
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Ministrul Finantelor - Eugen Teodorovici - a afirmat ieri ca Declaratia Unica introdusa prin noua legislatie fiscala va avea putere de titlu executoriu, iar executarea silita a contribuabililor restantieri se va putea face mai repede decat in prezent, scrie mediafax.ro.
"ANAF NU va mai emite Decizii de impunere, ceea ce inseamna ca Declaratia Unica are acest caracter, de titlu executoriu. Lucrurile se simplifica din toate punctele de vedere, deci se simplifica si din acest punct de vedere", a declarat ministrul Finantelor.
In plus, "contribuabilul isi trece el insusi care-i sunt veniturile si care ii sunt obligatiile fata de stat. Da, executarea silita se va putea face mult mai repede, dar nu asta se urmareste. E o abordare europeana", a explicat acesta.
Ce presupune Declaratia unica?
Declaratia unica - Declaratia privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - a comasat sapte formulare fiscale, respectiv:
- Declaratia 200 - veniturile realizate din Romania;
- Declaratia 201 - veniturile realizate din strainatate;
- Declaratia 220 - venitul estimat/norma de venit
Astfel, formularul se foloseste pentru declararea venitului realizat in anul 2017, precum si pentru declararea impozitului pe venitul estimat si a contributiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice incepand cu anul 2018.
Declaratia Unica va deveni titlu executoriu atunci cand se va atinge scadenta la obligatiile de plata, au precizat expertii companiei de consultanta juridica CON-firm, conform mediafax.ro.
"Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) foloseste direct informatiile din Declaratia 212 pentru a soma neplatitorul, fara a mai fi necesara emiterea deciziilor de impunere, asadar se poate ajunge mai repede la executarea silita", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.
>> Termenul de plata pentru sumele declarate in formularul 212 este data de 15 martie a anului urmator realizarii venitului. "Este de retinut ca executarea silita fiscala se face de catre executorii ANAF, si nu de catre executorii judecatoresti - la care merge, de obicei, un privat care are de recuperat o creanta", se mai arata in comunicatul mentionat mai sus.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Care este monografia completa cu cifre (ipotetice), inclusiv alocarea cheltuielilor indirecte de productie, luand in considerare ca 70% din cifra de afaceri a societatii provine din comercializarea semintelor hibride obtinute?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In anul 2021, la confirmarea de sold pentru inventarierea la 31.12.2020 a clientilor, unul dintre parteneri ne trimite o confirmare pe o valoare mai mica decat cea inregistrata de compania noastra in evidenta contabila,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<