
Atentie contabili!
Codul fiscal se schimba radical de la 1 ianuarie 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Principalele MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile în 2023. Studii de caz
Pana acum legislatia referitoare la PFA era imprastiata in mai multe acte normative, apoi au aparut si mai multe legi, ordonante, norme si precizari; parca e un facut: la cea mai simpla forma de activitate – fie ca este PFA sau II/IF – reglementarea este mai complexa decat la SRL.
Este tot mai greu de inteles si, implicit, generatoare de mari probleme – lucru dovedit fara niciun dubiu de multitudinea de intrebari concrete, la obiect, sosite pe adresa Grupului nostru de consultanta.
Un specialist de top, consultantul in afaceri Horatiu Sasu, a avut insa rabdarea sa analizeze cu profesionalism, rand cu rand, sa faca niste corelatii mai putin evidente intre anumite prevederi si sa identifice astfel strategii perfect legale pentru ca TU:
-sa platesti dari minime catre Stat;
-sa primesti bani de la Stat (da, se poate!);
-sa pastrezi in propriul buzunar cat mai mult din banii munciti (nu cu putin efort...);
-sa stii cu ce bunuri raspunzi in fata ANAF si nu numai (avem o prevedere periculoasa. Titularul PFA raspunde cu averea intreaga. Din nou, prin alt artificiu legal, puteti sa evitati asta!
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2022
Care este situatia la II/IF?);
-sa aplici in favoarea ta regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile;
-sa platesti taxe mai putine sau chiar deloc cand vine vorba despre controversatele contributii;
-sa jonglezi in avantajul tau cu normele de venit;
-sa scapi de capcanele pe care le intinde legea (spre exemplu, pericolele la care sunt supusi cei care te/va ajuta in activitate)
-sa aplicati corect noutatile… care ii incurca si pe cei mai experimentati.
-sa scapi de acuzatia de evaziune fiscala - preferata ANAF in 2022, mai ales daca platesti impozite la minim!
-sa ai in minte - pentru cand e necesar - cele doua intrebari care incurca intotdeauna organul de control
-ce sa faci daca, pentru un timp, nu mai aveti activitate
-si multe alte secrete.
Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF 2022: Taxe, impozite, deduceri, contributii!!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata, care acopera absolut toate aspectele functionarii unei PFA sau unei Intreprinderi individuale ori familiale: venituri, cheltuieli, impozite, contributii, dar si depunerea Declaratiei unice si gestionarea relatiei cu organele de control. Tehnici, nuante legislative salvatoare, "portite" ascunse in textul de lege adresat PFA te scapa acum de cosmarul nesigurantei si/sau platii la maxim a impozitelor, numai pentru ca asa vrea un inspector!
DA! Vreau toate solutiile salvatoare pentru PFA/II/IF! Click AICI>>
Horatiu SASU, jurist si economist, consultant in afaceri, va ofera acum, in colaborare cu Rentrop&Straton, UNICA lucrare a momentului centrata pe lamurirea aspectelor legislative care hotarasc soarta unei PFA:
PFA/II/IF 2022: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Lucrarea abordeaza problemele aparute din perspectiva ta, a contribuabilului HOTARAT sa-si SALVEZE, ba chiar sa isi DEZVOLTE AFACEREA! In concluzie, lucrarea s-ar mai putea numi si: Ce ai de facut ca PFA/II/IF pentru A TE SALVA si chiar a PROSPERA, dar FARA GRIJI!
Comanda acum PFA/II/IF 2022: Taxe, impozite, deduceri, contributii conform modificarilor Codului Fiscal! Afla TOATE metodele prin care poti pastra in buzunar (si in folosul familiei) cat mai multi bani! Invata sa profiti de fiecare virgula din textul legii! Cel mai iscusit consultant in afaceri va salveaza acum afacerea!
