Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozit aferent tichete cadou oferite in scopul stimularii vanzarilor

14-Oct-2010
6448
de Irina Coma

Intrebare:

Societatea X avand ca obiect de activitate Comertul cu ridicata al materialelor de constructii intentioneaza sa ofere tichete cadou in scopul stimularii vanzarilor persoanelor fizice angajate ale partenerilor nostrii din magazinele acestora. Scopul ocordarii acestor bonusuri este de al stimula pe vanzator sa prezinte caracteristicile si avantajele produselor cumparate de la compania noastra potentialilor cumparatori. Acestea se vor acorda in baza unui program stabilit de compania noastra si anume pentru o vanzare de 2.500 ron+ TVA se va acorda un tichet, pentru o vanzare de 5.000 ron + TVA se vor acorda doua tichete.

Intrebare:

Avand in vedere ca aceste tichete se acorda unor persoane fizice care nu sunt salariatii nostrii care sunt impozitele si contributiile ce trebuiesc platite si cum se vor declara. Ce documente trebuie sa avem?


Raspuns:

In conditiile in care tichetele cadou se acorda in scopul promovarii produselor si stimularii vanzarilor direct persoanelor fizice, salariati ai partenerilor dvs., acestea nefiind salariatii unitatii dvs., astfel de venituri sunt considerate pentru persoanele fizice ca fiind venituri din alte surse, fiind reglementate la art 78 din Codul fiscal, societatea care le acorda avand obligatia sa retina la sursa impozitul pe venit de 16%. In acest caz veti declara impozitul in Declaratia 100 la rubrica Impozit pe alte venituri ale persoanelor fizice. Tichetele cadou le veti acorda pe baza unor liste, care sa cuprinda semnatura persoanelor care le-au primit in cadrul campaniei respective.

Conform art. 21 alin. (2) lit. c) din Codul fiscal, sunt deductibile fiscal cheltuielile de reclama si publicitate efectuate in scopul popularizarii firmei, produselor sau serviciilor, in baza unui contract scris, precum si costurile asociate producerii materialelor necesare pentru difuzarea mesajelor publicitare. Se includ in categoria cheltuielilor de reclama si publicitate si bunurile care se acorda in cadrul unor campanii publicitare ca mostre, pentru incercarea produselor si demonstratii la punctele de vanzare, precum si alte bunuri si servicii acordate cu scopul stimularii vanzarilor.

Cheltuiala cu aceste tichete cadou este deductibila la calculul impozitului pe profit in conditiile in care exista un regulament aprobat de conducerea societatii pentru organizarea campaniei de marketing pentru promovarea produselor, stimularea vanzarilor, in care sa fie inscrisa perioada de desfasurare, in ce consta, modalitati de promovare, persoane responsabile, beneficiarii tichetelor etc.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016