Raportul Special
realizat de specialisti
Cu siguranta stiti cat de importanta este respectarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara, atat pentru a cunoaste cu exactitate pozitia financiara si performanta entitatii comerciale pe care o reprezentati, cat si pentru a putea emite rapoarte corecte pentru actionari, angajati sau creditori.
Legislatia din domeniu, insa, este intr-o continua schimbare. De aceea, este nevoie de o lucrare completa si complexa, care sa va ofere raspunsuri corecte si perfect legale in legatura cu orice dilema despre IFRS: Ghid pentru implementarea si continuarea aplicarii IFRS. Singurul ghid practic de contabilitate pentru implementarea si gestionarea IFRS!
-Specialistii nostri in domeniu s-au asigurat ca intelegeti la perfectie modificarile fiscal-contabile aplicabile in acest an!
Noi stim cat de important este sa fie legislatia corect inteleasa si corect aplicata!
-Evitati amenzile colosale si situatiile neplacute in cazul unei inspectii fiscale!
Cunoscand foarte bine Standardele Internationale de Raportare Financiara, eliminati riscul greselilor in documentele pe care le emiteti, dar si riscul de a fi pus in imposibilitatea argumentarii deciziilor luate!
-Eliminati cheltuielile inutile!
Nu mai aveti nevoie de un alt ghid pentru implementarea si aplicarea IFRS! Aceasta lucrare cuprinde toate informatiile de care ati putea avea nevoie in domeniu!
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
-Beneficiati de mai multa siguranta!
Va punem la dispozitie aceasta lucrare pentru ca dvs. sa fiti expertul contabil perfect pregatit si increzator in cunostintele si deciziile dvs. care stim ca meritati sa fiti!
-Castigati increderea clientilor!
Un expert in domeniu (acesta sunteti dvs.) atrage cu usurinta respectul si increderea colegilor si a clientilor pe care ii reprezinta. Portofoliul dvs. creste direct proportional cu satisfactia clientilor dvs.!
-Asimilati cu usurinta informatiile!
Lucrarea de fata trateaza cele mai problematice aspecte cuprinse in legislatia in vigoare!
Da, inclusiv modificarile aduse de O.M.F.P. nr. 2.206:
-IFRS 16 Contracte de leasing – aplicabil de la 01 ianuarie 2019. Planul de conturi din cadrul Reglementarilor contabile conforme cu IFRS aprobate prin O.M.F.P. nr. 2.844/2016 a fost recent completat prin includerea unor conturi noi distincte, care sa evidentieze diferentele din reevaluarea activului aferent dreptului de utilizare.
-IFRS 15 Venituri din contractele cu clientii – aplicabil de la 01 ianuarie 2018
-IAS 12 Venituri din contractele cu clientii – aplicabil de la 01 ianuarie 2018. Incepand cu data de 01 ianuarie 2019 a intrat in vigoare noul standard IFRIC 23 despre care se poate spune ca este ca o norma de aplicare punctului 88 din IAS 12, iar O.M.F.P. nr. 2.206/2020 introduce noi conturi: 4413.
Diferente de impozit determinate de incertitudinile legate de tratamentele fiscale (A/P) si 693. Cheltuieli cu impozitul pe profit, determinate de incertitudinile legate de tratamentele fiscale.
-IAS 16 Imobilizari corporale vs. IAS 41 Agricultura – criterii privind utilizarea celor 2 standarde in domeniul agricol.
Exista deja foarte multe modificari legislative importante in Noul Cod fiscal valabil pentru 2021!
De exemplu:
Consiliul pentru Standardele Internationale de Contabilitate (IASB) a emis in ianuarie 2016 standardul IFRS 16, cu privire la tratamentul contabil al contractelor de leasing. Acesta, precum stiti, este un subiect de importanta majora!
Incepand cu ianuarie 2019, IFRS 16 a inlocuit IAS 17.
Modificarea principala a constat in faptul ca IFRS 16 prevede pentru Utilizator un singur tratamement contabil al contractelor de leasing, eliminandu-se actuala inregistrare de tip „Leasing Operational”.
Prin urmare, pentru orice contract de leasing, Utilizatorul va inregistra active („right – of – use assets”) si obligatii financiare de a efectua plati viitoare pentru leasing – similar cu actualul Leasing Financiar. Exceptii sunt permise in cazurile bunurilor de valori mici, in cazul contractelor pe perioada scurta si in cazul contractelor de leasing operational conform IAS 17, a caror perioada de expirare este sub 12 luni de la data aplicarii initiale a IFRS 16.
Cum va afecteaza acest lucru? Aflati din lucrarea Ghid pentru implementarea si continuarea aplicarii IFRS! COMANDATI ACUM!
Produsul pe scurt:
CUPRINS
1. Cine are obligatia aplicarii IFRS din ianuarie 2012
2. Reglementari si Standarde Internationale de Raportare Financiara aplicabile
3. IFRS 1 Adoptarea pentru prima data a Standardelor Internationale de Raportare Financiara
4. IAS 1 Prezentarea situatiilor financiare
5. Prezentarea diferentelor fata de prevederile O.M.F.P. nr. 1.802/2014 si exemple practice de aplicare a:
a. IAS 2 Stocuri
b. IAS 8 Politici contabile, modificari ale estimarilor contabile si erori
c. IAS 11 Contracte de constructie si IAS 18 Venituri
d. IAS 12 Impozitul pe profit
e. IAS 16 Imobilizari corporale, IAS 38 Imobilizari necorporale si IAS 40 Investitii imobiliare
f. IAS 36 Deprecierea activelor
g. IAS 17 Contracte de leasing
h. IFRS 5 Active imobilizate detinute in vederea vanzarii si activitati intrerupte
i. IAS 29 Raportarea financiara in economiile hierinflationiste
6. Cine se teme de IFRS-uri de la 1 ianuarie 2019
7. Reglementari legale si Standarde Internationale de raportare financiara aplicabile
8. Preluarea in O.M.F.P. nr. 1.802/2014 a unor prevederi referitoare la revenirea la costul istoric de evidenta a imobilizarilor
9. IFRS 16 Contracte de leasing – aplicabil de la data de 01 ianuarie 2019
10. IFRS 15 Venituri din contractele cu clientii – aplicabil de la data de 01 ianuarie 2018
11. IAS 16 Imobilizari corporale versus IAS 41 Agricultura – criterii privind utilizarea celor doua standarde in domeniul agricol
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Sfaturi de la experti
Sediu fix.Sediu permanent in Bulgaria
Intrebare: Daca se folosesc resursele societatii din Romania (codul de TVA RO), adica: - programul de gestiune; - programul de facturare; - angajatii care vor emite NIR-urile pentru achizitia din Spania catre depozitul din BG (folosindu-se...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Va rog sa imi spuneti cum procedez in situatia in care: Eu - firma ABC am contract cu aceasta persoana, pictorita, iar valoarea contractului este mai mica de 12 salarii. In luna in care s-a executat lucrarea (lucrarea se intinde...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA