Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Comunicatiilor a transmis ca proiectul de reglementare a domeniilor .ro ar putea fi aprobat in septembrie

01-Mai-2017
1744

In cadrul primei dezbateri publice privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior ".ro", ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, a declarat ca proiectul de lege privind reglementarea domeniilor de tip ".ro" ar putea fi gata in septembrie si adoptat in sedinta de Guvern.

"Nu ne grabim deloc cu aceasta reglementare privind domeniile ".ro". Ne propunem ca, in septembrie, proiectul de lege sa fie gata, sa-l prezentam si sa-l aprobam in Guvern, iar ulterior sa ajunga in Parlament. Am avut o consultare publica a partilor implicate, ce a avut la baza un chestionar online, iar rezultatele sunt gata. in momentul in care realizezi o reglementare, este foarte important sa tinem seama de parerea celor implicati. Ne vom duce pe argumente atunci cand vom intocmi proiectul de lege. Se va pleca de la legislatia europeana. Cand finalizam aceasta discutie, vom forma un Grup de lucru care se va apuca sa redacteze textul de lege. Intrarea in vigoare a noilor prevederi nu am stabilit-o, pentru ca nu stiam care este opinia oamenilor cu privire la domeniile care sunt deja inregistrate. Cu siguranta, nimeni nu doreste sa apara abuzurile atunci cand vorbim despre suspendarea sau anularea de domenii. Eu consider ca o minima reglementare a domeniilor ".ro" face aceste domenii mai credibile si mai sigure pentru oameni. Cred ca asta ar putea stimula si atrage oamenii catre o zona mai sigura", a declarat Jianu, citat de Agerpres.

Informatiile au avut la baza un chestionar online cu 627 de respondenti, iar intrebarile au fost structurate pe mai multe paliere. Astfel, in urma consultarii publice a rezultat faptul ca mai mult de jumatate (54%) dintre respondenti considera ca Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI - Bucuresti) ar trebui sa fie entitatea statului care sa gestioneze domeniile respective, in timp ce peste un sfert dintre cei chestionati (29%) sustin ca acest lucru trebuie sa cada in sarcina unei entitati multi-statement, aminteste Agerpres.

Totodata, majoritatea celor intervievati (37%) au mentionat ca valabilitatea unui domeniu ".ro" ar trebui sa fie de un an, iar 22% intre 1 si 5 ani. in acelasi timp, 55% dintre cei intervievati au spus ca suspendarea temporara a unui domeniu ar trebui sa se faca numai in baza unui mandat de catre o instanta, iar 53,4% in cazul unei activitati care pune in pericol vizitatorii domeniului respectiv.

Cat priveste anularea unui domeniu, cei mai multi dintre respondenti (77,2%) au mentionat ca aceasta se poate face numai printr-o hotarare judecatoreasca, in timp ce 36,4% afirma ca aceasta se poate realiza daca un tert face dovada detinerii dreptului de marca inregistrata.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016