Raportul Special
realizat de specialisti
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si cel al Comunicatiilor, Valerian Vreme, detin cele mai multe terenuri intravilane, apartamente si case, comparativ cu ceilalti membri ai Guvernului nou numiti, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este cel mai indatorat, dar pe termen lung.
Gheorghe Ialomitianuare sase terenuri intravilane, in suprafata totala de 5.978 metri patrati, un apartament si doua case, in orasul Brasov si judetul Brasov, conform declaratiei de avere depusa de acesta la 14 iunie, in care se specifica faptul ca bunurile imobiliare enumerate au fost mostenite de sotia acestuia, au fost castigate in instanta sau au fost cumparate.
De asemenea, ministrul Finantelor detine un cont curent bancar, in suma de 19.000 de lei, si nu are credite la banci sau datorii la persoane fizice. Venitul anual declarat este de aproximativ 170.000 de lei si provine din indemnizatia de parlamentar si din salariul de profesor, precum si din activitatea sotiei sale. Gheorghe Ialomitianu mai este proprietar a patru tablouri care, conform documentului citat, reprezinta "peisaje" si sunt estimate la o valoare de 38.000 de lei.
Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, are un teren agricol, de 1.865 metri patrati, doua terenuri intravilane, cu o suprafata cumulata de 2.465 metri patrati, trei apartamente, o casa si doua spatii comerciale, in Onesti si Bacau, toate obtinute prin cumparare, potrivit declaratiei de avere depusa de demnitar la 10 iunie.
Vreme detine actiuni la o banca, in valoare de 30.000 de euro, dar a contractat si doua credite, de 1.000 de euro, respectiv 20.000 de lei, scadente in acest an.
Veniturile familiei Vreme, in anul fiscal de referinta, au fost de aproximativ 250.000 de lei, ele provenind din indemnizatii, salarii, dividende, chirii sau din vanzarea unor actiuni detinute la o banca.
Conform declaratiei de interese, depusa la aceeasi data ca si declaratia de avere, actualul ministru al Comunicatiilor este actionar, impreuna cu sotia sa, la cinci societati comerciale.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, are in proprietate doua terenuri intravilane, in suprafata cumulata de 4.400 metri patrati, si a doua case, acestea fiind situate intr-o comuna din judetul Timis si in Timisoara, conform declaratiilor de avere a acestuia, actualizata in iunie.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Valeriu Tabara are depozite bancare in valoare de 108.000 de lei, dar si credite bancare de 10.000 de euro, respectiv 155.000 de lei. Potrivit documentului, ministrul detine un autoturism, din 2007, cumparat in rate. Veniturile declarate de actualul ministru al Agriculturii sunt de aproximativ 275.000 de lei si provin din activitatile sale parlamentara, universitara, academica si de cercetare stiintifica.
Noul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, este proprietar al unui teren intravilan, de 1.929 metri patrati, in judetul Cluj, al unei case si al unui spatiu comercial, in municipiul Bistrita. Potrivit declaratiilor de avere si de interese, depuse la 2 iunie, familia Botis detine tablouri estimate la 3.000 de euro, iar sotia ministrului este actionar unic al unei societasi comerciale care i-a adus venituri si dividende in valoare cumulata de 210.000 lei.
Veniturile anuale ale familiei Botis sunt completate de indemnizatia de parlamentar a actualului ministru, in valoare de 58.000 de lei, si de alte 22.000 de lei care provin de la Universitatea Tehnica din Cluj, ca rezultat al activitatii de doctorand a sotiei demnitarului.
Ministrul Economiei, Ion Ariton, conform declaratiei sale de avere depusa pe 14 iunie, nu detine terenuri, ci doar un apartament, mostenit, o casa, ambele in Sibiu, precum si o casa de vacanta, in judetul Sibiu. Ariton are actiuni de aproximativ 45.000 de lei, la o banca, dar si datorii de 30.000 de euro, scadente in 2011, la doua persoane fizice.
Potrivit documentului citat, ministrul Economiei are un autoturism de lux, cumparat in 2008, iar veniturile familiei sunt constituite din indemnizatia de parlamentar a actualului ministru si din activitatea de medic de familie a sotiei acestuia.
Dintre noii ministri ai Cabinetului Boc, Anca Boagiu are averea cea mai mica, dar cele mai mari datorii. Actualul ministru al Transporturilor, conform declaratiei de avere din 15 iunie, este proprietar al unui apartament, in Constanta, al unei case, in Bucuresti, al unui autoturism, din 2008, si al unui cont bancar de investitii, in suma de 23.714 lei.
Anca Boagiu a contractat un imprumut bancar de 285.000 de lei, scadent in 2027, si o datorie de 40.000 de euro, returnabila in 2038, la o persoana fizica.
Ministrul Transporturilor, in anul fiscal incheiat, a obtinut 66.489 de lei, ca vicepresedinte al Senatului Romaniei, si 16.853 de lei din activitati extraparlamentare, respectiv "asistenta derulare contract". Demnitarul a primit si de la Senat 91.000 de lei, suma forfetara destinata cheltuielilor biroului senatorial.
Anca Boagiu are inele, cercei, bratari si ceasuri estimate la 15.000 de euro, "rame", tacamuri, vase si vaze, de 7.000 de euro, obiecte de cult, icoane si colectii de arta, in valoare de 20.000 de euro, bunurile enumerate fiind cumparate sau mostenite. Mediafax
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Atentie! S-a modificat Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscalPDL: Noul acord cu FMI, facut pentru ca Romania sa evite intrarea in incapacitate de plata6.000 de angajati MFP vor fi dati afaraIncredibil: Deputatii PDL sustin ca au votat din greseala legile privind TVA la alimente si neimpozitarea pensiilorIndira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeazaUltimele articole
Noile taxe din Codul fiscal 2016 pentru PFA si pentru cei cu venituri din activitati independente si drepturi de autorNoul Cod fiscal obliga firmele sa devina investigatori fiscaliBanii din acciza merg la bugetul DPIISIALOMITIANU: Guvernul Ponta introduce "pe sub mana" mai multe taxe fata de cele convenite cu FMIRelaxare fiscala marca PDL: micsorarea cotei unice de la 16% la 12%Sfaturi de la experti
Diferente la cantarire deseuri
Intrebare: Societatea trimite deseurile pe baza unei cantariri, insotite de un aviz (care contine cantitatea cantarita in societate), catre societatea care recicleaza deseurile. La societatea de reciclare, aceste deseuri sunt recantarite,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Extindere activitate Uber/Bolt
Intrebare: Am o societate platitoare de impozit pe profit, cu cod special de TVA, care efectueaza transport de persoane pe platforma Bolt. Firma aceasta doreste sa isi mareasca numarul de masini inscrise in platforma Bolt, adaugand masini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Subiectele saptamanii
Legea contabilitatii, modificata prin OUG 138/2024. Balanta de verificare trebuie intocmita lunar
Inventariere anuala. Trebuie efectuata obligatoriu la data de 31 decembrie?
10+ Noutati Fiscale pentru 2025 care va vor afecta activitatea
E-TVA: Obligatiile privind Notificarea de conformare, amanate pana pe 1 iulie 2025
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA