Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MIPE lanseaza modulul 'Cereri de finantare' al sistemului informatic MySMIS2021 pentru ca fondurile europene sa fie mai usor accesate

16-Iun-2023
996
MIPE lanseaza modulul 'Cereri de finantare' al sistemului informatic MySMIS2021 pentru ca fondurile europene sa fie mai usor accesate

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lanseaza modulul „Cereri de finantare” al sistemului informatic MySMIS2021, sistemul unic de management al informatiei prin care vor fi accesate fondurile in valoare de 46 miliarde euro, alocate Romaniei prin Politica de Coeziune 2021-2027.

Incepand de astazi, prin intermediul noului modul al platformei dezvoltate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Autoritatile de Management vor lansa apeluri pentru proiecte cu finantare europeana, iar cei interesati vor putea depune digital toate documentele de accesare a acestora, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene.

„Venim in intampinarea beneficiarilor atat prin lansarea acestui modul intr-un timp scurt, cat si prin felul in care aceasta functionalitate a aplicatiei MySMIS2021 a fost gandita. Acest modul va facilita introducerea informatiilor de catre solicitanti, fiind programat astfel incat sa permita completarea de informatii structurate si atasarea de documente aferente in sectiuni definite, facand mai usoara elaborarea si transmiterea cererilor de finantare. Aceste facilitati ale sistemului informatic MySMIS2021 si cele ce vizeaza interoperabilitatea cu alte sisteme informatice vor contribui la eficientizarea si accelerarea atragerii fondurilor europene alocate Romaniei. Reamintesc faptul ca potentialii beneficiari au la dispozitie un buget de investitii de 46 miliarde euro, aproape dublu fata de cel disponibil in ciclul financiar anterior. si pentru aceasta etapa de dezvoltare a MySMIS2021 doresc sa le multumesc partenerilor implicati, in special dezvoltatorului sistemului informatic – Serviciului de Telecomunicatii Speciale”, a declarat ministrul Marcel Bolos.

Utilizatorii sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021 vor avea la dispozitie un call-center de suport specializat, dezvoltat tehnic de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operat de catre MIPE, la numarul unic de telefon 031.9268.

Ce este MySMIS2021?

MySMIS2021/SMIS2021 este o aplicatie cu un nivel ridicat de sofisticare si flux 100% digital, elimina in totalitate documentele in format tiparit, reduce birocratia, asigura securitate ridicata si transparenta in procesul de accesare a fondurilor europene. Prima functionalitate importanta a aplicatiei a fost modulul „Autentificare si autorizare” disponibil din data de 16 mai 2023.

MySMIS2021/SMIS2021 , in sprijinul beneficiarilor

Pentru a veni in intampinarea beneficiarilor, sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021 vine cu o serie de noutati in comparatie cu cel utilizat in exercitiul financiar 2014-2020. In cadrul aplicatiei MySMIS2021 solicitantii de fonduri europene au posibilitatea de a depune electronic declaratia unica prin care isi vor asuma ca au respectat toate cerintele pentru depunerea cererii de finantare si indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute in Ghidul solicitantului. Ulterior, in cazul in care proiectul este admis la contractare vor prezenta toate documentele justificative. Aceasta abordare va simplifica si eficientiza inclusiv procesul de evaluare a cererilor de finantare depuse.

Totodata, prin indicatorii de etapa, monitorizarea si evaluarea proiectelor va putea fi asigurat progresul implementarii proiectului, intr-o maniera obiectiva si transparenta.

Suplimentar, sistemul va asigura un plan de monitorizare a proiectelor ce va avea ca efect consolidarea si eficientizarea intregului proces de catre autoritatile de management/organismele intermediare, precum si implementarea acestora.

In vederea cresterii calitatii serviciilor publice, sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021 faciliteaza schimbul de date cu sisteme informatice ale altor autoritati, in baza principiului interoperabilitatii.

Totodata, in dezvoltarea sistemului informatic s-a pus accent pe corelarea informatiilor si preluarea automata a acestora in diverse sectiuni ale aplicatiei, pentru a reduce timpul necesar completarii informatiilor de catre utilizatori, precum si simplificarea procesului, prin comasarea sau eliminarea mai multor interfete din sistem informatic MySMIS2014. De asemenea, la nivelul MySMIS2021 s-a optimizat modalitatea de construire si modificare a bugetului proiectului, iar informatiile introduse se coreleaza automat cu alte sectiuni, in functie de tipul bugetului, dupa caz.

Astfel, sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021 asigura o utilizare facila, transparenta, nediscriminatorie si simplificata la fondurile europene, avand ca obiective principale:

– reducerea birocratiei pentru beneficiari;

– reducerea duratei proceselor de evaluare, selectie si contractare, pentru respectarea termenelor si conditiilor prevazute de reglementarile legale aplicabile in domeniu;

– eficientizarea procesului de implementare si monitorizare a proiectelor de catre autoritatile responsabile.

Despre MySMIS2021/SMIS2021

Sistemul informatic se acceseaza prin intermediul linkului https://mysmis2021.gov.ro. Potentialii beneficiari pot accesa contul unic pentru a introduce deja documentele preliminare necesare procesului de accesare a fondurilor europene. De asemenea, acestia au acces la raspunsurile la intrebarile frecvente ce apar in utilizarea aplicatiei, precum si un sistem de Helpdesk prin care vor putea obtine rapid raspunsuri la intrebari.

Un manual de utilizare a platformei este disponibil AICI.

Institutia reaminteste faptul ca MIPE a publicat calendarul consolidat al apelurilor de proiecte in 2023, pentru programele cu finantare din fonduri europene, care sa permita o corelare a diferitelor surse, atat din Politica de Coeziune 2021-2027, cat si din PNRR. Calendarul este disponibil aici: https://mfe.gov.ro/calendar-apeluri-de-proiecte/.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "MIPE lanseaza modulul 'Cereri de finantare' al sistemului informatic MySMIS2021 pentru ca fondurile europene sa fie mai usor accesate":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016