Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi informatii despre executiile bugetare ale intreprinderilor publice din semestrul I. MFP extinde lista acestora

12-Sep-2016
1813

Doua sute sase societati, filiale, institute de Cercetare, regii autonome a caror disciplina financiara este reglementata de OG. 26/2013 si-au publicat astazi executia veniturilor si a cheltuielilor pe primele sase luni din an. Pe www.transparenta-bugetara.gov.ro puteti gasi informatii complete despre acestea, in format deschis.

"Am inceput anul cu cel mai important si curajos program de transparenta: Am creat cea mai mare platforma de date bugetare la nivel european. Una care pune la dispozitie cetatenilor informatii de baza despre toate entitatile publice, companiile de stat sau regiile autonome. Continuam acest proces si largim baza de date nu doar cu executiile la zi, ci si cu noi intreprinderi care, sprijinite de noi, devin mai transparente. Acesta este un pas necesar pentru imbunatatirea guvernantei in cadrul companiilor de stat si imbunatatirea performantelor economice.", a declarat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Numarul intreprinderilor publice aflate acum pe site-ul nostru a crescut la 206. Pe lista MFP se afla de astazi Biroul De Turism Pentru Tineret (B.T.T.), Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale "Hidroelectrica", Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Fondul Roman de Contragarantare, precum si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura Marin Dracea.

Toate informatiile pot fi vizionate pe www.transparenta-bugetara.gov.ro la rubrica special creata: "Rapoarte intreprinderi Publice". Gasiti informatii despre veniturile din subventii, transferuri, venituri financiare sau extraordinare ale intreprinderilor publice, precum si despre cheltuielile cu bunuri si servicii, cu impozite, taxe si varsaminte asimilate, cu personalul, cheltuielile eligibile din fonduri europene si cele cu investitiile.

De asemenea, accesand platforma www.transparenta-bugetara.gov.ro puteti gasi numarul de personal prognozat la finele anului si cel mediu al intreprinderilor publice, castigul mediu lunar pe salariat (lei/persoana) determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala, productivitatea muncii in unitati valorice pe total personal mediu (mii lei/persoana), plati si creante restante.

Transparenta-bugetara.ro este cel mai mare exercitiu de transparenta bugetara din Romania. Pe platforma online informatiile sunt prezentate intr-un format deschis (xls, pdf, xml). Informatiile pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil (tableta, smartphone).

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016