FMI: Romania trebuie sa se asigure ca are bani pentru 2012 inainte sa reduca CAS
Romania trebuie sa se asigure ca are bani si pentru anul 2012 inainte sa ia masura reducerii CAS, a declarat luni Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, intr-o conferinta de presa.
?Am discutat cu autoritatile despre reducerea CAS. Am convenit ca trebuie sa vedem mai multe date fiscale pe 2011, pentru a sti daca exista suficient spatiu fiscal pentru o asemenea masura. Romania trebuie sa se asigure ca are bani pentru 2011, dar si pentru 2012 inainte de a lua masura reducerii CAS?, a afirmat Franks.
Oficialul FMI a subliniat ca Romania trebuie sa faca o ajustare a deficitului bugetar in 2012 pentru a iesi din procedura de deficit excesiv a Uniunii Europene. In plus, anul viitor noi companii publice vor fi introduse in calculul deficitului bugetar dupa metodologia europeana ESA, fiind necesare alte ajustari.
Desi pe primul trimestru datele privind bugetul sunt bune, Romania trebuie sa se asigure ca datele fiscale sunt pe traiectoria corecta, inainte de a reduce CAS, a mai adaugat Jeffrey Franks.
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
La randul sau, reprezentantul CE, Istvan Szekely, director pentru Romania, a aratat ca taierea CAS este o masura buna, care va ajuta companiile sa angajeze mai multe persoane, insa, daca echilibrul macroeconomic al Romaniei este afectat de o astfel de masura, companiile ar pierde aceste castiguri din reducerea CAS din cauza cresterii costului finantarii operatiunilor lor, pe fondul unei eventuale majorari a primei de risc pentru Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Regim TVA vanzare imobil de catre o ONG
Intrebare: Intrebarea noastra se refera la regimul de TVA pe care sa-l aplicam la vanzarea unui imobil din proprietatea AFPS al unei fundatii (neplatitoare de TVA), catre o unitate de invatamant acreditata (neplatitoare de TVA), in conditiile in care imobilul a fost inchiriat pentru o scurta perioada (raportat la durata de viata a imobilului) catre unitatea de invatamant, iar fondurile transferate sub forma de chirie lunara au fost utilizate pentru plata ratelor aferente cladirii in care se desfasura...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Repartizare rezerve la dividende
Intrebare: Am in balanta de verificare rezerve din profit aferente anilor 2001, 2002, 2005, 2006, in valoare totala de 1.456.512 lei, si as dori sa le lichidez, sa le distribui ca dividende. Am inteles ca aceasta suma se impoziteaza mai intai cu 16%, iar ulterior suma ramasa se distribuie ca dividende brute, care se vor impozita cu 8% in decembrie 2024. Plata se va face in ianuarie 2025. Inregistrare contabila: 1068 = 457 457 = 446 Cum se inregistreaza in contabilitate suma rezervei utilizate? Cum apare...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Operatiuni neimpozabile in Romania. Client din alt stat membru
Intrebare: O societate din Romania comanda echipamente pentru telecomunicatii de la un furnizor din China. Furnizorul din China emite factura catre societatea din Romania si livreaza marfa in Portugalia, la o alta societate. Societatea din Romania va emite o factura de vanzare catre firma din Portugalia pentru echipamentele respective. Firma din Portugalia, care primeste echipamentele, face vama acestora in Portugalia. Se pot efectua aceste tranzactii in aceasta ordine, chiar daca firma din Romania nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<