Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MMACA: Grila de punctaj pentru Start-Up Nation va fi modificata!

11-Oct-2019
3451

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat anunta ca, dat fiind propunerile venite din partea mediului de afaceri in urma consultarilor cu ministrul de resort, o noua grila de punctaj va fi inaintata de minister spre dezbatere publica.

Ministrul Stefan-Radu Oprea a avut o serie de consultari pentru lansarea celei de-a treia editii a programului Start-Up Nation. Asadar, ca urmare a propunerile formulate in cadrul consultarilor de ieri, o noua grila de punctaj va fi inaintata de minister spre dezbatere publica intr-o saptamana, a anuntat ministrul Stefan-Radu Oprea la finalul dezbaterilor organizate saptamana aceasta.
In debutul interventiei sale, ministrul a prezentat o serie de date statistice comparative cu privire la editiile anterioare ale programului Start-Up Nation, extrase din studiul realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania referitoare la profilul antreprenorului roman.

 “Esenta programului Start-Up Nation este dezvoltarea spiritului antreprenorial, este important ca acesta sa fie un instrument pentru ca antreprenorii sa-si atinga obiectivele mai simplu, mai bine si mai usor. Rezultatele Start-Up Nation confirma faptul ca programul este o poveste de succes, care isi produce efectele si este obligatorie transparenta si continuitatea sa. Ne-am propus ca editia a treia a programului Start-Up Nation sa fie lansata pana la sfarsitul anului, dupa rectificarea bugetara”, a anuntat ministrul Stefan-Radu Oprea.

Participantii la intrunirea cu ministrul pentru Mediul de Afaceri au formulat propuneri de imbunatatire a grilei de punctaj in sensul definirii unor criterii relevante si usor de evaluat, pentru sprijinirea celor aflati la inceput de drum in afaceri. Propunerile vizeaza: 

  • alocarea unei sume mai mari digitalizarii companiilor, 
  • scoaterea criteriului crearii locurilor de munca si al angajarii persoanelor defavorizate,
  • ideea de continuitate a activitatii firmelor,
  • limitarea instrainarii unor procente din firma, cu exceptia cesiunii a maximum 49% din partile sociale unor investitori de tip „business angels”.

Totodata, se propune identificarea domeniilor prioritare sprijinite prin program (servicii vs. productie, de exemplu), o definire mai clara a codurilor CAEN in grila de punctaj si responsabilizarea antreprenorilor in implementarea proiectelor. 

Alte propuneri abordate de consultanti: posibilitatea introducerii cofinantarii sau distribuirea omogena a fondurilor din program pentru toate judetele, pentru a se mentine ideea de „program national”.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016