Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ialomitianu si Vreme sunt cei mai bogati dintre noii ministri, iar Boagiu are cele mai mari datorii

06-Sep-2010
3041

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si cel al Comunicatiilor, Valerian Vreme, detin cele mai multe terenuri intravilane, apartamente si case, comparativ cu ceilalti membri ai Guvernului nou numiti, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este cel mai indatorat, dar pe termen lung.

Gheorghe Ialomitianuare sase terenuri intravilane, in suprafata totala de 5.978 metri patrati, un apartament si doua case, in orasul Brasov si judetul Brasov, conform declaratiei de avere depusa de acesta la 14 iunie, in care se specifica faptul ca bunurile imobiliare enumerate au fost mostenite de sotia acestuia, au fost castigate in instanta sau au fost cumparate.

De asemenea, ministrul Finantelor detine un cont curent bancar, in suma de 19.000 de lei, si nu are credite la banci sau datorii la persoane fizice. Venitul anual declarat este de aproximativ 170.000 de lei si provine din indemnizatia de parlamentar si din salariul de profesor, precum si din activitatea sotiei sale. Gheorghe Ialomitianu mai este proprietar a patru tablouri care, conform documentului citat, reprezinta "peisaje" si sunt estimate la o valoare de 38.000 de lei.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, are un teren agricol, de 1.865 metri patrati, doua terenuri intravilane, cu o suprafata cumulata de 2.465 metri patrati, trei apartamente, o casa si doua spatii comerciale, in Onesti si Bacau, toate obtinute prin cumparare, potrivit declaratiei de avere depusa de demnitar la 10 iunie.

Vreme detine actiuni la o banca, in valoare de 30.000 de euro, dar a contractat si doua credite, de 1.000 de euro, respectiv 20.000 de lei, scadente in acest an.

Veniturile familiei Vreme, in anul fiscal de referinta, au fost de aproximativ 250.000 de lei, ele provenind din indemnizatii, salarii, dividende, chirii sau din vanzarea unor actiuni detinute la o banca.

Conform declaratiei de interese, depusa la aceeasi data ca si declaratia de avere, actualul ministru al Comunicatiilor este actionar, impreuna cu sotia sa, la cinci societati comerciale.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, are in proprietate doua terenuri intravilane, in suprafata cumulata de 4.400 metri patrati, si a doua case, acestea fiind situate intr-o comuna din judetul Timis si in Timisoara, conform declaratiilor de avere a acestuia, actualizata in iunie.

Valeriu Tabara are depozite bancare in valoare de 108.000 de lei, dar si credite bancare de 10.000 de euro, respectiv 155.000 de lei. Potrivit documentului, ministrul detine un autoturism, din 2007, cumparat in rate. Veniturile declarate de actualul ministru al Agriculturii sunt de aproximativ 275.000 de lei si provin din activitatile sale parlamentara, universitara, academica si de cercetare stiintifica.

Noul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, este proprietar al unui teren intravilan, de 1.929 metri patrati, in judetul Cluj, al unei case si al unui spatiu comercial, in municipiul Bistrita. Potrivit declaratiilor de avere si de interese, depuse la 2 iunie, familia Botis detine tablouri estimate la 3.000 de euro, iar sotia ministrului este actionar unic al unei societasi comerciale care i-a adus venituri si dividende in valoare cumulata de 210.000 lei.

Veniturile anuale ale familiei Botis sunt completate de indemnizatia de parlamentar a actualului ministru, in valoare de 58.000 de lei, si de alte 22.000 de lei care provin de la Universitatea Tehnica din Cluj, ca rezultat al activitatii de doctorand a sotiei demnitarului.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, conform declaratiei sale de avere depusa pe 14 iunie, nu detine terenuri, ci doar un apartament, mostenit, o casa, ambele in Sibiu, precum si o casa de vacanta, in judetul Sibiu. Ariton are actiuni de aproximativ 45.000 de lei, la o banca, dar si datorii de 30.000 de euro, scadente in 2011, la doua persoane fizice.

Potrivit documentului citat, ministrul Economiei are un autoturism de lux, cumparat in 2008, iar veniturile familiei sunt constituite din indemnizatia de parlamentar a actualului ministru si din activitatea de medic de familie a sotiei acestuia.

Dintre noii ministri ai Cabinetului Boc, Anca Boagiu are averea cea mai mica, dar cele mai mari datorii. Actualul ministru al Transporturilor, conform declaratiei de avere din 15 iunie, este proprietar al unui apartament, in Constanta, al unei case, in Bucuresti, al unui autoturism, din 2008, si al unui cont bancar de investitii, in suma de 23.714 lei.

