Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu reducem taxele si impozitele

19-Oct-2011
2561
Chiar daca reducerea taxelor si impozitelor putea sa fie o masura aplicata anul acesta, momentan o astfel de schimbare nu va fi efectuata deoarece Romania trebuie sa aiba in 2012 un buget in care deficitul sa fie sub 3%.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a amintit de aceasta obligatie a Romaniei fata de Comisia Europeana si a precizat ca va trebui mai intai intocmita o analiza pentru a vedea in ce masura este posibila reducerea contributiilor sociale la angajatori.

"Unii critica faptul ca nu modificam impozitele si taxele, dar, in acelasi timp, ne spun ca nu avem o stabilitate fiscala. Eu va spun ca, in momentul de fata, nu putem veni cu reducerea unor impozite si taxe, desi imi doresc reducerea contributiilor sociale pentru angajatori pentru ca am spus-o de nenumarate de ori: costul fortei de munca este ridicat, dar trebuie sa vedem cand putem sa facem acest lucru.

Pentru ca nu vreau sa se intample ca in Bulgaria si Ungaria, sa venim cu reducerea unor impozite si taxe si dupa aceea sa ne cerem scuze ca trebuie sa venim cu unele masuri de ajustare a cheltuielilor sau marirea unor taxe, cum de exemplu in Ungaria s-a marit TVA la 27%", a declarat acesta.

Reducerea de taxe nu este astfel probabila deoarece Romania trebuie sa puna accentul pe consolidarea fiscala deoarece nu isi poate permite momentan sa procedeze ca Bulgaria, situatia bugetului fiind diferita de cea a acestei tari:


"Sigur ca alte tari isi pot permite mai mult. De exemplu, Bulgaria, la finele lui 2008, avea excedent bugetar. Sigur ca Bulgaria a mers mai departe. Noi am venit cu legea responsabilitatii fiscale privind sustenabilitatea finantelor pe termen mediu si lung. Bulgarii au introdus in lege ca nivelul cheltuielilor sa nu depaseasca 40% din PIB. Poate ne gandim si noi sa facem acest lucru. Vor sa asigure o stabilitate privind fiscalitatea, sa introduca in lege ca anumite impozite sa nu depaseasca o anumita cota - nici in sus, nici in jos. Si, atunci, sigur ca putem vorbi despre stabilitate fiscala".

Ialomitianu a mai amintit si ca in 2012 Romania nu trebuie sa se mai confrunte cu procedura de deficit excesiv, aceasta fiind o conditie impusa de Comisia Europeana.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "De ce nu reducem taxele si impozitele":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2023 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016