
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Ministerul Finantelor Publice a publicat ieri un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Impozitul pe profit
De la 1 ianuarie 2018, regimul fiscal aplicabil cheltuielilor reprezentand valoarea creantelor instrainate, potrivit legii, a fost revizuit prin introducerea de prevederi privind limitarea acestor cheltuieli, in limita unui plafon din valoarea creantelor instrainate, scrie theexperts.ro.
Prin introducerea prevederilor Capitolului III, Norme impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne, s-au adus modificari regimului de deducere la calculul rezultatului fiscal a cheltuielilor cu dobanzile si a altor costuri echivalente dobanzii din punct de vedere economic. Mai exact, s-a modificat regula de limitare a nivelului cheltuielilor pe care contribuabilul are dreptul sa le deduca intr-un an fiscal.
Impozitul pe veniturile microintreprinderilor
Conditiile de incadrare a persoanelor juridice romane in categoria microintreprinderilor au fost modificate, astfel:
- majorarea nivelului veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 500.000 euro la 1.000.000 euro;
- eliminarea conditiei privind realizarea veniturilor din consultanta si management in proportie de 20% din veniturile totale;
Impozitul pe venit
Prin OUG nr. 79/2017 se implementeaza masuri fiscale care necesita modificarea, completarea, precum si corelarea normelor metodologice actuale, dupa cum urmeaza:
- Reducerea cotei de impozit pe venit pentru anumite venituri de la 16% la 10% sau de la 10% la 7% in cazul stabilirii platilor anticipate efectuate in contul impozitului anual pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuala.
- Modificarea nivelului deducerii personale de la 300 lei, la 510 lei este necesara actualizarea referintelor din normele metodologice legate de acest nivel.
- Modificarea regimului fiscal referitoare la deducerea CASS din baza de calcul a impozitului pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, precum si in cazul veniturilor din pensii sau/si a diferentelor de pensii acordate, potrivit theexperts.ro.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: O societate inregistrata in scopuri de tva trimestrial achizitioneaza in luna octombrie 2020 mobilier de la o societate din Bulgaria cu reprezentant fiscal in Romania. Am inregistrat ca furnizor, iar reprezentatul fiscal care are...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Exista o lege care prevede ca toate prestarile de servicii, adica toate cheltuielile inregistrate in contul 628 trebuie sa aiba la baza un contract de prestari servicii? Ce se intampla cu prestarile de servicii ocazionale pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<