Raportul Special
realizat de specialisti
Care este secretul unei companii pentru a rezista in timp? Probabil ca raspunsul la aceasta intrebare este la fel de divers pe cat de multe business-uri de succes gasesti pe piata.
Nu foarte multe companii se pot lauda insa cu o prezenta activa pe piata de business din Romania intinsa pe un sfert de secol.
Omul de afaceri Juergen Schunn spune ca „doar 20% dintre firmele infiintate in 1990 exista si astazi”.
Auto Schunn, compania fondata in 1993 de catre acesta, este una dintre firmele care a reusit sa reziste pe piata in tot acest timp. Performanta este cu atat mai mare, cu cat mediul de afaceri post decembrist nu fost printre cele mai propice pentru antreprenoriat:
O piata de business extrem de volatila, indeosebi inainte de anii 2000
O putere de cumparare extrem de scazuta a romanilor in primii ani de dupa iesirea din comunism
O criza financiara feroce care a lovit o lume intreaga, inclusiv Romania, in 2008.
Cartea Verde a Contabilitatii
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Cu toate acestea, astazi compania Auto Schunn se pozitioneaza drept lider pe segmentul de reprezentante auto din vestul Romaniei, fiind unul dintre cei mai importanti parteneri autorizati ai celui mai puternic brand de autoturisme premium din lume, Mercedes-Benz.
Care a fost secretul companiei Auto Schunn?
Domnul Juergen Schunn, fondatorul companiei care ii poarta numele, spune ca a existat un mix de factori care au permis perpetuarea firmei sale de-a lungul celor 25 de ani:
„In spatele succesului afacerii noastre au persistat o serie de factori strategici precum gandirea pe termen lung, investitiile pe masura veniturilor, realizate in mod perpetuu, fapt ce a permis o dezvoltare organica, progresiva, diversificarea strategiei de afaceri prin implementarea de noi idei de dezvoltare a business-ului in sfera activitatilor de dealer auto rulate si auto noi, stabilitate si, nu in ultimul rand, mentinerea unui climat de incredere insuflat la toate nivelele structurii organizationale.”
De asemenea, aceasta a adaugat faptul ca relatiile de parteneriat incheiate cu oameni care impartasesc aceleasi valori cu cele ale companiei au reprezentat au contribuit fundamental la mentinerea companiei Auto Schunn pe un traseu sigur de dezvoltare in toti acesti ani.
In ultimul sfert de secol, compania Auto Schunn s-a dezvoltat pe fundatia unui set de principii solide, care au fost insuflate in mod constant si celor peste 200 de angajati pe care firma ii are in prezent.
Juergen Schunn:
„Echipa Auto Schunn are in componenta o multime de tineri, dar si angajati cu zeci de ani vechime, oameni care au ramas alaturi de noi in toti acesti ani datorita mediului sigur de lucru pe care ne-am straduit sa il dezvoltam si sa il mentinem.”
In cei 25 de ani de activitate pe piata auto de vanzare din Romania, compania estimeaza cifre de vanzari de ordinul zecilor de mii de unitati si o cifra cumulata de afaceri care depaseste 400 de milioane de euro.
Omul de afaceri a tinut sa puncteze faptul ca „un rol vital in dezvoltarea companiei Auto Schunn l-a avut managerul nostru general, cel mai vechi om din firma, doamna economist Elena Kovacs.
Strategiile dezvoltate de domnia sa, dar si parteneriatele pe care le-a initiat si le-a mentinut de-a lungul timpului, au asezat firma pe locul in care se afla astazi: cel mai important dealer de autoturisme din vestul Romaniei, cu cate o reprezentanta auto sau centre de service auto in orasele mari din zona de vest a tarii: Arad, Deva, Suceava, Sibiu si Timisoara, dar si in Germania, cu un showroom Auto Schunn in orasul Westendorf.
Care sunt planurile de viitor?
Ca orice firma care isi respecta trecutul si principiile, Auto Schunn tinteste cu incredere spre viitor, pe un drum care, spune domnul Juergen Schunn, ii va permite, pe de-o parte, sa perpetueze mentalitatea germana insuflata de acesta in urma cu un sfert de secol si care a dainuit pana astazi, dar si sa se mentina ferm pe o linie de dezvoltare durabila.
Juergen Schunn:
”Pe viitor, vom urmari cu atentie toate oportunitatile care se vor ivi in piata si vom dezvolta planuri de actiune pe directiile cele mai benefice pentru companiile noastre.
Ca parte din procesul de extindere a afacerii, ne vom orienta si ne vom extinde in directiile pe care le consideram cele mai oportune avand, totodata, incredere in experienta vasta pe care o avem in acest domeniu de activitate.”
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Modificari TVA: noi criterii pentru anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVAVenituri asimilate salariilor. Studii de caz utileProiect nou MFP: Penalitati reduse la plata cu intarziere si noi exceptii in ordinea stingerii datoriilorNoi obligatii fiscale. Ce declaratii se depun la 27 maiAbonamentele acordate salariatilor pentru transportul in comun. Sunt considerate avantaje in natura?Ultimele articole
10+ Noutati Fiscale pentru 2025 care va vor afecta activitateaCat poate costa serviciul de mentenanta pentru un sistem de detectie incendiu?E-TVA: Obligatiile privind Notificarea de conformare, amanate pana pe 1 iulie 2025Ce modificari adopta Finantele in domeniul accizelor pentru combaterea evaziunii fiscaleDeclaratia Unica in 2025. Ce modificari sunt aduse de ANAF si cum arata noul model de formularArticole similare
Asociatia Societatilor Financiare: Plafonarea dobanzilor la credite ar putea avea efecte negativeCe impozit aplicam pentru veniturile din proprietati imobiliare si din titluri de participare de catre persoanele straineCodul fiscal 2011 - Titlul II (partea a IV-a)Avem o taxa de poluare care nu respecta prevederile UE. Din nou...Scumpirea painii nu este justificataUltimele articole
Ce se va intampla cu PIATA AUTOhtona dupa majorarea salariului minim?Primele semne bune din directia pietei de leasing dupa 2008Recesiunea si companiile de echipamente auto originale (EAO) forteaza furnizorii de nivel 2 si 3 sa aplice noi strategiiCodul fiscal 2011 - Titlul II (partea a VI-a)Venituri neimpozabile la calculul profitului impozabilSfaturi de la experti
Intrebare: Din ce am inteles, SAF-T - raportarea periodica (lunar sau trimestrial) prevede declararea articolelor pe coduri NC achizitionate si vandute in facturile de vanzare si iesire. Este adevarat sau exista obligatia raportarii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Cabinetul are evidenta in partida simpla si plateste impozit pe venit. Emiterea facturii pentru trecerea auto din patrimoniul cabinetului in cel al persoanei fizice ar trebui cumva justificata prin faptul ca persoana fizica este...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA