Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evitati intarzierea ratelor la banci. Cum sa va protejati independenta financiara

09-Mar-2017
1837

Date recente arata ca numarul datoriilor la banci si al creditelor restante este in crestere. Exista nenumarate beneficii care apar atunci cand platim ratele la timp, iar organizarea finantelor trebuie sa se afle in primele locuri pe lista noastra. Vorbim de plata unor majorari pe care am putea sa le evitam si de faptul ca trebuie sa ne concentram eforturile pentru a achita un credit intr-un timp mai scurt. Rambursarea unui credit reprezinta un obiectiv pentru care merita sa depunem eforturi initiale pentru a plati ulterior rate mai mici si pentru a le achita si pe acelea mult mai usor.

Felul in care ne gestionam finantele influenteaza mult succesul si independenta noastra financiara. Modul in care reusim sa punem in aplicare un plan de afaceri sau sa trecem printr-o perioada de criza isi lasa inevitabil amprenta asupra sanselor noastre de castig.

Este, de aceea, esential sa intelegem ca libertatea de a investi unde ne dorim finantele, puterea de a achita mai rapid un credit si abilitatea de a plati ratele anticipat sau la timp, daca nu se poate altfel, reprezinta atuu-uri pe care e bine sa le folosim.

Numarul persoanelor fizice inregistrate la Biroul de Credit cu restante mai mari de 30 de zile la banci si institutii financiare nebancare a crescut cu 13.029, la 648.873 in ianuarie, fata de nivelul din decembrie, fiind a treia luna consecutiva de crestere, arata datele Bancii Nationale a Romaniei, citate de Agerpres.

Totodata, in ce priveste valoarea restantelor, acestea se ridicau, in ianuarie, la 8,08 miliarde lei, in crestere cu 1% comparativ cu luna anterioara, din care peste 3 miliarde lei erau in moneda nationala, 3,45 miliarde lei echivalent in euro, 1,58 miliarde lei echivalent in alte valute si 45,5 milioane lei echivalent in dolari.

De asemenea, se aminteste ca, in functie de categoria de intarziere, restantele mai mari de 90 de zile reprezentau peste 4,5 miliarde lei. In plus, statistica BNR releva faptul ca existau restante de 62,9 milioane lei, cu o intarziere de 61 - 90 de zile, respectiv de 38,7 milioane lei, intre 31-60 de zile.

Valoarea totala a creditelor scoase in afara bilantului depasea 1,5 miliarde lei, iar 1,97 miliarde lei - la colectare.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SAF-T in 2024: Tu stii cum sa completezi CORECT declaratia 406? Iata cele mai frecvente dificultati

    • Declartia 406, pe care sunteti obligat sa o trimiteti lunar sau trimestrial catre ANAF, constituie cartea dvs. de vizita in fata autoritatilor fiscale, deoarece in baza ei, cu doar cateva clicuri, inspectorii vor putea verifica tot: TVA, impozit pe profit, contributii salariale etc. Declaratia trebuie sa fie, asadar, impecabila si sa nu ridice semne de intrebare, care se pot solda cu controale fizice, amenzi, dobanzi, penalitati de intarziere. Cum va asigurati ca declaratia dvs. nu va...» citeste mai departe aici

  • Proiect: ANAF actualizeaza categoriile pentru care platitorii de venituri au obligatia depunerii D205

    • Printr-un nou Proiect de Ordin pus in dezbatere publica de ANAF, institutia actualizeaza categoriile pentru care platitorii de venituri au obligatia depunerii D205. In plus, sunt modificate instructiunile de completare a formularului. Este vorba despre Proiectul de ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea si completarea Ordinului nr.179/2022 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si...» citeste mai departe aici

  • Ordinul 6410/2024: 4 modificari aduse procedurii de aplicare a amnistiei fiscale

    • Prin Ordinul 6410/2024 au fost aduse 4 modificari importante cu privire la procedura de aplicare a amnistiei fiscale, aprobata prin Ordinul 5521/2024. Ordinul 6410/2024: 4 modificari aduse procedurii de aplicare a amnistiei fiscale Ordinul ministrului finantelor nr. 6410/2024 privind modificarea si completarea Procedurii de anulare a unor obligatii bugetare, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor nr. 5.521/2024, modifica si completeaza unele prevederi ale...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016