Garda Financiara a ramas fara sef! Cine e de vina?
Seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelica Constantin, a fost demis la inceputul acestei saptamani, cu doar trei zile inainte ca acesta sa paraseasca singur postul deoarece expira mandatul de comisar sef al Garzii.
Disponibilizarea acestuia a fost facuta de catre Sorin Blejnar, presedintele ANAF, responsabil si pentru alte disponibilizari care au loc in aceasta perioada in cadrul ANAF, fiind estimat un numar de aproximativ 2.000 de angajati la nivelul intregii tari.
Preavizul fusese primit de fostul sef al Garzii Financiare pentru luna iulie. In cazul in care acesta nu trece testul de evaluare pentru ocuparea unei functii in agentiile subordonate ANAF, acesta ar putea parasi cadrul actual.
Asa cum a declarat Stelica Constantin, in acest moment alegerea se indreapta catre functia de comisar sef de divizie in cadrul Garzii Financiare Bucuresti. Deoarece din totalul functiilor de comisar sef au ramas doar 4, acesta risca sa isi piarda definitiv sansa de a fi unul dintre cei patru sefi de divizie.
Preavizele au fost emise pentru 58 de sefi dintr-un total de 128, iar ANAF urmeaza sa desfiinteze peste 550 de posturi de conducere pentru a ramane un numar de aproximativ 12 sefi la 100 de angajati. Se asteapta ca in cadrul acestui proces de restructurare, sa fie disponibilizate peste 2.000 de persoane.
In acelasi timp, sindicatele au actionat ANAF in instanta, motivand ca angajatii nu pot fi examinati dupa ce au primit preaviz si ca procedura ar trebui sa se desfasoare diferit. Cu privire la aceste declaratii, Sorin Blejnar a afirmat ca liderii de sindicat incearca doar sa atraga atentia asupra lor si ca demersurile au fost efectuate in deplina legalitate.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Detasat in Romania din Germania cu documentul portabil A1. Contributii sociale. Declaratii
Intrebare: O societate comerciala din Germania are un angajat, cetatean german, care este trimis in Romania sa lucreze la o societatea comerciala care este "fiica" societatii din Germania (actionar majoritar al societatii din Romania) pe parcursul unei perioada mai lungi de timp. Intre societatea din Germania si societatea din Romania exista un contract prin care se stipuleaza faptul ca atunci cand este necesar societatea din Germania va trimite persoana fizica germana (angajatul) sa lucreze in Romania. O...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Refacturare bilete avion
Intrebare: O agentie de turism platitoare de TVA achizitioneaza bilete de avion (de la wizzair, ryanair etc.) si le factureaza mai departe + comision catre persoane fizice si juridice. Cum se calculeaza TVA datorata din comision in urmatoarele situatii: 1. Bilet de avion cu locul de plecare in RO, loc de sosire RO; 2. Bilet de avion cu locul de plecare in RO, loc de sosire UE; 3. Bilet de avion cu locul de plecare in RO, loc de sosire NON-UE.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Cabinet de psihologie. Contributii sociale
Intrebare: Am un cabinet individual de psihologie si un contract de munca separat la un angajator din sistemul public. Trebuie sa platesc CAS si CASS pe cabinet si daca da, in ce conditii? In anii trecuti, contabila mea ma asigurase ca avand in vedere ca nu avusesem venituri foarte mari pe cabinet nu era necesar sa platesc aceste contributii avand in vedere ca le plateam ca angajata la locul de munca. Mentionez ca la sfarsitul lunii mai anul acesta am revenit din concediu de crestere si ingrijire copil. Pe...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Organizatie patronala - donatii
Intrebare: In cazule unei organizatii patronale cu profit, cum se inregistreaza veniturile si cheltuielile aferente unei donatii medicale, reprezentand produse medicale ortopedice? Care este monografia contabila? Cum justific repartizarea donatiilor? Imi trebuie casa de marcat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Diferente cantitative
Intrebare: Diferente cantitative la receptie - furnizorul refuza sa emita factura de corectie. Dupa efectuarea receptiei unor bunuri cumparate de la un partener NON-UE (import) au rezultat diferente cantitative si calitative. Furnizorul desi a fost instiintat, refuza sa emita factura de corectie. Cum se inregistreaza aceste operatiuni la client, respectiv factura initiala si diferentele in urma receptiei, avand in vedere ca pentru diferentele la receptie nu exista document emis de furnizor? Clientul...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Atentie contabili!
Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari de TAXE in Codul Fiscal - Studii de caz si explicatii UTILE