DA! Vreau toate solutiile salvatoare pentru PFA/II/IF! Click AICI>>
Din sumar: „PFA/II/IF. Taxe, impozite, deduceri!”:
1 PFA/II/IF cu solutii si dezavantaje si noutati
2 Maximizarea profitului si minimizarea impozitelor
2.1. Venituri pe care legea le ia sau nu (!) in considerare
2.2. Cheltuielile – cheia optimizarii (cum le cresti legal; cum transferi cheltuieli pe PFA/II/IF)
2.3. Contributii la minim - ce presupune aceasta?
2.4. Justificati cheltuielile ca sa nu aveti probleme! Cum?
2.5. Cum sa nu depasesti plafonul de TVA, indiferent cat incasezi
2.6. Impozitare la profit sau la norma? Alege varianta cea mai potrivita!
2.7. Declaratia unica: ce s-a mai inventat in 2022, cand o depunem, ce scriem in ea?
2.8. Indemnizatiile pentru afectarea activitatii de catre Covid: se ofera? In ce conditii?
2.9. Ce faci daca ai primit bani de la stat?
3 Decizii corecte (cu implicatii fiscale) privind eventualii salariati - inclusiv harababura cu salariile minime de trei feluri, contributii ba scutite, ba nu, o capcana care iti incarca nota de plata catre Fisc daca nu esti atent.
4 Activitatea dependenta – Capcane usor de ocolit si venit cinstit ramas LA TINE in buzunar, nu la stat! Iata ce ai de facut
5 Cum te lupti cu organele de control, cum contesti amenzile, ce faci ca sa reusesti sa reduci din sumele stabilite suplimentar de organul fiscal
6 Cum sa scapi de acuzatia de evaziune fiscala (bineinteles, acuzatie abuziva)
7 Ramai cu bani, dar Fiscul vegheaza: nu a putut sa iti ia impozite la maxim, iti confisca averea. Ce lege il lasa si ce ai de facut? Ce gasesti in textele mai vechi, dar si in noile modificari, in favoarea TA?
8 Stii ce sa faci ca sa nu platesti impozite cand nu mai ai activitate?
9 PFA – IF – microintreprindere (SRL) – pana la urma ce e mai bine?
Citeste pe larg solutii de la un specialist, dar si exemplele practice de la fiecare capitol.
In total - peste 160 de pagini dedicate exclusiv organizarii ca PFA, pline de explicatii, modele, exemple - singura lucrare de acest gen din Romania.
DA! Vreau toate solutiile salvatoare pentru PFA/II/IF! Click AICI>>
De ce ar trebui sa spuneti "DA!" URGENT?
3 motive capitale
1 Aceasta este UNICA lucrare care „despica firul textului de lege in 16” pentru a cauta nuante si „portite” legislative prin care sa va strecurati, daca vreti sa va fie mai bine Este SINGURA care va dezvaluie:
cum poti plati pe minim darile catre stat si pastra cat mai multi din banii munciti (din ce in ce mai greu), in propriul buzunar
cum poti sa primesti LEGAL bani de la Stat
care sunt regulile jocului privind regimul cheltuielilor deductibile
cum sa platesti taxe mai putine sau chiar deloc cand vine vorba de controversatele contributii
cum sa jonglezi cu normele de venit astfel incat TU sa fii cel avantajat
facilitate fiscale care se prelungesc... sau nu. Fii pe faza, pentru ca dispar repede (daca apar)
ce decizie sa iei ACUM pentru a supravietui noilor reglementari fiscale
daca e cazul, cum alegi corect intre PFA/II/IF si SRL? Ce renteaza? Cele 7 criterii care sprijina alegerea corecta
cum lichidezi avantajos (chiar daca pare paradoxal) PFA/II/IF, daca ai ajuns la concluzia ca nu mai merge... sau ca e cazul sa va "upgradati"...
2 Autorul lucrarii este Horatiu Sasu, jurist si economist, consultant in afaceri, un autor curajos care nu se sfieste sa faca legaturi intre aspectele favorabile contribuabililor. Favorabile, dar imprastiate in diferite legi, ordonante, hotarari, "precizari", care te fac sa pierzi firul. Ei bine, acum totul e clar - Horatiu compara, coroboreaza, aduce la zi si da solutii in favoarea celor ce doresc sa traiasca mai bine de pe urma muncii lor, fara sa dea 40% la stat. Orientat intotdeauna spre beneficiul contribuabilului, reuseste sa interpreteze textul de lege si sa scoata acum din el toate variantele avantajoase pentru cititori! Doar aici gasesti argumente legale si „portite legislative” salvatoare pentru buzunarul tau! Ele te-ajuta:
sa cunosti toate subtilitatile legii
sa profiti de ele ca sa salvezi bani
sa fii aparat in fata inspectorilor ANAF si ferit de amenzile lor deloc mici!
3 Lucrarea apare in tiraj limitat si beneficiaza de oferta speciala doar 48 de ore! Asadar...
Daca e nevoie de „colac de salvare”, inainte de a simti ca te scufunzi deoarece lucrezi mai mult pentru stat, comanda exemplarul tau, cel care te va scoate la suprafata! Aceasta lucrare aduce cunoasterea legii si abilitatea de a castiga insutit!
DA! Vreau toate solutiile salvatoare pentru PFA/II/IF! Click AICI>>
Instrumentul care va aduce in doar 10 secunde raspunsul de care aveti nevoie
DA! Doar atat e suficient pentru a gasi solutia problemelor cu care te confrunti la "mica" PFA/II sau IF! Fiindca, dincolo de faptul ca ai in fata o lucrare doldora de informatii practice actualizate, lucrezi acum cu un instrument modern, adaptat conditiilor tehnice ale zilei. Ai mobilitate, viteza si solutii CORECTE in rezolvarea probemelor din activitate.
Cititorii nostri sunt cu un pas in fata oricaror reglementari. Fiecare noua ingradire legala are cel putin o portita. De folosit in favoarea ta. Simplu, rapid, fara sa mai cauti prin texte legale care s-au schimbat din decembrie pana acum.
Lucrarea pe PFA/II/IF 2022: Taxe, impozite, deduceri, contributii este prevazuta cu motor de cautare care permite gasirea in doar 10 secunde a subiectului cautat. Tastand cuvintele cheie "contributii" sa zicem - gasesti punctual:
cadrul legal la zi
consideratiile autorului privind textul de lege
facilitati, oportunitati, "portite" legislative pentru plata pe minimum a cat mai putine dari catre bugetul de stat
studii de caz la subiect
Atentie contabili!
Codul fiscal se schimba radical de la 1 ianuarie 2023!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Principalele MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile în 2023. Studii de caz
Articole similare
PFA IN 2022. Cum se raporteaza in Declaratia Unica pierderile fiscale din anii precedentiPFA. Cote de impozitare in 2022Contabilitatea si fiscalitatea PFA de la A la Z in 222 pagini. Descopera GHIDUL practicDupa 31 martie platile eronate ale PFA se vor returna platitorilorPropunere legislativa: Din 2022 si minorii ar putea avea dreptul sa isi faca PFA-uriUltimele articole
Controale la PFA-uri si profesionisti in 2022. Aceasta competenta revine si inspectorilor fiscali care NU se afla in raza domiciliuluiArticole similare
Buletin informativ: NOUTATI LEGISLATIVEBuletin informativ cu explicatii. Noi acte normative din perioada 4-8 aprilie 2016Tot ce trebuie sa stii despre veniturile din activitati independe si obligativitatea completarii Registrului de evidenta fiscala PFANoutati Legislatie Fiscala 27 - 31 octombrie 2008Buletin ANAF: NOUTATI LEGISLATIVE din perioada 27 noiembrie-3 decembrie 2017Ultimele articole
7 NOUTATI LEGISLATIVE in materie fiscala publicate in Monitorul Oficial la final de noiembrie 2022Noutati fiscale publicate in Monitor in perioada 8-19 august 2022Microintreprinderi: Masuri fiscale de ultima ora pentru 2022-2023 si interpretarea modificarilor RADICALE aduse de OG 16/2022Din 1 martie 2022 vor fi aplicate santiuni PENALE pentru neplata impozitului pe venit sau a contributiilor la pensii si sanatateDe la 1 martie 2022 documentele transmise in format hartie NU vor mai fi luate in considerareSfaturi de la experti
Refacturare taxa de membru avocat
Intrebare: Un avocat colaborator platitor de tva isi plateste o taxa de membru catre o institutie internationala (ECBA). Ulterior, refactureaza aceasta taxa catre firma de avocatura (SPARL), cu care are contract de colaborare pentru servicii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatia de inregistrare in scopuri de tva pentru depasirea de plafon
Intrebare: Societate comerciala cu codul CAEN activitate de ingrijire medicala depaseste cifra de afaceri de 85.000 de euro. Are obligatia sa se inregistreze ca platitoare de TVA in conditiile in care desfasoare majoritar activitati de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<