Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Paine va fi mai ieftina, de la 1 septembrie

30-Aug-2013
2008
Painea va fi mai ieftina, de la inceputul lunii septembrie, in raioanele specializate din hipermarketuri, dar si in magazinele proprii ale brutariilor odata cu reducerea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) de la 24 la suta la 9 la suta, a declarat, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN, Aurel Popescu, citat de Agerpres.

"Avem certitudinea ca toti comerciantii vor ieftini painea si produsele din panificatie atat in hipermarketuri cat si in magazinele proprii ale brutariilor de la 1 septembrie pentru ca vom avea TVA redusa de 9 la suta, iar consumatorii vor manca o paine fiscalizata si mai sigura din punct de vedere igienico-sanitar. Practic incepand de duminica nu numai painea se va ieftini ci si produsele de panificatie care au compozitia painii, cornuri, covrigi sau chifle, dar fara impluturi", a spus Popescu. 

Totodata, el a mai spus ca proiectul privind vanzarea painii numai in magazine specializate sau in raioane organizate in acest scop in magazinele generale se afla in circuitul de avizare la institutiile de profil, dar este optimist ca va fi aprobat in cursul lunii septembrie. 

"Cred ca proiectul privind vanzarea painea numai in magazine specializate sau in raioane organizate in acest scop in magazinele generale va fi aprobat in luna septembrie iar in circa 3-4 luni, respectiv din 2014, va putea intra in vigoare. In baza acestui proiect estimez ca se vor reduce cel putin o treime din cele 150.000 de magazine existente", a subliniat Popescu. 

Evaziunea fiscala din sectorul de morarit si panificatie s-ar putea reduce de la 67 la suta la 20 la suta, in circa 8 luni dupa introducerea TVA de 9 la suta la paine, respectiv de la un miliard de lei in prezent, la circa 200 de milioane de lei, se arata in studiile Rompan.


Industria autohtona de morarit si panificatie din Romania s-a confruntat in 2012 cu cel mai greu an din istorie, in conditiile in care multe societati s-au inchis si au fost pierdute locuri de munca, iar evaziunea fiscala in sector s-a apropiat de 70 la suta. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016