Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi concluzii privind locurile de munca, cresterea economica, investitiile si competitivitatea

05-Sep-2016
1809

Viceprim-Ministrul Costin Borc, Ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a avut la inceputul luni septembrie o intrevedere cu Jyrki Katainen, Vice-Presedinte al Comisiei Europene si Comisar European pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate. In cadrul discutiilor, au fost abordate subiecte referitoare la sustinerea investitiilor in cadrul Planului de Investitii pentru Europa (Planul Juncker), implicit la dezvoltarea sectorului IMM-urilor, dar si la proiectul Romania competitiva.


S-a pus accent pe modalitatile de stimulare a investitiilor in vederea consolidarii sectorului de afaceri, dar si de facilitare a accesului la finantare, in special a intreprinderilor mici si mijlocii. De asemenea, o importanta deosebita se acorda si implementarii celui de-al treilea pilon al Planului de investitii, in vederea imbunatatirii mediului de afaceri intern.

Ca urmare a masurilor de implementare a Planului Juncker, Romania are in prezent 8 proiecte de investitii depuse pe portalul european pentru proiecte de investitii, in valoare totala de peste 570 milioane de euro, in domenii precum eficienta energetica, educatie, agricultura ecologica. Totodata, o serie de proiecte, care totalizeaza peste 470 milioane de euro, se afla in faza de evaluare a directiilor de specialitate ale Comisiei Europene. in analiza se afla alte 14 solicitari de imbunatatire a calitatii proiectelor prin acordarea de consiliere in cadrul European Investment Advisory Hub. Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si Ministerul Finantelor Publice monitorizeaza, la nivel national, Planul de Investitii pentru Europa. MECRMA a stabilit un punct de contact national si, de asemenea, faciliteaza periodic discutii intre BEI si companii cu capital de stat interesate de contractarea imprumuturilor BEI/FESI. BEI are in paralel discutii si cu companii mari private pentru finantare prin acelasi program.

Referitor la strategia Romania Competitiva, Viceprim-ministrul Costin Borc a precizat ca obiectivele vizate de aceasta se refera la stimularea cresterii economice de la 3% la 5% pana in 2020 printr-un plan de reforme structurale in 16 domenii cheie cu impact asupra celor 3 factori care determina PIB-ul potential: productivitate, forta de munca si capital.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Economiei, Romania competitiva-un proiect pentru o dezvoltare economica sustenabila traverseaza un amplu proces de consultare dedicat fiecarui domeniu strategic, cu participarea cat mai multor actori sociali relevanti si reprezentativi. Pana acum s-au desfasurat deja 9 sesiuni consultative, care au intrunit peste 300 de participanti pe temele Debirocratizare, Agricultura, Achizitii publice, Sanatate, Sectoare creative, Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, Diaspora - Mobilitatea fortei de munca – brain re-gain, Educatia si Natalitate si Declin demografic.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016