
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Stiti deja: sistemul de impozitare a dividendelor s-a schimbat in mod semnificativ odata cu intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 79/2017. Dar intrebarea este: ce-i de facut?
Acest act normativ a introdus o contributie obligatorie de sanatate de 10% pentru veniturile pe care le-ati obtinut din dividende si alte surse, daca aceste venituri insumate depasesc 12 salarii minime brute, adica 22.800 de lei.
Cuantumul CASS-ului datorat este unic, indiferent de valoarea veniturilor pentru care se datoreaza! Si se aplica chiar daca beneficiarul dividendelor este salariat. (...detalii aici >>)
Sigur ati discutat cu diferite cunostinte despre toate aceste schimbari si poate v-au spus sa nu va ganditi la ce este mai rau. Noi va sfatuim sa faceti tocmai acest lucru. Pentru a sti ce masuri trebuie sa luati si pentru a evita situatii cu adevarat neplacute.
Asadar, ce poate atrage aplicarea gresita a prevederilor Codului fiscal? Dar a legislatiei privind disciplina financiar-valutara in legatura cu incasarea in numerar a dividendelor?
In cel mai sumbru scenariu pe care putem sa ni-l imaginam se regasesc amenzi uriase, raspundere penala si situatii grave pentru firma, greu de reparat.
Ce este de facut ca sa le evitati? Consultati informatiile venite direct de la un profesionist si cuprinse in lucrarea Impozitarea dividendelor in 2018. (...click aici pentru detalii complete despre lucrare >>)
Veti afla nu doar principalele modificari aduse de O.U.G. nr. 79, ci si cum sa calculati conform legii impozitul pe dividende, sa-l declarati la bugetul de stat si sa completati corect Declaratia informativa anuala privind impozitul retinut la sursa.
Ghidul Impozitarea dividendelor in 2018 va ofera informatii complete despre:
- Modul corect de aplicare a noutatilor aduse de O.U.G. nr. 79
- Contributia sociala OBLIGATORIE de 10%
- Exemple de calcul (...detalii aici >>)
- Studii de caz
Spre exemplu, un pensionar care are calitatea de asociat si care a realizat in anul 2017 venituri din dividende peste plafonul anual de 22.800 lei, plateste in 2018 CASS pentru dividende? Raspunsul la aceasta intrebare, precum si la toate celelalte de care va veti lovi, le veti gasi in lucrarea pe CD Impozitarea dividendelor in 2018.
Sunt atat de multe aspecte dificile de care trebuie sa tineti cont. Avantajul lucrarii este ca explica in detaliu toate problemele practice legate de distribuirea si plata dividendelor. Veti consulta exemple, studii de caz si formule contabile privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de dividende.
Nu stati pe ganduri si faceti-va munca mai simpla!
Cititi aici informatii complete despre lucrarea Impozitarea dividendelor in 2018 >>
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Ca urmare a unei hotarari judecatoresti, instanta decide ca se anuleaza in parte decizia de impunere: 1. venit suplimentar in suma de 10.609 lei, tva aferenta in suma de 8.835 lei si penalitatile si dobanzile aferente. 2. venit...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate x, achizioneaza o constructie noua cu teren in vederea fnantarii pe masura 3. In contractul de vanzare cumparare (din informatiile primite de la notar) valoarea terenului este specificata distinct de valoarea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<