Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitarea dividendelor in 2018. Exemple, studii de caz si formule contabile

25-Ian-2018
6977

Stiti deja: sistemul de impozitare a dividendelor s-a schimbat in mod semnificativ odata cu intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 79/2017. Dar intrebarea este: ce-i de facut?

Acest act normativ a introdus o contributie obligatorie de sanatate de 10% pentru veniturile pe care le-ati obtinut din dividende si alte surse, daca aceste venituri insumate depasesc 12 salarii minime brute, adica 22.800 de lei. 

Cuantumul CASS-ului datorat este unic, indiferent de valoarea veniturilor pentru care se datoreaza! Si se aplica chiar daca beneficiarul dividendelor este salariat. (...detalii aici >>)

Sigur ati discutat cu diferite cunostinte despre toate aceste schimbari si poate v-au spus sa nu va ganditi la ce este mai rau. Noi va sfatuim sa faceti tocmai acest lucru. Pentru a sti ce masuri trebuie sa luati si pentru a evita situatii cu adevarat neplacute.

Asadar, ce poate atrage aplicarea gresita a prevederilor Codului fiscal? Dar a legislatiei privind disciplina financiar-valutara in legatura cu incasarea in numerar a dividendelor? 

In cel mai sumbru scenariu pe care putem sa ni-l imaginam se regasesc amenzi uriase, raspundere penala si situatii grave pentru firma, greu de reparat.

Ce este de facut ca sa le evitati? Consultati informatiile venite direct de la un profesionist si cuprinse in lucrarea Impozitarea dividendelor in 2018. (...click aici pentru detalii complete despre lucrare >>)

Veti afla nu doar principalele modificari aduse de O.U.G. nr. 79, ci si cum sa calculati conform legii impozitul pe dividende, sa-l declarati la bugetul de stat si sa completati corect Declaratia informativa anuala privind impozitul retinut la sursa.

Ghidul Impozitarea dividendelor in 2018 va ofera informatii complete despre:

- Modul corect de aplicare a noutatilor aduse de O.U.G. nr. 79
- Contributia sociala OBLIGATORIE de 10%
- Exemple de calcul (...detalii aici >>)
- Studii de caz

Spre exemplu, un pensionar care are calitatea de asociat si care a realizat in anul 2017 venituri din dividende peste plafonul anual de 22.800 lei, plateste in 2018 CASS pentru dividende? Raspunsul la aceasta intrebare, precum si la toate celelalte de care va veti lovi, le veti gasi in lucrarea pe CD Impozitarea dividendelor in 2018.

...vedeti aici 12 subiecte de mare actualitate tratate in lucrarea Impozitarea dividendelor in 2018 >>

Sunt atat de multe aspecte dificile de care trebuie sa tineti cont. Avantajul lucrarii este ca explica in detaliu toate problemele practice legate de distribuirea si plata dividendelor. Veti consulta exemple, studii de caz si formule contabile privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de dividende.

Nu stati pe ganduri si faceti-va munca mai simpla!

Cititi aici informatii complete despre lucrarea Impozitarea dividendelor in 2018 >>

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Amnistie fiscala 2024: Contribuabilii trebuie sa depuna cererile pana pe 25 noiembrie

    • Amnistia fiscala pentru anul 2024 a fost implementata prin OUG 107/2024 si prevede mai multe facilitati fiscale, atat pentru persoanele juridice, cat si pentru cele fizice. Termenul limita pentru a beneficia de acestea este data de 25 noiembrie 2024. Amnistie fiscala 2024 - ce facilitati se acorda 1. anularea dobanzilor, penalitatilor si a tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv; 2. anularea dobanzilor, penalitatilor si a...» citeste mai departe aici

  • OUG 125/2024. Se amana pana la 31 decembrie 2024 aplicarea amenzilor pentru nedotarea cu case de marcat

    • Se amana din nou aplicarea contraventiilor pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, conform OUG 125/2024. Prin actul normativ au fost introduse si alte obligatii de raportare. OUG 125/2024. Se amana pana la data de 31 decembrie 2024 aplicarea amenzilor pentru nedotarea cu aparate de marcat Reamintim ca prin OUG 115/2023 a fost amanata, pana la data de 1 octombrie 2024, aplicarea sanctiunii prevazute de lege pentru nedotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat...» citeste mai departe aici

  • Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAF

    • ANAF Ialomita anunta, printr-un comunicat de presa, ca a fost publicata lista contribuabililor persoane juridice care au declarat si au achitat la scadenta obligatiile fiscale de plata si care, la finele trimestrului III 2024, nu mai inregistrau obligatii fiscale restante. Lista contribuabililor bun-platnici a fost publicata pe portalul ANAF Conditiile legale necesar a fi indeplinite in acest scop: a) toate declaratiile fiscale sunt depuse, pe perioada de prescriptie a dreptului de a...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016