Anca Boagiu a contractat un imprumut bancar de 285.000 de lei, scadent in 2027, si o datorie de 40.000 de euro, returnabila in 2038, la o persoana fizica.

Ministrul Transporturilor, in anul fiscal incheiat, a obtinut 66.489 de lei, ca vicepresedinte al Senatului Romaniei, si 16.853 de lei din activitati extraparlamentare, respectiv "asistenta derulare contract". Demnitarul a primit si de la Senat 91.000 de lei, suma forfetara destinata cheltuielilor biroului senatorial.

Anca Boagiu are inele, cercei, bratari si ceasuri estimate la 15.000 de euro, "rame", tacamuri, vase si vaze, de 7.000 de euro, obiecte de cult, icoane si colectii de arta, in valoare de 20.000 de euro, bunurile enumerate fiind cumparate sau mostenite. Mediafax

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Calcul impozit pe profit. Exemplu si reglementari cheie

    • Impozitul pe profit reprezinta o obligatie fiscala esentiala pentru companiile care isi desfasoara activitatea in Romania. Determinarea acestuia implica aplicarea unei cote de impozitare, conform legislatiei fiscale in vigoare. In acest articol, vom analiza reglementarile cheie legate de impozitul pe profit si vom oferi un exemplu practic pentru a intelege mai bine procesul de calcul si obligatiile asociate. » citeste mai departe aici

  • Legea contabilitatii, modificata prin OUG 138/2024. Balanta de verificare trebuie intocmita lunar

    • OUG 138/2024 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal-bugetar, precum si pentru reglementarea altor masuri a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1222 din 5 decembrie 2024 si prevede, printre altele, mai multe modificari asupra Legii contabilitatii. Conform documentului, balanta de verificare va trebui sa fie intocmita lunar. Legea contabilitatii, modificata prin OUG 138/2024. Balanta de verificare trebuie intocmita lunar Referitor la balanta de verificare,...» citeste mai departe aici

  • Inventariere anuala. Trebuie efectuata obligatoriu la data de 31 decembrie?

    • Scopul inventarierii anuale este acela al stabilirii situatiei patrimoniale reale a societatii, respectiv a tuturor elementelor de active, datorii si capitaluri inregistrate in evidentele societatii in baza carora se intocmesc situatiile financiare anuale. Inventarierea anuala este reglementata la alin 2 al punctului 1 din Normele privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii aprobate prin OMFP 2861/2009: 1. -...» citeste mai departe aici

  • 10+ Noutati Fiscale pentru 2025 care va vor afecta activitatea

    • Cu ce probleme majore va veti confrunta in 2025? Este suficient sa parcurgeti lucrarea Taxare 2025. Noutatile Codului fiscal care expune clar absolut toate schimbarile intrate recent in vigoare (sau care vor intra curand), grupate in 2 mari categorii, cu subiecte esentiale pentru mediul fiscal-contabil: A. Noutati fiscale 1. Taxa pe valoarea adaugata 2. Impozit pe veniturile microintreprinderilor 3. Accize 4. Noutati privind salarii si beneficii extrasalariale 5. Sistemul RO...» citeste mai departe aici

  • Semnare bilant anual. Conform OUG 138/2024, este necesara si semnatura reprezentantului legal al firmei

    • Legea contabilitatii a fost modificata prin OUG 138/2024 si prevede mai multe schimbari in privinta bilantului anual. A fost introdusa prevederea conform careia situatiile financiare anuale trebuie semnate in mod obligatoriu si de reprezentantul legal al firmei. Semnare bilant anual. Conform OUG 138/2024, este necesara si semnatura reprezentantului legal al firmei OUG 138/2024 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal-bugetar, precum si pentru reglementarea altor...» citeste mai departe aici

  • E-TVA: Obligatiile privind Notificarea de conformare, amanate pana pe 1 iulie 2025

    • Conform OUG 138/2024, anumite obligatii privind Notificarea de conformare RO e-TVA au fost amanate pana pe 1 iulie 2025. OUG 138/2024 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal-bugetar, precum si pentru reglementarea altor masuri a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1222 din 5 decembrie 2024. E-TVA: Obligatiile privind Notificarea de conformare, amanate pana pe 1 iulie 2025 A fost modificat OUG nr. 70/2024 in vederea amanarii pana la data de 1 iulie 2025 a...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016