Impartirea fondurilor guvernamentale alocate in baza Ordonantei 7/2006
Biroul de presa al Guvernului a facut urmatoarele precizari, pentru o corecta informare a publicului:
?Fondurile guvernamentale alocate in baza Ordonantei 7/2006 nu au fost acordate pe criterii politice, ci in functie de stadiul investitiilor aflate in derulare, in baza cererilor de finantare depuse in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, de catre autoritatile publice locale. Executivul a alocat 386 de milioane de lei pentru continuarea finantarii a peste 1000 de proiecte de investitii aprobate deja, in cadrul acestui Program.
Din punct de vedere statistic, suma de 126,7 milioane de lei alocata de Guvern pe componenta baze sportive a fost distribuita in felul urmator:
- 31% catre administratii PSD+PC
- 28% catre administratii PNL
- 27% catre administratii PDL
- 9% catre administratii UDMR
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- 5% catre administratiile care apartin altor formatiuni.
Pentru componenta infrastructura, cei 259,3 milioane de lei, au fost alocati in felul urmator:
- 37% catre administratii PDL
- 27% catre administratii PSD+PC
- 16% catre administratii PNL
- 14% catre administratii UDMR
- 6% catre administratiile care apartin altor formatiuni
Subliniem ca alocarea sumelor potrivit acestui Program guvernamental s-a facut in fiecare an, in functie de evolutia si stadiul investitiilor si in baza cererilor de finantare depuse de autoritatile locale, potrivit legii.
De la debutul programului au fost finantate 2500 proiecte in valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar 600 au fost finalizate si puse in functiune. In 2009 si 2010 au fost alocati aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru acest program, restul de 2 miliarde fiind alocati din 2006 p?na in 2009.
Fondurile alocate proiectelor potrivit OUG 7/2006 au fost prevazute in fiecare an in Legea Bugetului de Stat - inclusiv in anul 2011 - si nu se suporta din Fondul de Rezerva Bugetara la dispozitia Guvernului.
Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural a demarat in 2006, valoarea lui fiind, p?na in 2012, de 4 miliarde de lei pentru partea de infrastructura (ce cuprinde retele de apa, canal, retele de distributie apa, poduri, podete, platforme menajere) si de 525 de milioane de lei pentru componenta ?Baze sportive in mediul rural?. (Sursa: Guvernul Romaniei)
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
SRL intreprindere sociala
Intrebare: O fundatie cu peste 50 de angajati (domeniul de activitate: centre sociale educationale si policlinici sociale) doreste sa devina asociat unic intr-o SRL. SRL se va infiinta tot in domeniul medical, avand ca forma de organizare un centru de recuperare. Infiintarea SRL de tip intreprindere sociala este necesara, deoarece ar fi o intreprindere sociala, iar cea mai mare parte a profitului trebuie reinvestita in SRL si in scopul pentru care a fost creat. Va rog sa-mi spuneti avantajele SRL ca...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Imprumut intre societati
Intrebare: Va rog sa ne consiliati si sa imi spuneti daca in cazul imprumuturilor dintre doua societati comerciale neafiliate se poate stipula in contract dobanda sau nu? Este aceasta indicata sau nu? Mentionam ca aceasta este o exceptie, societatea nu a mai acordat imprumuturi de acest gen.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Regim fiscal prejudiciu produs de prestator intracomunitar
Intrebare: Societatea din Romania, platitoare de TVA, are contract cu o firma din Olanda (cu cod valid de TVA) pentru prestarea de servicii de incarcare/descarcare pentru importul de marfa ajunsa in portul Rotterdam. Din portul Rotterdam, marfa ajunge in Romania pe cale rutiera. De cateva ori, societatea din Rotterdam a gresit incarcarea tirurilor cu marfa care nu era destinata societatii din Romania, iar aceasta din urma a trebuit sa plateasca serviciile de transport rutier (servicii cu TVA). In urma...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<