Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele care achita prejudiciile semnalate de ANAF ar putea scapa de plangerea penala

01-Sep-2016
3260

Anca Dragu, ministrul de finante, a anuntat recent ca pentru mediul de afaceri se are in vedere un plan noi de masuri, fara ca taxele sa fie modificate.



"Pregatim simplificari pentru mediul de afaceri si pregatim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste buna pentru mediul de afaceri, pentru ca oferim acele conditii egale de piata pentru toti participantii. Pentru mediul de afaceri e foarte importanta predictibilitatea fiscala. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, in general nu vor fi modificate (...) Dar pregatim ceva imbunatatiri, ceva simplificari", a declarat Anca Dragu recent la Realitatea TV.

De asemenea, in pachetul privind combaterea evaziunii fiscale pe care il pregateste deja, Ministerul de Finante doreste sa includa si conceptul de plangere prealabila, potrivit declaratiilor facute de Anca Dragu, citata de Profit.ro.


Aceeasi sursa explica astfel ca in cazul in care firmele cu prejudicii stabilite de ANAF, institutia va renunta la plangerea penala formulata. Aceasta propunere vine in contextul in care au fost inaintate multe plangeri legate de faptul ca inspectorii au tendinta de a face plangeri penale dupa controlul fiscal.

"In pachetul pentru combaterea evaziunii vom propune acest concept de plangere prealabila. ANAF trimite multe dosare catre parchete, au fost circa 20.000 in ultimii 4-5 ani, care dureaza ani de zile, iar statul nu poate recupera prejudiciile, iar companiile pierd activitatea, pierd clientii. Cum facem sa recuperam din aceste prejudicii si firmele sa isi continue activitatea? Vom propune plangerea prealabila care inseamna ca dupa ce am trimis dosarul, daca firma plateste suma, sa se stinga urmarirea penala", a declarat ministrul Anca Dragu la Realitatea TV, potrivit sursei de mai sus.


Retineti, totodata, ca in cazul in care inspectorii inainteaza o sesizare penala, in urma verificarii, sumele stabilite in plus prin decizii de impunere nu mai pot fi contestate. Contestatia se suspenda prin cauza penala.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016