Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PFA, II, IF. Micile afaceri sunt in criza, iar anul 2024 nu pare promitator. Care sunt solutiile

15-Mar-2024
1319
PFA, II, IF. Micile afaceri sunt in criza, iar anul 2024 nu pare promitator. Care sunt solutiile

PFA – Intreprinderi individuale sau familiale – mai e ceva de facut? Micile afaceri sunt in criza, iar inceputul lui 2024 e de cosmar. Si totusi... 

Un consultant a identificat pentru TINE ce (mai) poti face ca sa nu dai ultimii bani castigati cu greu, in conditii de haos fiscal si legislativ creat de Guvern si in care nici ANAF nu se mai descurca!

Deja sute de ”colegi de suferinta” au parcurs fara intarziere lucrarea de ULTIMA ORA editata de Grupul Rentrop & Straton special pentru inceputul ”incandescent” al lui 2024: PFA/II/IF. Taxe, impozite, deduceri! Informatiile va vor surprinde prin utilitatea lor! 

Legislatia referitoare la PFA era imprastiata in mai multe acte normative, apoi au aparut si mai multe legi, ordonante, norme si precizari; in 2023 s-a adaugat o fiscalitate infioratoare, iar incepand cu 2024 masurile anti-PFA sunt strigatoare la cer! (si nu numai impotriva PFA).

Nu ajungea ca la cea mai simpla forma de activitate – fie ca este PFA sau II/IF – reglementarea este mai complexa decat la SRL. Nu ajungea ca reglementarile erau tot mai greu de inteles si, implicit, generatoare de mari probleme – lucru dovedit fara niciun dubiu de multitudinea de intrebari concrete, la obiect, sosite pe adresa Grupului nostru de consultanta.

Acum, la inceput de 2024, fiscalitatea este infioratoare. Ce e de facut ACUM?



Un specialist de top, consultantul in afaceri Horatiu Sasu, a gasit linistea in plina furtuna - la fel ca anii trecuti, dar cu atat mai mult in aceste luni de cotitura - analizand cu profesionalism, rand cu rand, ca sa faca niste corelatii mai putin evidente intre anumite prevederi si sa identifice ce se (mai) poate face pentru ca TU:

  • sa te descurci cu e-Factura;
  • sa vezi de cand iti sunt aplicabile sau nu plafonul de casa si plafonul de plati;
  • sa platesti dari minime catre stat; atat cat se mai poate in 2024. Si se poate – inca! Doar ca trebuie sa fim mai sprinteni la minte decat eI;
  • sa pastrezi in propriul buzunar cat mai mult din banii munciti (nu cu putin efort...);
  • sa decizi daca mai pastrezi PFA/II/IF sau iti faci SLR sau... nimic;
  • sa stii cu ce bunuri raspunzi in fata ANAF si nu numai (avem o prevedere periculoasa. titularul PFA raspunde cu averea intreaga. Din nou, prin alt artificiu legal, poti sa eviti asta! Care este situatia la II/IF?); 
  • sa aplici in favoarea ta regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile - LA MAXIM SI ACUM IN 2024; nu mai ai voie sa scapi NIMIC din ce ai putea deduce!
  • sa vezi ce mai poti face cu plafoanele la CAS si CASS (pentru ca, din nou, conceptiile se bifurca aiuritor; apropo, ai citit ceva clar pe tema asta? Cum se aplica plafoanele, care e cuantumul, sfaturi pentru 2024? - ai vazut cate variante de opinii au aparut?) 
  • sa jonglezi in avantajul tau cu normele de venit, asa reduse cum sunt;
  • sa scapi de capcanele pe care le intinde legea (spre exemplu, pericolele la care sunt supusi cei care te/va ajuta in activitate) 
  • sa aplici corect noutatile… care ii bulverseaza si pe cei mai experimentati;
  • sa scapi de acuzatia de evaziune fiscala - preferata ANAF in 2024, mai ales daca platesti impozite la minim!
  • sa ai in minte - pentru cand e necesar - cele doua intrebari care incurca intotdeauna organul de control;
  • ce sa faci daca, pentru un timp, nu mai ai activitate (aspect de importanta acuta in 2024!)...
  • si multe alte secrete.


Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF. Taxe, impozite, deduceri!

Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata, care acopera absolut toate aspectele functionarii unei PFA sau unei Intreprinderi individuale ori familiale: venituri, cheltuieli, impozite, contributii, plafoane, dar si depunerea Declaratiei unice si gestionarea relatiei cu organele de control. Tehnici, nuante legislative salvatoare (atat cat se mai poate salva), "portite" ascunse in textul de lege adresat PFA te scapa acum de cosmarul nesigurantei si/sau platii la maxim a impozitelor, numai pentru ca asa vrea un inspector!

Lucrarea PFA/II/IF. Taxe, impozite, deduceri! abordeaza problemele aparute din perspectiva ta, a contribuabilului HOTARAT sa-si SALVEZE, ba chiar sa isi DEZVOLTE AFACEREA, in conditii de fiscalitate crancena! In concluzie, lucrarea s-ar mai putea numi si: Ce ai de facut ca PFA/II/IF pentru A TE SALVA si chiar a PROSPERA, dar FARA GRIJI in 2024!

