Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial - In plop si plopu-n aer

14-Sep-2010
3125
Cand vine vorba de "lucruri pozitive", tara noastra, orasele noastre, satele noastre nu prea au cu ce impresiona statisticile si nici pe vizitatori. In schimb, la bile negre, la perfomante negative, suntem, mai mereu, fruntea.

Astfel stau lucrurile si in ceea ce priveste poluarea. Bucurestiul este cea mai poluata capitala din Europa si risca sanctiuni din partea Uniunii Europene, sanctiuni de nu mai putin de 100.000 de euro pe... zi (daca UE ar declansa procedura de infringement pe mediu). Autoritatile noastre ar fi trebuit sa aplice 47 de masuri antipoluare. Cate s-au materializat? Numai 12, desi, in multe cazuri, nu li se cerea marea cu sarea ci niste parcari pentru biciclete in fata institutiilor, a scolilor sau a magazinelor.

Cu ce nu s-au descurcat autoritatile? Pai, cu lucruri ?grele? de tot. Adica nu au reusit sa faca un sistem de parcare, in zona de centura a capitalei, a autovehiculelor care vin din exteriorul orasului. De aici, soferii nebucuresteni urma sa foloseasca transportul in comun sau? biciclete. Totodata, trebuia sa li se permita autovehiculelor care transporta trei sau patru persoane sa foloseasca benzile destinate transportului in comun...

Asadar, cele mai multe masuri antipoluare sunt legate de traficul auto. Asta pentru ca jumatatea de milion de masini care circula zilnic prin Bucuresti genereaza nu mai putin de 70% din poluarea capitalei! Circula este un fel de a spune. Taraie este un termen mai bun caci si lentoarea cu care se misca automobile, dube, dubite, camioane, motociclete si scutere amplifica poluarea, pentru ca toate aceste autovehicule mai mult stau decat se misca.

Asa se face ca, in anul 2010, Bucurestiul are cea mai mica viteza tehnica din Europa, la orele de varf, adica numai 10 kilometri pe ora, cam dublul vitezei pasului uman.

Oricum, nu prea e bine sa alergam sau sa ne miscam mai repede caci, numai daca sta, fiecare bucurestean este abonat la inghitirea a? cinci tone de substante poluante in fiecare an.

Dupa ce ca fac mai nimic pentru a limita poluarea, autoritatile o stimuleaza. Caci cine altcineva a autorizat sau nu a sanctionat, in ultimii 20 de ani, taierea copacilor, din 1990 si pana azi, fiind maziliti peste un milion de arbori, astfel incat suprafata spatiului verde a scazut la mai mult de jumatate, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii impune minim 50 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.
Cu alte cuvinte, ca tot veni vorba de copaci, suntem in plop si plopu-n aer...

Alexandra Stanescu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016