
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Deducerile in 2022 - studii de caz detaliate
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat recent un comunicat de presa cu privire la acordarea bonificatiilor de care pot beneficia contribuabilii care depun la timp Declaratia Unica.
Masurile legislative din domeniul fiscal, implementate de Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru a reduce impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei si vietii romanilor, au determinat modificarea formularului „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”, al carei termen de depunere s-a prelungit pana la 30 iunie 2020.
Daca declaratia unica privind venitul realizat in anul 2019 se depune pana la 30 iunie 2020, inclusiv, se acorda urmatoarele bonificatii:
- pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau prin compensare integral pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv;
- pentru depunerea declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, numai daca este indeplinita conditia privind plata, mentionata anterior, caz in care se acorda ambele bonificatii.
De aceste bonificatii pot beneficia si persoanele care:
- in anul 2019, au realizat venituri pentru care au obligatia depunerii numai a declaratiei unice privind venitul estimat (Capitolul II din declaratia unica);
- au optat in anul 2019 pentru plata CAS sau a CASS. Bonificatia se determina de contribuabil si se evidentiaza in mod distinct in declaratia unica privind venitul realizat, obligatiile de plata determinandu-se prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei.
Mentionam ca, in cazul in care contribuabilii au depus declaratia unica pentru veniturile realizate in anul 2019, indiferent de modalitatea de depunere, fara acordarea bonificatiilor, pot beneficia de acestea, prin depunerea unei declaratii rectificative pana la 30 iunie 2020, inclusiv, cu respectarea conditiilor mentionate mai sus.
Reamintim contribuabililor ca obligatiile fiscale se pot indeplini utilizand metode de comunicare la distanta prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declaratiilor si obtinerea de informatii), iar plata poate fi efectuata prin internet banking sau ghiseul.ro.
Pentru mai multe detalii despre noul model al Declaratiei Unice, click AICI.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Deducerile in 2022 - studii de caz detaliate
Sfaturi de la experti
Livrare produse electronice catre Universitate
Intrebare: Firma ABC SRL a livrat catre Universitatea de Vest - Timisoara in 05.07.2022 o tabla interactiva si un smart TV si acum Universitatea ne cere sa dam o declaratie prin care spunem ca nu raportam in e-Factura aceasta factura, ci sa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O SRL din Romania are doi asociati: unul persoana juridica din Olanda, iar celalalt persoana fizica Olandeza. Asociatul persoana fizica doreste sa cedeze partile sale sociale la valoare nominala, persoanei juridice. Valoarea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<