Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG nr.25 cu privire la modificarile Codului fiscal

11-Apr-2018
2966

Va reamintim ca - in Monitorul Oficial nr.291 din 30 martie 2018 - a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25 din 29 martie 2018 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare.

Astfel, au fost aduse Codului fiscal urmatoarele modificari:

1. Impozitul pe profit

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari vor avea obligatia de a depune o declaratie informativa cu privire la beneficiarii sponsorizarilor, aferenta anului in care au inregistrat cheltuielile respective.

2. Impozitul pe veniturile microintreprinderilor

Microintreprinderile care au subscris un capital social de cel putin 45.000 lei si au cel putin 2 salariati pot opta, o singura data, sa plateasca impozit pe profit incepand cu trimestrul in care aceste conditii sunt indeplinite cumulativ, optiunea fiind definitiva atata timp cat sunt indeplinite conditiile. Calculul si plata impozitului pe profit se va efectua luand in considerare veniturile si cheltuielile realizate incepand cu trimestrul respectiv. Prevederea se aplica incepand cu 1 aprilie 2018.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari vor avea obligatia de a depune declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor.

3. Impozitul pe venit

Pentru persoanele fizice care realizeaza venituri in baza contractelor de activitate sportiva, incheiate potrivit Legii educatiei fizice si sportului, platitorii veniturilor au obligatia de a calcula, de a retine si de a plati impozitul la sursa, impozitul fiind final. Impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut, se declara si se plateste pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare.

Persoanele fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul pe venit, dupa cum urmeaza:

a) in cota de 2% pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii;

b) in cota de 3,5% pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, in conditiile legii.

 

Sursa: AJFP Dambovita

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016