Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este OFICIAL! Termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real este prelungit pana la 1 octombrie

02-Iun-2021
9621

Update: In Monitorul Oficial nr. 561 din 31 mai 2021 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 43/2021 prin care s-a prelungit termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real pana la data de 1 octombrie 2021.

Extras din OUG 43/2021:
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articol unic. -
(1) Prin derogare de la prevederile art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2021, declaratia anuala privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului se depune la oficiul registrului comertului in care este inmatriculata persoana juridica pana la data de 1 octombrie 2021.

(2) Declaratia anuala privind beneficiarul real prevazuta la alin. (1) poate avea forma de inscris sub semnatura privata ori forma electronica si poate fi transmisa la oficiul registrului comertului prin mijloace electronice, cu semnatura electronica, sau prin servicii de posta si curier.

(3) Declaratia anuala privind beneficiarul real prevazuta la alin. (1) poate fi data si in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat

Articol initial:

Claudiu Nasui a anuntat recent, pe pagina oficiala de Facebook, ca termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarul real este prelungit pana la 1 octombrie.

„Azi a trecut OUG-ul prin care termenul de depunere a declaratiei pentru beneficiarul real este prelungit pana pe 1 octombrie. 

Declaratia fusese reintrodusa intempestiv printr-un amendament strecurat in ultima secunda in parlament. Pana pe 1 octombrie putem discuta cu toate partile din procesul decizional pentru a adopta modelul austriac, care nu presupune o birocratie infioratoare pentru implementarea directivei”, a spus ministrul.

O alta veste buna anuntata de Nasui este ca turistii straini vor putea veni in Romania.

„In trecut era mentionata expres lista celor care pot veni in Romania (la art. 2 alin. (1) pct. 7 si art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Pentru a putea primi turisti straini, puteam fie sa adaugam si turismul la lista, fie sa scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua solutie.

Multumesc premierului Florin Cîitu si ministrului Lucian Bode ca au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turistii straini vor putea veni cu respectarea conditiilor generale (în functie de lista pe care se afla tara)”, a adaugat ministrul in functie.

 

 

Sursa: Facebook

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016