
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Pentru anul 2019 suma care va fi platita catre administratorii Pilonului II de pensii va fi de cu aproape un miliard de lei mai mare decat anul trecut, respectiv 8,65 miliarde de lei, fata de 7,71 miliarde de lei in 2018, potrivit declaratiilor facute de ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai.
"In pofida a ceea ce spun unii clarvazatori care ne critica incontinuu vreau sa spun ca suma care va fi platita in 2019 catre administratorii Pilonului II de pensii este de 8,65 miliarde de lei, fata de 7,71 miliarde de lei, cat a fost in anul 2018. Iata ca nu avem in intentie sa desfiintam Pilonul II de pensii, ba chiar in acest an va primi sume mai mari, asa cum si in 2018 a primit sume mai mari fata de anul 2017. Din 2017 ni se tot spune ca vrem sa desfiintam Pilonul II, dar noi an de an achitam sume mai mari. Nu ne-am gandit la vreo desfiintare, de altfel nici nu putem face acest lucru si nici nu ni-l dorim. Singura noastra dorinta este ca oamenii sa fie informati de randamentul fondurilor, de randamentul pe care administratorii de pensii private il aduce pensionarului sau viitorului pensionar", a spus Budai.
Datele publicate la finalul lunii ianuarie 2019 de Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), arata ca, la 31 decembrie 2019, fondurile de pensii private obligatorii aveau active in valoare de 47,6 miliarde de lei, 19,7% mai mult fata de nivelul existent in luna similara a anului trecut.
Pe pilonul II sunt active urmatoarele fonduri de pensii: BCR, BRD, Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tau, NN si Vital.
Citeste si:
Retragerea de la Pilonul II de Pensii: ASF a publicat modelul de cerere-cadru >>>
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Societate A platitoare de TVA lunar in regim normal, cumpara un utilaj de la o societate B, platitoare de TVA la incasare, tranzactia fiind efectuata in luna ianuarie 2020. Societatea A deduce taxa pe valoarea adaugata in luna...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In septembrie 2020 firma A din Romania a primit niste componente de la firma B din China, pentru care s-a facut proces verbal de custodie. TVA in vama s-a achitat pentru importul din China de catre firma A. Marfa a fost comandata...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<