Comanda acum PFA/II/IF. Taxe, impozite, deduceri! Afla TOATE metodele prin care poti pastra in buzunar cat mai multi bani! Invata sa profiti de fiecare virgula din textul legii! Cel mai iscusit consultant in afaceri iti salveaza acum afacerea!

De ce ar trebui sa spuni "DA!" URGENT? 3 motive capitale

1. Aceasta este UNICA lucrare ce „despica firul textului de lege in 16” pentru a cauta nuante si „portite” legislative prin care sa strecori, daca vrei sa iti fie mai bine. Este SINGURA care iti dezvaluie acum, la cald (ba chiar "la fierbinte"):

  • cum poti plati pe minim darile catre stat si pastra cat mai multi din banii munciti (din ce in ce mai greu), in propriul buzunar
  • care sunt regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile
  • cum sa platesti taxe mai putine sau chiar deloc cand vine vorba de controversatele contributii si de aiuritoarele plafoane
  • cum sa jonglezi cu normele de venit astfel incat TU sa fii cel avantajat
  • ce decizie sa iei ACUM pentru a supravietui noilor reglementari fiscale
  • ce faci cu cresterea impozitului pentru spatiul in care iti desfasori activitatea? Sau... creste impozitul? Mai trebuie evaluare?
  • ce modificari au aparut in declaratia unica 2024?
  • cum lichidezi avantajos (chiar daca pare paradoxal) PFA/II/IF, daca ai ajuns la concluzia ca nu mai merge... sau ca e cazul sa te "upgradezi"...


2. Autorul lucrarii este Horatiu Sasu, jurist si economist, consultant in afaceri, un autor curajos care nu se sfieste sa faca legaturi intre aspectele favorabile contribuabililor. Favorabile, dar imprastiate in diferite legi, ordonante, hotarari, "precizari", care te fac sa pierzi firul. Ei bine, acum totul e clar - Horatiu compara, coroboreaza, aduce la zi si da solutii in favoarea celor ce doresc sa traiasca mai bine de pe urma muncii lor.

Nu zice nimeni ca nu e usor, dar... sa salvam ce poate fi salvat!

Orientat intotdeauna spre beneficiul contribuabilului, reuseste sa interpreteze textul de lege si sa scoata acum din el toate variantele avantajoase pentru cititori! Doar aici gasesti argumente legale si „portite legislative” salvatoare pentru buzunarul tau!

Ele te ajuta:
-sa cunosti toate subtilitatile legii
-sa profiti de ele ca sa salvezi bani
-sa fii aparat in fata inspectorilor ANAF si ferit de amenzile lor deloc mici!

3. Lucrarea apare in tiraj limitat si beneficiaza de oferta speciala doar 48 de ore! Asadar...

Daca e nevoie de „colac de salvare”, inainte de a simti ca te scufunzi deoarece lucrezi mai mult pentru stat decat pentru tine, comanda exemplarul tau, cel care te va scoate la suprafata! Aceasta lucrare aduce cunoasterea legii si abilitatea de a castiga insutit!

DA! Doar atat e suficient pentru a gasi solutia problemelor cu care te confrunti la ”mica” ta PFA/II sau IF! Fiindca, dincolo de faptul ca ai in fata o lucrare doldora de informatii practice actualizate, lucrezi acum cu un instrument modern, adaptat conditiilor tehnice ale zilei de AZI. Ai mobilitate, viteza si solutii CORECTE in rezolvarea problemelor din activitate.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Redirectionare impozit pe profit 2025. Termen, formular si reglementari cheie

    • Redirectionarea impozitului pe profit reprezinta o oportunitate importanta pentru contribuabilii care doresc sa sustina organizatiile non-profit si cauzele sociale, culturale sau educationale. Prin completarea formularului 177, firmele pot directiona o parte din impozitul datorat catre entitati eligibile, respectand anumite conditii si limite legale. In acest articol vom vedea cine poate beneficia de aceasta facilitate, ce documente sunt necesare, termenul de depunere si regulile esentiale...» citeste mai departe aici

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • SAF-T ANAF. Clarificari pentru contribuabilii care NU au cont bancar

    • Implementarea SAF-T (Standard Audit File for Tax) a adus numeroase intrebari din partea contribuabililor, mai ales din randul firmelor mici si al celor aflate la inceput de drum. Una dintre cele mai frecvente dileme este legata de necesitatea unui cont bancar pentru a putea depune aceasta declaratie. Este sau nu obligatoriu sa ai un cont bancar activ ca sa poti raporta catre ANAF? In cele ce urmeaza, clarificam acest aspect.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

  • Mijloace fixe inregistrate gresit. Solutii si clarificari pentru firme

    • Mijloacele fixe reprezinta o componenta esentiala in patrimoniul oricarei societati, iar o evidenta contabila corecta a acestor active este cruciala. Cu toate acestea, in practica se pot intalni frecvent erori in clasificarea sau inregistrarea mijloacelor fixe. Identificarea si corectarea lor reprezinta pasi importanti pentru asigurarea transparentei si conformitatii contabile. Avem acest caz. Societatea A va absorbi societatea B. Data de referinta a absorbtiei a fost data de 31.12.2024. In...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016