te alegi cu nimic.
Manageriaza raspunsul primit
Cand auzi oferta angajatorului, nu accepta imediat, ci ia-ti un moment sa te gandesti. Daca ai cerut un salariu mai mare si seful tau a refuzat, nu inseamna ca negocierea a luat sfarsit. Ramai optimist, nu apela la amenintari. Daca seful nu e dispus sa iti ofere mai multi bani, cere un program mai flexibil, mai multe zile de vacanta, o titulatura mai buna si implicarea in proiecte care te intereseaza.
Negocierea salariului pare o munca destul de grea si, din pacate, chiar asa este: un proces complicat cu multe tehnici, tactici si secrete. Vestea buna e ca, prin exercitiu, devine din ce in ce mai usoara.
Daca printre primii pasi prezentati se afla discutiile cu oamenii de recrutare, afla ca vei avea ocazia sa faci acest lucru la targul de joburi "Angajatori de Top" din Bucuresti sau la cel din Timisoara, editii care vor fi desfasurate in luna martie.
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
Articole similare
FOKUS Jobs este cea mai noua platforma de recrutare din Romania. Ce avantaje aduce angajatorilor si candidatilorArticole similare
Contractul de zero ore. O productivitate mai mare pentru angajator si o flexibilitate crescuta pentru salariatiAngajare cetatean NON UE student. ConditiiMigratia si competitia fiscala. Implicatii la nivelul Uniunii EuropeneBlocajele omniprezente impiedica investitiile IMM-urilor in inovare. Raportul de tara 2017Continua consultarile pentru cele 90 de masuri de consolidare a economiei romanestiUltimele articole
OUG 37/2021 modifica Codul Muncii! Pentru microintreprinderile cu pana la 9 angajati NU mai este obligatorie Fisa postuluiOUG 132/2020: Masuri de sprijin pentru angajati si angajatori. Reducerea timpului de lucru, acordarea indemnizatiilor si telemuncaMinisteru Muncii stabileste contingentul de lucratori straini admisi pe piata de munca din Romania, in 2020Atentionare de la ANOFM pentru romanii care vor sa lucreze in strainatateS-a adoptat OUG pentru Formare Profesionala in Sistem DualArticole similare
Salariile din educatie si sanatate vor fi majorateArticole similare
Provizioane pentru creante neincasate, preluare de creante. Ce tratament TVA veti aplica?Noul proiect de lege privind insolventa si pre-insolventa e in dezbatere publicaContributii sociale obligatorii. Vezi cine e scutitTitlul III, Capitolul III pct. 67 - 132Impozit pe trei cote, CAS redus. Vezi declaratiile premierului PontaUltimele articole
Min. Muncii a confirmat! Salariul minim va creste la 3700 lei din 1 iulie 2024Ce modificari au fost aduse salariilor, beneficiilor extrasalariale sau indemnizatiilor de concediu prin OUG 115/2023Modificari fiscale 2024. Sunt propuse schimbari asupra beneficiilor extrasalariale acordate angajatilorModificari fiscale 2024: Finantele propun noi modificari asupra impozitului pe profit, impozitului micro, TVA, dar si pentru taxele salarialeDrepturi la locul de munca: Ce este important de stiut inainte de a semna un contract. Sfaturi de la agregatorul de locuri de munca JoobleSfaturi de la experti
Primire sponsorizare in valuta
Intrebare: Un ONG primeste o sponsorizare din partea unei persoane fizice cu domiciliul in Romania. Este corect ca plata sponsorizarii sa se faca in valuta, prin virament bancar, din contul persoanei fizice deschis in valuta in contul ONG,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O firma platitoare de impozit pe profit are vanzare catre un tert care in decursul lunii septembrie devine inactiv. Cum tratez din punct de vedere fiscal vanzarea catre acel tert dupa ce a adevenit inactiv, intrucat factura...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA