Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Florin Jianu vede actualmente impozitarea cu 1% a microintreprinderilor ca fiind neutra

31-Oct-2017
2098

Presedintele Consiliul National pentru intreprinderile Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat la inceputul saptamanii ca masura de a impozita microintreprinderile cu 1% din cifra de afaceri este una neutra, pentru ca nu stim cate firme vor fi afectate pozitiv si cate negativ.

"Exista sectoare care ne-au fost semnalate si pentru care aceasta masura este pozitiva. in egala masura, exista sectoare - precum turismul, transporturile sau comertul - in care marja de profit si marja adaugata este extrem de mica si care vor fi afectate. Coroborat cu ceea ce inseamna si dorinta de a mari salariul minim, cu siguranta aceste masuri nu sunt sustenabile pentru mediul de afaceri romanesc. Daca vorbim de ceea ce inseamna turismul, majoritatea agentiilor de turism au un comision foarte mic, care se situeaza intre 5% si 7%. O impozitare de 1% va fi defavorabila. in egala masura, exista sectoare care sunt afectate pozitiv, precum constructiile sau audit. Eu as cataloga aceasta masura in acest moment ca fiind neutra, pentru ca nu stim in acest moment cate firme vor fi afectate pozitiv si cate firme vor fi afectate negativ", a spus Florin Jianu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat ca urmatorul studiu pe care CNIPMMR il va realiza va fi pe doua elemente: aplicarea impozitarii de 1% pentru microintreprinderile care au cifra de afaceri de pana la un milion de euro si cresterea salariului minim.

"Pentru ca, asa cum am spus, nu trebuie sa transmitem asa cum face guvernul sau ne lasa impresia ca sunt reflectii proprii, ca sunt abordari pe care cineva iese usor neprofesionist, dupa care revine asupra lor. Au spus la inceput ca mutam toate contributiile, si-au dat seama ca legea nu le permite si au revenit, au numit-o taxa de solidaritate si asa mai departe. Toate aceste lucruri noi nu vrem sa le comunicam. Asa cum ati vazut, aplicam un test IMM pe sute sau mii de intreprinderi, raspund acestui text IMM-urile", a explicat Jianu, citat de aceeasi sursa. 

Totodata, Florin Jianu a precizat ca, prin trecerea contributiilor de la angajator la angajat, nu se va ajunge la scaderi de salarii pe net, pentru ca firmele se confrunta cu o lipsa de personal.

"In ceea ce priveste transferul contributiilor de la angajator la angajat, nu exista nicio tara din lume in care contributiile sa fie numai la angajat. De altfel, acele balbe publice pe care le-ati vazut din partea Ministerului de Finante cum ca e o directiva la nivel european pe care nu stiau exact cum sa o defineasca si la ce face referire... noi am identificat acea directiva care interzice in mod clar ca fondurile pentru acel fond de creante salariale sa fie transferate catre angajat", a declarat acesta. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016